• H1J4CK3R

    Zdar, mám problém s duší/ráfkem. Už na třetí duši je defekt na stejným místě (na jedné hodině od ventilku, vnitřní strana), vypadá to jako když to někdo prořízne nožem (řez asi 3 cm). První duše vydržela x km (600+), druhá 7 km (poté 7 km v tretrách domu, neměl jsem náhradní), další 24 km (měl jsem náhradní).

    Na ráfku nejsou viditelné výstupky, nic ostrého…jediné co mě napadlo, že by to mohl proříznout bok pásky v ráfku (ale to je hodně podivný).

    Hustim na 3–4 atm (spíš ke třem), vozim 2'' pláště

    Díky za rady

    0 0
    • Stancek  

      Odpovedel sis sam :-) je to ta paska… natuti.

      0 0
    • Pavel100  

      S páskou je to možné…mi se to stalo tak před 3 lety a dělalo to s pláštěm Michelin (kevlar lehčí vzorek)…dal jsem jiný plášť páska stejná a pak už to neudělalo nikdy:-) 3 zničené duše, 7km pěšky domů…1. doma při foukání(10 minut jsme neslyšel:), 15km lesem pohoda, pak rana(2. duše v prd..)......dávám novou a po 300m rána.....a pak hurá pěšky domů.......duše byla vždy 0,5m roztržená:-)))) JEstli to bylo ale páskou nebo ne tomu moc nevěřím, s jiným pláštěm to nedělalo a na zadním kole to taky nedělalo, Micheliny(mírně jeté) jsem ale koupil na bazaru a tak počítám že jeden z nich byl vadný:-(

       
      0 0
      • H1J4CK3R  

        No já taky jezdim Micheliny, Hard Terrain Pro, myslim s kevlarovou patkou.. Ale já to mám říznutý na vnitřní straně, která se snad ani do kontaktu s pláštěm nedostane..Kde jsi to měl ty?

        0 0
        • Pavel100  

          Už si nepamatuju jestli to šlo vůbec poznat…ta duše byla víc jak na 1/2 metru roztržená:-) Michelin to byl nějaký typ ale někdy z roku 2004/2005 přesně už nevím ale velmi podobný nízký vzorek. Dělalo to jenom na předním kole, zadní bez problémů. A duše to byly nějaké normální, ne ultralehké. Ráfkama to určitě nebylo, plášť jsem prohlížel několikráte a na nic zvláštního jsem nepřišel oproti tomu druhému. Jestli to bylo páskou nevím, spíš asi ne. Asi vítr:-)

          0 0
          • H1J4CK3R  

            Ok, stejně díky. Zkusím něco udělat s tou páskou a napíšu jak to dopadlo.

            0 0
            • Stancek  

              Fakt to tipuju na pasku, nemusi byt spatna, jen spatne usazena a jeji hrana Ti reze do duse, ja ji jednou mel o kousicek sirsi nez by bylo potreba a potom co mi 2× rizla dusi jsem ji jeste prelepil elektrikarskou izolackou a byl pokoj.

              0 0
              • Frankie  

                Presne tak, jeste kdyz jsem mel silnicku, tak jsem to taky prejel dokola el. paskou :) . F

                0 0
    • drtyc  

      me to delal novej rafek, ale chtelo to hledat prstem a ne ocima, ale to bude tim, ze sem slepej… ;-)

      0 0
      • Vašur  

        A jak se objevila krev, tak jsi to našel :-))

        0 0
        • Svět videa  

          takhle já necházím v gumě trny od akátu, píchnu, nikde nic nevidím, ale vždy si při průjezdu vnitřkem gumy bezpečně rozříznu minimálně dva prsty :D

          P.S.: ten odkaz na akát jen jsem dal z toho důvodu, že jsem se setkal s lidmi co neví co je to za strom, u nás je toho plno, plevelná dřevina a ostny tvrdé a ostré jak prase… když píchnu, tak z 90% tam mám trn akátu…

          0 0
          • drtyc  

            duse je jeste radost… nekde mezi nebovidama/mo­ravanama a lomem jsem do toho vlitl a ty mrchy byly jeste s bidou dvoumetrovy… jsem si rakl, jak vezmu tu pesinku… a houby ono to bylo nejaky pitko pro zver pekne schovany a kryty… tak jsem si zanadaval trochu zakrvacel a pak jsem podekoval, ze me nesvihlo nic pres oko.

            0 0
    • H1J4CK3R  

      Po 70 km zatim v pohodě (ťuk ťuk), vypadá to že to bylo  tou páskou.  Zalepil jsem ji jemnými úzkými proužky izolepy po stranách, takže je to hladký jak…:-)

      0 0
    • m4rkus  

      Mám stejný problém. Při včerejší vyjížďce 1. defekt v tomto roce. Řez byl minimální (2mm) a hned vedle částečný. Moc mě udivilo, že je to na vnitřní což se mi nikdy nestalo a tudíž, jsem usoudil, že to bude páskou což po ohmatání je dost možné. Takže pásku srovnám a přelepím el. páskou a snad to bude ok.

