• prochyz

    Zdravím všechny,

    potřebuji poradit s jednou nabídkou na brzdy.Našel jsem si inzerát o prodeji brzd kotoučových brzdy Hayes Stroker Ryde.Chci se zeptat zda je mám vzít.Cena je 2100kč(komplet brzdy,adaptery kotouče).Těmito brzdami bych chtěl nahradit mé současné Shimano deore BR-M535.

    díky za radu,popřípadě pište další nabídky a jiné možnosti brzd

    0 0
    • Mr.Duck  

      Nemám zkušenosti s ani jedněma, ale nečet sem na Ryde moc chvály, a za asi 2400 ± bys moh sehnat BR-M595, který by měly bejt velice slušný

      0 0
    • Automat_1  

      Napřed kup vidli, jestli máš ještě Dartku:) Pak hydry Deore 595, jak je to tady v každým topicu:)

      0 0
    • BigKarel2  

      Temto brzdám bych se obloukem vyhnul…Není tejden aby tu nebylo vlákno s jejich poruchou…či závadou…

      0 0
    • Mate  

      Hyes je problém, nejčastější je špatný odskakování pístků tj. páka nemá téměř žádný krok. Pokud čtu velo, docela se bavím, dobře zaplacená reklama, brzdy super, bez problémů bla bla bla…hmmm, jako servisák mám jiný názor, ale mé oblíbené 100 lidí, 100 názorů. Myslím, že první kusy byli spolehlivější. Pokud mohu skromě doporučit, tak nové 595 jsou supr. Standartní díly, spolehlivost, rychlé zajetí, nástup super ( 180 / 160 kotouče ) Montoval jsem je na Davidovo kolo – zde jako Stempee v sekci naše kola je to to bíle RB, celé jsem ho navrhnul po komponentové stránce a postavil, majitel pěje jen chválu )Samozřejmě pokud by ses chtěl rozšoupnout, tak SLX nebo špicu XT cca 5000 za pár bez kotoučů…cca u XT je trochu jiný poměr v „zpřevodování kapaliny“ mají větší stisk při stejné síle na páce, ale 595 mohu jen doporučit, snad bych je jen skombinovat aspoň s XT kotouči.

      0 0
      • Evilcleaner  

        částečně souhlsím.ted jen pro zajímavost. váhově vychází deore a deore xt stejně, slx je asi o 20g těžší na brzdu (způsobeno faktem že má xt a slx servo wave)

        jinak nové deore jsem ted dával známemu na kolo (+ slx kotouče 180/130), slx montujeme docela často. podle testu který tu je docela familiarní je nejvýkonější brzdou deore pak slx, pak xt a nejhorší xtr. takže za mě bych s klidným srdcem doporučil deore, zpracování je hezké, páka má praktickou odklopitelnou objímku, jsou relativně lehké a nepochybně velmi dobře brzdí, servis je u všech shiman naprosto skvělý (v porovnání například s avidem). podle mě si shimano nas*alo trochu do vlastních bot, protože neexistuje objektivní důvod pro koupi dražších brzd než deore, kromě „halo“ efektu. ušetřené peníze bych investoval do dalších věcí.

        *note: kdyybch se já měl ovšem rozhodovat o svých brzdách, šel bych do elixiru. sice servis je naprosto strašný a už by s tím měl avid něco udělat, ale ostrý nástup je skvělý a účinek taky.

        **note: k deore hydrám připlatit aspon za ty slx kotouče, jinak to značně omezuje jejich potenciál

        0 0
        • Hornet  

          JJ, suhlas, nove deorecka su fajn a tie vykony su presne ako pises. Ale priplatil by som za lepsie kotuce, xt alebo xtr na AL unasacoch.

          0 0
        • Mate  

          K té váze Deore a Xt nemáš pravdu, váhově je samotnej třmen u XT výrazně lehčí x 2 něco to hodí. Můžu čistě pro zajmavost juknout do katalogu, je to tam, ale to se bavíme asi tak o 150g v kompletu u páru. Co se týče brzdného výkonu, no…nesouhlasím, XT je na tom o něco líp, neřeknu asi o kolik, ale je to znát, mám porovnání právě díky kolu co jsem stavěl, sám mám XT. S XTR souhlasím, holt, je to hlavně na váhu :-)

          0 0
          • BigKarel2  

            Zde píší hmotnosti všech : http://cycle.shimano-eu.com/…caliper.html

            0 0
          • Evilcleaner  

            ty víš mi je to docela jedno, že říkáš že nemám pravdu, snad bych jenom poprosil kubada aby tu dal tu fotku přední xt co už tu byla. já přihazuji deore, slx a 486, všechno přední brzdy s adaptérem is-pm na 160mm, naplněné, s destičkama.

            halvně si neuvědomuješ jak je těžké servo wave

            0 0
            • Evilcleaner  

              tak sry kubadovi, kubad tenkrát dával elixiry, tady jsou linky na váhy xt:

              přední: http://stusa.rajce.idnes.cz/…y_hmotnosti/#…

              zadní: http://stusa.rajce.idnes.cz/…y_hmotnosti/#…

              děkuji jirimu za zdroj

              0 0
            • Mate  

              Uvědomuju si váhu servo wave. Katalogově je Deore 710g, SLX 770g, XT 670g Servo Wave ti dá přepákování na pístu tj. stejným stiskem dostaneš větší přítlak na kotouči, takže máš větší brzdný účinek při použití měnší síly na páce brzdy. toť vše a nečer ti se.

