• ferry

    Zdravím

    Nevíte kde sehnat popř. nemáte někdo náhradní pružinu do přehazovačky SRAM X.9. Díky

    0 0
    • kajulka2  

      Já ji teda nemám ale možná by nebylo marný napsat kterou, je jich tam víc ;-)

      0 0
      • ferry  
        Jedná se o hlavní pružinu, která pomáhá řadit převody dolů. Žitný je nedováží, popř. kde koupit nějakou alternativu, přehazka je stará půl roku a nechce se mi kupovat novou. Díky

         

        0 0
        • juli  

          Asi ti nezbude, než obcházet servisy, jestli se někde neválí nějaký nefunkční šaltr :-(

          Co se s pružinou stalo? Nedala by se uschopnit?

          0 0
          • ferry  

            Dostala celkem slušnej zahul na dovolené, možná tomu pomohl převoz v autobuse, ale nejdříve neřadila na nejmenší kolečko a pak už jsem se na poslední 3 nedostal, pouze když jsem s ní hnul rukou, nejdříve jsem myslel, že je to lankem, nebo bovdenem, po vyčištění stále stejné. Pokusím se obejít servisy popř. zkusím nějakou podobnou pružinu, možná to půjde.

            0 0
            • kajulka2  

              Když odpojíš lanko tak to dolů shodí? jestli ne tak zkus máznout čepy paralelogramu, postříkat WD aby to povolilo. že by se pružina sama takhle unavila po půl roce je asi nesmysl

              0 0
            • juli  

              Tu nefunkční pružinu bez problémů zkrátíš o závit. Zase bude fungovat.

              Spíš se nabízí otázka, jesli je v háji skutečně pružina. Závity pružiny sedí na sobě, když máš řetěz na 3 pastorku?

              0 0
              • zichis  

                no jestli se mu skutečně podaří pružinu natvarovat tak lehce, jak to tady maluješ, pak to znamená že tam má nějaký šuntovní bláto. U dobře zakalené-napuštěné paružiny mez kluzu a pevnosti skoro splývají, jde jen mírně natvarovat, ovšem za použití značné síly, a pak hned praskne.

                0 0
            • Smazaný účet  

              spíše bych tipl, že se během převozu „pokřivila“ celá přehazka a někde se ti zadírá. A nebo výše zmi¡ňované zadřené bowdeny..

              0 0
            • Vilém  

              A hak mas rovnej?

              0 0
              • ferry  

                Vše je jak má být, jak jsem psal, bowdeny nové, lanko nové, patka nová, přehazka vyčištěná promazaná, a stejně pak to na malé kolo nehodí, musím to dotáhnout vždy rukou, byla u servisaka, taky na to koukal a k jinýmu než, že je slabá pružina jsme nedošli, pokusím se vyměnit pružinu a uvidím. Pouze ji teď někde sehnat.

                0 0
                • Vilém  

                  To ze je nova patka neznamena, ze je rovna. Osobne se mi taky unava pruziny nezda. Zkusil bych to bez retezu a lanka, zda chodi od dorazu k dorazu. Chybu bych spis hledal nekde v cepech, nejaky bordel v paralelogramu ap. Kazdkopadne drzim palce at se to podari co nejdriv vyresit.

                  0 0
    • felly  

      Mám stejný problém. Přehazovačka SRAM X.9 neřadí na malé pastorky. Na velkém pastorku se přehazka „zakousne“. Pružina ji není schopná vrátit zpět ani po odmontování z kola, tedy bez lanka a bowdenu. Je vyčištěná, umytá… Buď je slabá pružina, nebo drhnou čepy paralelogramu.

      Jiné dva kusy na dalších kolech mi chodí ke spokojenosti.

      Jak jsi to vyřešil? Kde se dá sehnat pružina? Jak rozhýbat čepy, když nejdou rozebírat?

      Děkuji.

      0 0
      • Chroman  

        stejný problém, http://www.bike-forum.cz/…sram-x7.html#…

        Tipl bych to že je to vadná série X7 i X9. Chyba bude v čepech. Povedlo se mi to rozhýbat asi po 20 minutách hýbání se samotnou prehazovackou nahoru a dolu + jemný silikonový olej a olej na šicí stroje. Den chodila, najel jsem na ní 70km a pak znova už nejde..

        Kde si ji kupoval?

        0 0
        • felly  

          Kupoval jsem ji 25.8.2010 v Bi­kesportu v Lbc. Ale cca rok před tím jsem tamtéž koupil tu samou X.9 a ta chodí výborně.

          0 0
          • Chroman  

            Aha asi 5 lidí tady na foru má X7 nebo X9 z Kupkola s tímhle problémem…kdyby se ti to povedlo nějak vyřešit tak prosím napiš

            0 0
            • felly  

              Žádné převratné řešení jsem nevymyslel, ale zdá se, že mi šaltr X.9 chodí…

              Máčel jsem ho 24 hodin ve WD-40 (píšou tam, že uvolňuje zatuhlé mechanizmy), a to v různých polohách. Je škoda, že to nejde rozebírat. Teď to vypadá, že to nikde nedrhne. Ale kdyby byla pružina silnější, určitě by to bylo ku prospěchu. Pak jsem podložil patku a podložil hazku, takže je cca 4 mm dál a nemusí se nad malým pastorkem tak krčit… Uvidím, co to bude dělat.

              Mám ještě schovanou hazku SRAM 7.0. Vozil jsem jí tak 10 – 12 let téměř bez údržby a kdyby se nevykloktal hlavní čep (ten, za který je to přišroubované k patce), protože je z plastu (?!?), tak bych jí vozil doteď. Paralelogram je v lepším stavu než u rok staré X.9 a pružina je nekompromisní. Jen ještě vodicí kladka je vyčlochtaná a novou asi nejde sehnat. A třeba proti zaseknutí v nejvyšší poloze je tam takový nálitek, o který se opře pružina z boku… Myslím si, že soudruzi v USA udělali chybu a nové hazky jsou horší, než ty staré… Ale třeba zase nová X.0 se mi líbí, protože nejspíš rozebírat jde. Jenže ta cena (!!) a pak aby to člověk nemusel rozebírat a čistit před každou vyjížďkou?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.