• BoB83

    Ahoj, rozhoduju se mezi temahle dvema kolama… Ravo RACING XC – www.progresscycle.cz/ravo/firma.asp?… GT zaskar expert – www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… Asi bych to videl spis na to Gt, ale zatim jsem se jeste nerozhodnul. Nemate s nima zkusenosti? Jaky ma to Ravo ramy?

    Diky Robert

    0 0
    • poiko  

      ravo jsou chrtí a GT na ježdění na pohodu

      0 0
    • pavelm  

      Jezdim GT Zaskar Expert 2006, krome vidlice RS Recon 327 kterou jsem vymenil (prisla mi moc meka) jsem s kolem naprosto spokojeny. Muzu doporucit.

      0 0
    • marapara  

      Osobně se můžu podělit o zkušenost jen s GT, Ravo jsem nejezdil. Koupil jsem minulý rok také GT Zaskar Expert. Vidlici mám Revelation, i když by to spíš chtělo asi Rebu a brzdy Juicy 7. Nevím jak Ravo, ale GT je raketa, je to velice svižný stroj do kopců, výborná stabilita do sjezdů. Předtím jsem jezdil vytuněného Avalanche 1.0, to byl opravdu pohodový stroj, rám nebyl tak tvrdý jako u Zaskaru. Zaskar má daleko tužší rám, takže bych ho zařadil spíš k chrtím strojům. Pokud chceš stroj na pohodu, ber nějakého vyššího Avalanche od GT.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo jo. podepisuju. avalanche 1.0 je prijemnejsi ram, zaskar (a vyssi avalanche) jsou tuzsi ramy pro chrty

        0 0
        • BoB83  

          Sedel jsem i na Avalanchi, ale ten posez na nem mi zase prisel az moc vzprimenej, tak proto bych radsi toho zaskara.

          0 0
      • revish  

        postavil jsem si ted bike na ramu GT Avalanche 1.0, mam na nem najeto zatim jen 600km, ale jsem spokojen, ram je tuhy, ale pohodlny, vidli jsem nasadil RS RECON na 115mm solo air, kolecko jezdi paradne, zatim spokojenost, ravo jezdi kamarad, ale ja ho jeste nemel moznost vyzkouset.

        0 0
        • marapara  

          Vidlice Recon je dobrá volba. Já jezdil Avalanche 1.0 skoro 3 roky. Rám byl tuhý, ale pohodlný, měl takovou univerzální geometrii a byl spíš hravý. Jezdilo se mi na něm dobře. Po přesednutí na Zaskar jsem byl překvapen akcelerací a svižností, jakou bike jede do kopců. Dost za to může asi ta tuhost rámu a geometrie, teda ne že by Avalanche nebyl tuhý. Zase na druhou stranu s Avalanchem jsem vyjel bez problémů prudší stoupání, Zaskar má tendeci se zvedat.

          0 0
          • Honza z H  

            To zvedání mě taky překvapilo, jakoby ta geometrie už počítala s tím, že jak přijde kopec, tak jdeš automaticky ze sedla, aniž by se výrazně odlehčilo zadní kolo.

            0 0
    • Daf  

      GT ma podle me lepsi ram a asi i vidli. Ravo ma zase lepsi vybavu a ma kotouce. Vylozene spatna volba ani jedno z nich. Ale myslim, ze casem vytuneny GT prinese vic radosti :)

      0 0
    • rock  

      Asi by u mne převážily kotouče na Ravu. Btw jezdím rám Racing XC, ale 1.už neaktuální a 2.nemám moc s čím srovnat, tak to sem nebudu plést …

      0 0
    • BoB83  

      Docela by me zajimalo, jestli ma nekdo zkusenosti s tim ramem co ma to RAVO. Jezdil jsem spis driv, posledni 4 roky ne, protoze mi ukradli myho bika :-( ale ted chci zase poradne jezdit… Pred tema 4 rokama jsem o Ravu vubec neslysel, tak z toho mam trochu obavy. Nevi nekdo jak jsou na tom ty ramy kvalitativne? Co geometrie? Zaskar bych rekl, ze je sazka na jistotu :-)

      Diky

      0 0
      • Hejdik  

        Mě osobně se více líbí to Ravo. Zdá se mi takové univerzálnější,ten zaskar je opravdu určen na svižnou chrtí jízdu,s tuhým projevem. Rozmysli se kterým směrem chceš jít,jestli tím chrtím,nebo jestli chceš spíš jezdit v klidněji a mít kolo s klidnějším projevem,tak na mě alespoň to Ravo působí a navíc se mi mnohem více líbí designově a vybavením je taky na hodně dobré úrovni.

        0 0
    • hannawald  

      Ravo Racing XC jsem mel (rok 2003) a byl jsem spokojenej, hodne rychly kolo, ale chrti. Chce to trochu vic jezdit, jinak Vas budou po celodenni vyjizdce bolet zada.

      0 0
    • dancing dog  

      Ravo obecně má dobrej poměr cena/užitek, možná skoro 1 z nejlepších… Znám pár lidiček, co mají bajka od Rava, různý úrovně, u všech celkem spokojenost,někteří měnili bajka zase jen ajen za Ravo… racing XC je skutečně pro chrty a závodníky, jak sám název napovídá, já typický antichrt měl na něm pocit až moc velkýho předklonu a po cca 60km mě bolela záda- ale měl jsem pučenou 21 a spíš by na mě byla 19. Rozhodně si od Rava nepořizuj celopéro marathona, pokud máš nad 80–85kg.

      GT jsem nikdy ani nedržel v ruce, jen něco viděl a četl. Obecně jsem na ně, zvláště na rámy, slyšel jen samou chválu a jak už bylo výše- co znam, všichni, co mají Zaskary, tak závodí..

      nevim proč, sám ho nemám, ale ravo mam nejak záhadně rád.

      0 0
    • T-Bag  

      letos jsem zakoupil toto Ravo a jsem spokojenej…pred tim jsem jezdil 5 let stary vision takze muzu srovnavat.Vybava spickova..... jen je slabsi vydlice – moc mekka. Ale to je u kazdeho kola neco...... Rozhodne doporucuju…protoze ho mam :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.