              0 0
              • Evilcleaner  

                tak to je hezké že katalogu věříš více než reálným fotkám, hm ty budeš vděčný zákazník:-)) a vím co je servo wave velmi dobře a funkce by měla být asi taková, že mění v průběhu stisku přepákování tj. rychlejší nástup a potom větší dávkovatelnost a větší síla, nicméně to nemění nic na faktu, že deore pocitově brzdí minimálně stejně a podle testu který je zpomínán i tady je deore silnější.

                0 0
                • Mate  

                  O tohle se nikdo nepře :-) mám XT ( chtěl jsem držet sadu) jinak pokud by si šel na váhu, tak je nej páka Deore + lehčí třmen než je Deore např. XT ovšem tuhle kombinaci asi těžko budeš mít k dispozici, jedině nakoupit zvlášť a naplnit :-) :-) ale to jsme trochu odběhli jinam :-)

                  0 0
        • ememem  

          podle testu který tu je docela familiarní je nejvýkonější brzdou deore pak slx, pak xt a nejhorší xtr. – ktory to je? ak je to ten co som tu daval a co bol v biku 12/09 tak najvykonnejsia zaroven vsak najtazsia bola slx, potom xtr, deore. xt v teste vobec nebola.

          0 0
            • ememem  

              to je teda hodne divny test lebo podla neho su deore (+/- spolu s formule one) hned po saintoch najvykonnejsie brzdy co je co sa tyka deore imho blbost (kedze som sa mal moznost na oboch odviezt). ako nie ze by boli zle ale zas odtial potial. a vobec to nezodpoveda testom jak v spominanom biku tak o nieco skor v bikemagazine. a teraz si podla niecoho vyber…

              0 0
              • Mr.Duck  

                Mi to nepřijde uplně nereálný, nezkoušel sem sice Deore, ale když srovnávám moje SLX s Juicy všech řad, tak to je nebe a dudy, a pak chyitm Sainty a to je taky nebe a dudy ;) Takže tyhle výsledky mi pocitově přijdou ± reálný. A tudíž samozřejmě chci Sainty hned )

                0 0
            • Dinoxus  

              Koukam ze Sainty jsem si i podle tohodle vybral dobre :-)

              0 0
    • kesu  

      v žádném případě neber,já bych si rozhodně radší nechal M535…

      0 0
      • Evilcleaner  

        jj, br-m535 není možná tak silná jako některé kusy strokeru, ale nesere se a brzdí docela dobře:-) což jsou dvě věci které obecně o těchhle hayesech člověk říct bohužel nemůže

        0 0
    • cyborg  

      hehe ja sem se jich ted zbavil. Prodal sem Strokery za 1500,–

      za 3200,– sem poridil elixiry R.. na kupkolo.cz

      Strokery sem se snazil zajizdet 400km a porad cekal kdy to zacne brzdit… az sem to nevydrzel.

      Elixiry zacali uz po 700m sjezdu brzdit o dost lip :oP Po 100km ani nemluvim.

      0 0
    • Ruprt2  

      Prosím o radu. moje staré Avid Juicy 7 šly do kopru.

      Potřebuji nutně a rychle náhradu.

      Jsem ovlivněn „velkým testem“ a tím co se tady píše o Deore 595, ale chodem mám rád Avidy. Zároveň chci co nejlepší a nejvýkonější brzdu.

      Druhá brzda ve výběru je Elixir R.

      Podle testu je lepší deore, ale chod Shimano se mi moc nelíbí, ale možná je to jenom nezvyk. Nemáte někdo zkušenost s obouma, resp. alespoň jednou z nich? díky..

      0 0
      • BigKarel2  

        Já mám ty Deorka, páku mám nastavenou co nejdále od gripu. Něž páka začne zabírat tak to docela trvá ale jak začne tak bych řekl že zase moc „houbovitá“ ani není, a brzdný výkon je řekl bych taky slušný (180mm XT).

        0 0
        • Ruprt2  

          umíš to srovnat s nějakou jinou brzdou?

          0 0
          • BigKarel2  

            Nó, předtím sem měl M486tky, to byli mnohem větší houby…Ale třeba oproti Avidům maj páky měký oboje, U Avidu je to jak z kamene oproti Shimanu. Ale myslim si že kdybys měl ty Deorka chvíli tak si na ně zvykneš…

            0 0
            • BigKarel2  

              Nó teť sem byl skusit dát páky co nejblíž ke gripům a hrůza :D Ale když je máš dál tek je to paráda…

              0 0
      • Mr.Duck  

        No moje zkušenosti s Avidama sou dost nuzný, ale ta tvrdost páky se mi u nich taky docela líbila když sem si to zkoušel tak na omak. Na druhou stranu při jízdě mi to skoro vadilo, konkrétně u pár kusů Juicy 5, že prostě člověk zabere, vono se to sice pěkně zasekne, ale ve výsledku to neni nic platný protože aby to brzdilo jak moje houbovitý šimána, který by měly bejt slabší jak ty Deorka, tak to stejně musim promáčknout i na těch avidech, akorát to stojí víc úsilí. Elixir předpokládám budou jinde, ale řek bych že ten chod páky je věc zvyku, mě to nejdřív hrozně vadilo jaký sou SLX houby, a teď bych neměnil.

        0 0
    • Duon  

      Je to na tebe,ale za tie peniaze ak chvýľku posliediť v bazári ,tak sa určite naskytne niečo lepšie ako Hayes.Môj šéf ich jazdí a sú o dosť horšie ako obyčajné deoréčka čo som kedysika mal,takže Ja neodporúčam.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.