Rada ohledně nákupu první - bazarové silničky

7 nepřečtených
  • JirkaP

    Už delší dobu vybírám nějakou tu bazarovou silničku za pár pěněz hlavně na ježdění po silnicích kolem Kladna kde studuju..

    Mám pár nástřelů z cyklobazaru a chtěl bych vědět vaše názory:

    http://www.cyklobazar.cz/…fort-ro-slc/

    http://www.cyklobazar.cz/…hle-jednani/

    http://www.cyklobazar.cz/…hfs-904-com/

    http://www.cyklobazar.cz/…shimano-105/

    Budu rád i za další možné návrhy či rady při výběru MTB jste mi tady dosti pomohli.

    Úplně se nevyznám ve vhodné geometry a proto sem přidávám i výstup kalkulatoru:

    The Eddy Fit (cm)

    Seat Tube Range c–c: 57.6 – 58.1 cm

    Seat Tube Range c–t: 59.3 – 59.8 cm

    Top Tube Length: 54.9 – 55.3 cm

    Stem Length: 10.4 – 11 cm

    BB–Saddle Position: 73.8 – 75.8 cm

    Saddle Handlebar: 55.6 – 56.2 cm

    Saddle Setback: 8 – 8.4 cm

    The Competitive Fit (cm)

    Seat Tube Range c–c: 56.4 – 56.8 cm

    Seat Tube Range c–t: 58.1 – 58.6 cm

    Top Tube Length: 54.9 – 55.3 cm

    Stem Length: 11.5 – 12.1 cm

    BB–Saddle Position: 74.6 – 76.6 cm

    Saddle Handlebar: 54.8 – 55.4 cm

    Saddle Setback: 6.8 – 7.2 cm

    The French Fit (cm)

    Seat Tube Range c–c: 59.3 – 59.8 cm

    Seat Tube Range c–t: 61 – 61.5 cm

    Top Tube Length: 56.1 – 56.5 cm

    Stem Length: 10.6 – 11.2 cm

    BB–Saddle Position: 72.1 – 74.1 cm

    Saddle Handlebar: 57.3 – 57.9 cm

    Saddle Setback: 7.5 – 7.9 cm

    Inseam:87

    Trunk:64

    Forearm:35

    Arm:70

    Thigh:62

    Lower Leg:55

    Sternal Notch:146

    Total Body Height:177

    0 0
    • tromboonen  

      Za me 1 Rock Machine (nej sada, slusny kola, sada podle prodejce skoro nova, neznacka, ale OK, hlina je hlina, kdyz sedne geo)

      2 Merida, je starsi generace 105tky, ale to je v poho, hlavne ze to ma 10 rychlosti, asi trochu horsi kola, ale ty casem treba upgradujes…

      Geometrii si najdi pro oba modely na netu a porovnej se svymi vysledky.. Merida vypada, ze ma trochu vyssi hlavovku, coz je fajn, Rock Machine vypada, ze ma zkraceny krk vidlice, takze kdybys potreboval vys riditka, pujde to jen otocenim predstavce nebo predstavcem s vetsim uhlem..

      3 Fort je asi nejstarsi (ram)?, v Campe se nevyznam, mam radsi Shimano (osobni preference), taky kola maji malo dratu, coz muze byt problem, i kdyz Campy kola jsou dobre (taky o nich moc nevim, o jednotlivych modelech) no kdybys sel do Campy a sedel Ti tak asi taky nebude spatny, ale zeptal bych se lidi co Campu jezdi, no vlastne to bude asi ekvivalent toho RM, takze rozhodnuti mezi Shimano a Campou, a v tom te nechci ovlivnovat :)

      4 Apache nejhorsi, je hrozne na pohled, vypada jak pes kdyz kadi :) navic to ma 3 placku vpredu, coz nejen ze problematicky funguje, ale taky to na silnici nepatri, vzadu to asi bude mit 8–9 rychlosti, coz je pozdeji nekompatibilni az si poridis neco lepsiho a tohle nechas na zimu atd.. nedoporucuju

      Idealni by bylo shlednout a vyzkouset osobne (po vyrazeni geo co vubec nesedne), ale pokud to nejde, pokecat s majitelem a klidne poslat kuryrem, RM a Fort vypadaj, ze majitele tomu rozumi a staraji se o to, Merida o neco mene, ale zase asi nebude moc jeta takze v poho, Apache nebrat. Silnicky nedostavaji tolik zabrat jako horaky, takze pokud majitel neni uplne prase tak se neni ceho bat..

