• Bojda

    Dobrý den,prosím o radu s výběrem kola. Přemýšlím o koupi nového biku a zalíbilo se mi tohle http://www.merida-bike.cz/…ne-xt-d-2012 ale nevím zda je pro mě tak úplně vhodné celopero, jelikož jsem prostorově výraznější :-) (cca 180cm a 125kg) jinak jsem rekreacni jezdec převážně lesní cesty + cyklostezky. Děkuji za rady.

    0 0
    • Evilcleaner  

      a na co bude celopero na cyklostezkách? že jich tam jezdí hodně neznamená, že to má smysl.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Aby neměl z kola bolest zad.

        0 0
        • MlokCZ  

          Přitom v reálu je to většinou naopak.

          Sice může existovat určitě i nějaký specifický problém se zády, kdy bude full lepší. Většinou to full ale naopak ještě zhorší.

          Mně v poslední době dost zlobí záda (bederní oblast) i když už se to pomalu zlepšuje (cvičení, protahování, masáže a snaha snížit negativní vliv hlavní příčiny dlouholetého sezení u počítači).

          Na kole to je většinou dobré díky dobře poladěnému posedu. Tedy na celopevňáku mi záda nezlobí vůbec, na fullu někdy ano.

          Full má dvě zásadní nevýhody, proč je to na něm horší:

          • právě samotné odpružení situaci zhoršuje, protože umožňuje jezditrozbité netechnické úseky v sedě; na HTčku (a zvlášť u mě nacelopevňáku) se musím mnohem častěji zvednout a tím se jednak vícestřídají polohy těla a záda se více protáhnou; to samé pak vevýjezdech, kdy na fullu nechceš tolik chodit ze sedla kvůli ztrátám energie(na celopevňáku ve výjezdech chodím ze sedla mnohem více)
          • na fullu (a zvlášť s narůstajícím zdvihem) bývá většinou mírněnarovnanější posed (je potřeba kvůli sjezdům a vyšším zdvihu), cožzase situaci pro záda zhoršuje
          0 0
        • niky79  

          Takovy problem vcelku solidne a levne vyresit s odpruzenou sedlovkou za 1300, ne? Kvuli tomu nemusi mit fulla.

          0 0
    • Ricci  

      podla mna v pohode, otazkou bude kolko vydrzi zadne koleso, ale to ukaze az prax, pripadne sa casom zapletie s odolnejsim rafikom

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.