Prosím o radu s výběrem 29´´ MTB

21 nepřečtených
  • ondreas

    Zdravím všechny,rozhodnul jsem se pro koupi mtb na vyjíždky se čtyrnohým přítelem po lesích a spíše horkém terénu,občas vyrazím solo se vyblbnout.Doposud jsem jezdil max na ocelovym monstru tak 15l starem a rad bych neco vhodnějšího.Ale jaksi se v tom vůbec nevyznám a v těch nabídkách v cenové ralaci 10–15tis se neorientuju,je toho až nějak dost,potřeboval bych s výběrem heelpnout.Díky ;-)Berete prosím ohled na to že jsem amatér,co na kole vyrazí spíše rekreačně a občas bych to někde pustil,ale to je tak všechno do čeho se pustim.Poohlížím po 29´´ vzhledem k tomu že mám 194 čísel a 95kilo,myslím že by se mi na tom mohl jezdit lépe a taky to nebude vypadat tak dětsky jako 26´´.Můžete prosím vybrat s ohledem cena-značka-kvalita osazení spíše směrem k té nižší ceně a ohledem na mou váhu a určení.

    Fakt moc díky všem!

    Mě se zamlouvá tohle(seřazeno podle ceny)

    http://www.cyklonemcik.cz/…acera-8-ecco

    http://www.cyklonemcik.cz/…ler-1–0–2014

    http://pro-bike.cz/…-1–0–29–2013?…

    http://www.mojekolo.cz/…ft-d-29–2013

    http://www.cyklonemcik.cz/…ler-2–0–2014

    http://www.cyklonemcik.cz/…-xcr-27speed

    http://www.cyklonemcik.cz/…29-deore-xcr

    http://www.cyklonemcik.cz/…azzer-9–2014

    0 0
    • johninho017  

      na tvou vahu potřebuješ vzduchovou vidlici, a ne ty hrozné vidlice,co máš v odkazech.

      Např.

      http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

      http://www.cyklonemcik.cz/…don-deore-27

      nebo individuální stavba od stavitelů. Jsou tu o kolech v této cenové relaci jen za tento týden snad čtyři vlákna

      0 0
    • johninho017  

      na tvou vahu potřebuješ vzduchovou vidlici, a ne ty hrozné vidlice,co máš v odkazech.

      Např.

      http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

      http://www.cyklonemcik.cz/…don-deore-27

      nebo individuální stavba od stavitelů. Jsou tu o kolech v této cenové relaci jen za tento týden snad čtyři vlákna

      0 0
      • ondreas  

        Dobře,díky za rady.

        pročetl jsem podobné thready a zrovna 2× moudrej z toho nejsem,uvažoval jsem o kole spíše k té spodní hranici 10–12,5 tis,ale po tom co jsem pobral z těch jiných témat,tak to vypadá na tu horní 13–15tis :-(

        S tou vidlí tomu rozumím,ale co ostatní osazení,není na tom výběru co jsem uvedl něco rozumného,co by k mým potřebám vyhovovalo nebo se mám opravdu řídit,tím,že osazení min. Shimano Deore?

        0 0
        • maajkee  

          Kldině alivio, ale hlavně tu vzduchovou vidlici, jinak ti nebude fungovat.

          0 0
    • ondreas  

      Tak jsem si v tom výběru udělal ještě větší zmatek,byl jsem se poptávat v cykloprodejně a chytrej z toho nejsem teda,týpek co má ten shop fakt hodně let mi připadal,že tomu sice rozumí asi dost,ale pořád se mě snažil nasměrovat ke koupi toho a toho.Když jsem se ptal na vzduchovou vidlici raidon,tak mi to hnedka zavrhnul,že prostě nekvalitní shit co se mu 10 z 10 vrátilo na reklamačku,a že na takový to cross country mi postačí klasika pružinová s olejovou patronou i přes mojí téměř metrákovou váhu,co se týče osazení tak dostačující osazení Alivio,prej je takový odolnějšáí,trvan­livější a snese hrubší zacházení a servis není tak drahej a deore je spíš zbytečně citlivý a vlastně moc rozdíl v tom nepoznám na jízdě,akorát častější servis a dražší servis už vzhledem k tomu že to je 9ti kolečko.Za nejdůležitější považuje určitě značku a kvalitu rámu to je prej alfa omega správnýho poježdění.Fakt je ten že byl zastáncem aby na kole bylo vše shimano,zatímco jsem se dočetl a vůbec žádný jiný varianty nezmiňoval,přitom je určitě spousta prověřených,kva­litních a spolehlivých komponent,jak jsem se dočetl tak řeba Sram.

      Takže mám dilema jestli skočit do těhle kol,jak jsou na tom s kvalitou a celkovým dojmem rámy u kol GALAXY?

      Díky moc všem!

      http://www.cyklonemcik.cz/…-xcr-27speed

      • dokoupit raidon LO AIR

      nebo vzít tohle kde už Raidon je,ale osazení mi přijde horší

      http://www.cyklonemcik.cz/…don-deore-27

      0 0
      • maajkee  

        Alivio je 9 rychlostní a Deore 10 rychlostí a to už druhou sezónu. Pokud je tam něco jinýho, tak už to smrdí osazováním starým šrotem.

