Renaut Grand Modus - přeprava kola , jak to hodnotíte

10 nepřečtených
  • Tomcat

    Dostal jse zajímavou nabídku na auto Renaut Grand Modus (verze s 1,2kou benzín) ne že yh ho koupil ale le zadarmo to taky nebude.

    http://www.renault.cz/…-grand-modus

    Máte tohle auto někdo? Jak se Vám v tom vozí kola? Proč by se bajker takovýmu autu měl vyhnout ?

    Upozorňuju předem, že nesnáším kola vozit na střeše už třeba, protože normální držáky kol nepočítají s našimi nenormálními koly ( DH, FR , 4X ,) 

    0 0
    • yoggi  

      a ktoru 1,2 tu 16V 75hP alebo tce 100HP lebo tak 1,2 16V je srac to je akurat do mesta a nic ine. kto vie trochu o motoroch tak vie preco, nebudem to rozoberat na fore o bajkoch.

      0 0
      • Tomcat  

        8-| pišu tam …verze s 1,2kou benzín… ano je to 1,2 16V 75hp jinej motor k tomu benzinovej tady nenabizej ;-)

        Ne nevim toho o motorech moc , teda malo + zkušenosti s několika starymi auty , já dělá v oboru IT nikoliv auto\moto

        Mám to brát tak že prostě naložený to bude mít ďěsnou spotřebu a příšerný jízní vlasnosti ?Jako např u Grande Punta 1,2 jsem po cca 5km začal kontroloval jestli nemám zataženou ruční brzdu jak to nejelo. :-)

          
        0 0
        • Tomcat  

          Mělo tam být v té vořezaný verzy která byla na bítnuta do „pronájmu“ jinej motor není buť slabej benziny nebo dehet.

           

          Ale spíš by mě zajímalo jak se tam pokládaj kola a okolik vroste spotřeba

          0 0
        • jIrI___  

          Pokud na něj přesedneš ze silnějšího auta, bude ti to připadat jako bys táhl za sebou přívěs. Minulý rok jsme s mladou jeli na dovolenou Volvu XC90 V8 (přes 300hp) + obytný přívěs a jakmile jsme se vrátil a já přesedl zpět do naší 1.2 bylo to pomalu ještě horší než ve Volvu s přívěsem :-))

          0 0
          • Tomcat  

            dobrej postřeh ale v nejbližší tisíciletí jaksi nemám nový Volvo v plánu :-\

            0 0
        • yoggi  

          presne tak to je 1,2 16V 75HP a 105Nm to aj posrate HTP ma 112Nm, inak doma mame fabiu combi 1,4 16V 75HP 126Nm, prazdne to ide celkom slusne v ramci moznosti 1,4 ale ked to nalozis tak uz je to dost citit to uz tlacis pedal a v kopci tiez a uz nehovorim o 4 ventilovej technike cize 16V ktore treba tocit cize nalozeny na fabii v kopci ked chces ist 50–60km/h tak za 2 a ide sa mozes daj aj 3-ku ale nesmies spomalit ak je ten motor pod 3000 ot. nechce sa mu v kopcoch treba drzat 3–4t ot.

          takze ten zazrak od renaultu co ma aspon 100Nm v rozmedzi 3–5 ot. je des, v ostatnom rezime je pod 100Nm. to ked som ti spominal nasu fabiu 1,4 16V tak pod 100Nm ani nejde to ma asi na volnobeznych otackach, tazke zalezi co cakas od auta ak chces jazdit nalozeny, v kopcovitejsom terene budes zufali. ale po meste to stacit bude a nejake to hopsanie mimi mesta v ramci limitov ( 60/90)

          0 0
    • kali222  

      tady mas od nemeckych uzivatelu modusy a jejich spotreby http://www.spritmonitor.de/…3-Modus.html (snad tam je i tvoje motorizace) stranky spritmonitor.de jsou docela hezkym ukazatelem/srov­nanim : )

       
      0 0
      • Tomcat  

        stranky spritmonitor.de jsou docela hezkym ukazatelem/srov­nanim Srovnáním čeho? Mě se to zdá jako docela umělý tabulky který neříkají nic o tom jak dotyčný jel , kam jel a kolik toho vezl. Ja nejsem měříč spotřeby kteryho nezajima nic jinýho, chci slyšet závěr jetli jesli zmíněné vozidlo plně naložené není jen líná mrcha která děsně žere a jesltli vnitřní uspořádání není mizerný jako u roomstera = bajk se do něj naloží hůř než do Octavie.

        Poslední dobou pozoruji, že nová rodiná auta jsou velká zvenčí , malá vevnitř , těžká , slabá , hodně žerou , je zevnitř špatně vydět. Vůči tomu je vnímám jako zbytečně drahá.

         
        0 0
        • kali222  

          vidis, u me znacky pise dost uzivatelu jak jezdili v poznamce :) treba ze jeli s platakem a dalsim autem,nebon afrknuty na dovcu… to si udelam hezkou predstavu : ) kam jeli? to po nich budes chtit vycet stoupani a klesani? a co tam jeste delali ne? :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.