Reba SA - motion control patrona - oprava

7 nepřečtených
  • hans75

    Zdarec, neumíte někdo rozebrat motion control patronu u Reby SoloAir? Vidlici si servisuju sám. Používám poplock a ano nerad bych o zamykání z řídítek přišel. Cca rok a půl ji mám a teď v zimě, když byl čas, jsem jí udělal kompletní servis. No a někdy po druhém letošním umytí zatuhlo zamykání. Vnější vyčištění a namazání s mizerným výsledkem. Pružina vypadá OK, ale hřídel jde málo hladce, takže na kole nezamyká, tzn. u mojí Reby se nevrací do výchozí polohy, musím jí pomoct rukou za lanko… Včera jsem jí měl vytáhlou, spodek jde vycvaknout, ale plastové tělo je ve vrchní hliníkové korunce nějak pevně upevněno. Buď je to zalepený, zalisovaný, nevím. Nechci to *******.

    Pro hnidopichy, vloni jsem to myl normálně, jednou za čas ostříkám zahradní hadicí.

    0 0
    • MatS  

      Snad je to stejná vidle. https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Evilcleaner  

      V tom hlinikovem vicku je ta spodni plastova cast nasroubovana, je tam levy zavit. Kazdopadne pokud si ji zku*vis, tak si za to muzes jenom sam :)))

      0 0
    • 01carbon  

      Zkoušel jsem se tu optat loni koncem roku na stejné. Konzultoval jsem to s někým u Žitného, dloubal do toho MC a nepřišel jsem na to jak to rozebrat tak aby to šlo zase složit. Nakonec jsem objednával nový MC – pozor existují dvě verze jedna s krokem 10mm a druhá s krokem 17mm.

      0 0
      • hans75  

        hm no tak dík za užitečnou informaci, to jsi mě nepotěšil… RS zase padlo hlouběji v mých očích. Novou kupovat moc nechci, aby se mi to za rok za dva zase podělalo. Zamykání z korunky by to řešilo, ale prakticky je to hrozně nepraktické. A nezamykat, tak to je jako kdybych nemohl u auta používat třeba kufr, že si můžu nákup dát na zadní sedačky.

        Nicméně, jak to, prosímtě, poznám jakou mám verzi kroku?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.