        A vůbec tak celkově mi ty rady příjdou jak od nějakýho diletanta.

        0 0
      • Azmir  

        Je tam asi jediná věc, s čím měl pravdu a to, že rám je důležitý, jinak to jsou fakt kydy, kterýma se tě snažil přimět ke koupi kola u něj, protože ti prostě není shcopný za takovou cenu nabídnout tak vybavené kolo, co se týče toho galaxy tak ten rám asi žádná výhra nebude, na druhou stranu v téhle ceně asi nějaký super rám neseženeš.

        0 0
      • maajkee  

        Hlavně vůbec, ty kola od Němčíka to je přehled výprodejů. Strašnej mix ty kola. I když funkční, tak ale třeba nevidím dneska význam v tom koupit kolo s Deore 9 speed.

        To kolo už pak nenabízí moc upgradu. Pokud bys chtěl přejít na nějaký lepší osazení, SLX, XT musíš pak vyměnit komplet všechno.

        9 ka dneska už spadla na úroveň Alivo, Altus a už je to prostě výsada pleček. Počítám, že i Alivio bude od příštího roku na desítku.

        0 0
        • Azmir  

          Ještě nedávno jsem tu o desítce psal něco podobného a vrhla se na mě místní smečka, že někteří dokonce jezdí osmikolco a podobně a že na to nedají dopustit a že 10kové řazení je blbost a podobně, takže bych to asi nechal na každém individuálně.

          Alivko naštěstí zůstává u devítky, akorát by to stejně vystřelilo cenu výš, což mi přijde, že u téhle sady není žádoucí.

          0 0
        • nitraq  

          Tady je výjimka potvrzující pravidlo o šíleným mixu Němčíkových skládaček. Za 16.400 komplet nový Deore s Raidonem není špatná nabídka.

          0 0
          • maajkee  

            Má v tom trochu bordel u řazení píše Deore 590, nový je 615, brzdy taky nejsou nový Deore. Těžítka tam jsou kola. 14kg v 17" není uplně málo :/

            Ale jinak jedno z mála kol, který je celkem sladěný, to zas jo.

            0 0
            • nitraq  

              615 brzdy jsou za příplatek 400. Právě si myslím, že to není vůbec marná nabídka.

              0 0
              • maajkee  

                Kámen úrazu podle mě bude v tom rámu, je to nějakej obyč nezeslabovanej alu. Nevim co by tam jinýho mohlo tolik zvedat tu hmotnost.

                O geometrii si nedělám iluze už vůbec.

                0 0
        • keceke  

          Zdravím,

          zvažujem v súčasnosti kupovať tiež podobné kolo ako ondreas, teda 29´´ okolo tých 15k – 17k. Z tohto vlákna ako aj z predchádzajúcich som teda zistil, že väčšina odporúča si dať kolo niekomu poskladať. Chcel by som sa teda spýtať, či fakt radšej na tie kola od napr. cyklonemcika zabudnúť a nechať to radšej na nejakého skúseného skladača z tohto fóra urobiť na mieru. A ešte by ma zaujímalo, či to vyjde drahšie ak by som si to nechal zložiť niekedy na začiatku leta ako teraz?

          Díki moc.

          0 0
    • ondreas  

      Takže opět díky všem za tipy či rady,jak chcete.Tak jsem se nakonec asi dostal na samou hranici,toho co bych do kola byl ochotný vrazit.a to je cca 17k.Bohužel tím opominu tip ,majkeeho,,na osazení Deore 10ti kolečko,ale budu se muset spokojit s 9ti,upgrade neplánuju a doufám že nebude nějakou dobu nutný.Rám je GT Karakoram 3.0 ,než do toho kola skočím,nějaké připomínky či zlepšováky k osazení,viz . varinata jiné kliky(DEore 530 vs 590?) nebo náboje(GT výměna za Deore?),či nutno dokoupit, upgradovat další komponenty?Mys­lím,že za tu cenu by to nemuselo být úplně marný kolečko,pro mé potřeby.Zkušenosti s rámem GT,lepší varianta než ,,český,, apche ,galaxy,maxbike nebo sk CTM?

      http://www.cyklonemcik.cz/…re-27-raidon

      0 0
      • ondreas  

        Ještě bych uvažoval o kole FORCE+ vydlice Raidon,vítám připomínky,rady jako výše u GT ;-)

        Díky

        http://www.cyklonemcik.cz/…rce-29-deore

        http://www.cyklonemcik.cz/…-deore-black

        0 0
        • Martinson  

          Hlavně si vyzkoušej jak ti sedne geometrie kola. U 29 jsou značný rozdíl v chování kola a ovladatelnosti. U několika 29kovejch kol co jsem zkoušel se mi zdálo že vůbec nechtějí zatáčet. Osazení je taky důležitý, ale rám je důležitější.

          0 0
          • ondreas  

            no to půjde před koupí těžko,kupuju přes e-shop a dorazí to v demontu :-(

            0 0
      • Pajas04  

        Nechápu…zvýšil jsi cenu až na 17k. Za tyhle prachy už by ti nějaký zdejší stavitel postavil kvalitnější kolo (vidle alespoň Epicon, možná by se vešla i Reba) – ale jak chceš.

        0 0
    • ondreas  

      …up

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.