      Good luck

      0 0
      • JirkaP  

        Super děkuju moc, rock machine, mám kousek od rodného bydliště tak tam možná o víkendu zavítám, mám problém v tom, že se moc nevyznám v těch řadách vybavení atd..

        0 0
        • tromboonen  

          No o tom si muzes najit neco na netu, ale neni to tak slozite a na rozdil od MTB sad se to tak radikalne nemeni..

          Shimano 105 je nejnizsi dobra sada, Sora, Tiagra taky jde, ale min jedna z nich ma mene prevodu, je tam uz dost umele hmoty… 105 je v principu podobna jako Ultegra a Dura, ale o par gramu tezsi, zato je drzak a pro normalniho cloveka i vykonneho cyklistu plne staci..

          Ta na Rock Mach je nejnovejsi generace (bowdeny razeni pod omotavkou) – ma to lepsi ergonomii nez ta starsi generace co je na te Meride, ale ta zas o malinko lehcejc radi, protoze ty bowdeny nejsou tak ohnute.. ta modernejsi ma zase vetsi krok-paku brzdy, takze se da lepe pouzit s miniV brzdami na CX kole.. ta novejsi je jak rikam lepsi na ergo, ale starsi uplne staci, obe jsou 10 rych..

          Vyssi Shim rady: Ultegra = o trochu lepsi nez 105, rozumna cena, Dura Ace jen o malinko lepsi a lehci nez Ultegra, cena ranec.. uplne posledni generace Ultegry, Dury a ted tusim i 105 jsou uz 11 sp, ja osobnme do nich nesel ani u noveho kola protoze chci mit vse kompatibilni abych mohl prehazovat kola mezi silnici, CX a zimakem..

          V Campe se nevyznam, je to nekompatibilni se Shimanem takze pro me pase, nechtel bych si zvykat na jiny princip ovladani razeni (jeden smer na pace, druhy palcem). Je to ale kultovka a spousta lidi na to neda dopustit, kazdy ma svoje..

          Sram je se Shimanem kompatibilni, ale zase ten zpusob razeni je nezvyk, radi se jen jednou packou, delsi pohyb jeden smer, kratsi druhy, na hlavu, me by se to pletlo, plus co obcas zaslechnu je to citlivejsi na serizeni a dualy se dost kazi?..

          Shimano kde nahoru radis velkou pakou (jako brzdis, ale do strany) a dolu malou je IMHO blbovzdorny, funguje i v rukavicich, dobre se udrzuje a nekazi se, neni citlivy na bordel… ale jak rikam je to hlavne o zvyku, ja zustal u Shimana protoze to bylo prvni co jsem jezdil jeste pred dualy a stareho psa novym kouskum.. je to taky nejrozsirenejsi, takze bazar atd se nejlip shani IMHO..

          Takze 105 pokud jdes do Shimana uplne v pohode, neni co resit, novejsi je o kousek prestiznejsi, ale ani ta starsi neni vubec spatna, rozhoduj se podle geo, ramu a kol.. (plus stavu pohonu, jak moc je jetej)

          0 0
    • Hrabex1  

      Majitele forta a rockmachine kdysi asi vubec nemysleli na to, ze budou kolo jednou prodavat. Riditka jsou na nejnizsi mozne urovni a zvysit pujdou jen otocenim predstavce.

      Tobe to mozna nevadi, ale mne by ruply zada vejpul.

      0 0
      • koko0925  

        Spíš to prodávají právě kvůli tomu že to na ně má malý rám. Takže pokud nový majitel bude o něco menší, bude to v poho.

        0 0
    • BikerM  

      Já osobně bych bral toho Forta. Je postavený na suprové sadě (za ty prachy), rám sice není nejnovější model, ale pokud nemá najeto bůhví kolik, tak je určitě dobrej. Podle fotek soudím, že moc najeto mít asi nebude.. Kola jsou taky fajn, vidlice je dobrá a zadní karbonové vzpěry oceníš na našich silnicích.. Osobně bych neváhal, navíc fakt super cena. Pokud by mi kolo velikostí, tak bych ho bral.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.