      0 0
      • Vilém  

        jakou tam mas pasku? Obzvlast zlute nebo zelene Micheliny, to rady delaji. Pokud tedy nezapadne naprosto presne do rafku.

        0 0
        • adco  

          Kúpil som si minule tú žltú Michelin pásku, ale keď som ju chcel dávať doma do ráfku, zdala sa mi široká a na bokoch ostrá, tak som je nedal. Asi som urobil dobre…

          0 0
          • bestguru  

            Proříznutí duše páskou je zapříčiněno použitím širší pásky, než má být. Její okraje se zvednou a trčí do duše, kterou proříznou. Čili nejde o nekvalitní, či určité typy pásků, ale o nesprávnou kombinaci s ráfkem. (Někteří výrobci ráfků doporučují vhodné šířky pásek.)
            Přelepení izolepou eliminuje ostrou hranu pásky, akorát ztěžuje práci při centrování ap.

            0 0
        • m4rkus  

          Mám tam zelenou.. Po sundání pláště moc přesně neseděla a tam kde neseděla měla dost ostrý boky

          0 0
    • bestguru  

      K Michelin ap. páskám, které jsou bez textilie. Tyto nejsou vhodné pro silniční a vysokotlaké (nad 100 PSI) gumy. Působením tlaku se časem uprostřed roztahují (lze to pozorovat, např. při defektu, když zkontrolujete vypoukliny na pásce, tak jde (u déle nasazených) vidět uprostřed podélné,bílé čárky, v délce několika mm – to je znakem počínajícího se trhání (roztahování) pásky), až prasknou a způsobí bouchnutí duše dovnitř.
      Proto doporučuji používat levnější pásky s textilními vlákny.

      0 0
    • siafu  

      dřív se mi toto stávalo na ráfku Sun Rims UFO s páskou Eleven. Tak pořízena Ritchey Pro 20 mm a od té doby je zatím klid:)

      0 0
    • M_ishak  

      Zdar pánové, stalo se mi taktéž, že mi ostré hrany pásky prořízly duši. Stávající pásku jsem strhl a novou, pro to určenou, nemám k dispozici.

      Proto se chci zeptat, jestli někdo máte zkoušenost např. s páskou na koberce, elektrikářskou páskou – textilní nebo plastovou. Šlo by to tímto nahradit, nebo to chce koupit speciální?

      0 0
      • Flegmatik  

        „Elektrikářskou plastovou“ jsem taky používal, několik let, bez problému. 2 závity po obvodě. A bude to snad i lehčí, než pásky na fotkách výše :-))) A za skoro žádný peníze.

        0 0
        • M_ishak  

          Ok, dík moc, šlo mi jen o ujištění, jestli se ta páska při natlakování duše nebude mít tendenci protlačit do děr po špicích a střihnout se o hranky.

          0 0
          • DaSnail  

            tendenci mít bude, pozrel by som jak vypadajú diery a zrazil hrany

            0 0
      • kyl  

        Snad nejhorší je žlutá Michelin,mi zničila dvě duše,nahradila ji látková samolepící Vittoria a když jsem viděl co mi dali ke kolům Khamsin,hned jsem ji zahodil,tvrdá a silná že by ji tam snad nešlo ani natáhnout.

        0 0
        • Chiron  

          No já měl původně nějakou noname textilní pásku. Pak mi začla řezat duše. Tak šla pryč, dal sem tam žlutou michelinku šířky 22 do 20mm ráfku a mám klid. Ale je fakt, že ta páska je nechutně tvrdá a při natahování sem měl trochu obavy co to udělá. Ale nakonec všechno v pohodě.

          0 0
          • M_ishak  

            Nakonec jsem si to udělal tak, že okolí děr jsem pro výztuhu olepil kobercovkou a to vše přetáhla a zahladil dvěma vrstvama plastové elektrikářské izolačky. Sice nouzovka, ale co má člověk dělat v neděli, když za 3 hodiny má s kolegy naplánovaný bike trip.

            Je to hladké jak dětská prdýlka, jen doufám, že to přežije tlak a nebude to dělat nějakou paseku, že by se to zatlačilo do děr pro špice či tak něco.

            0 0
            • DaSnail  

              jako núdzovka by to mohlo byť dobré, keď sa bude dať kúpil by som normálnu pásku.

              mal som žltý michelin, nic moc. teraz mám kendu a pohoda.

              0 0
            • Flegmatik  

              Si to dělal jako já před lety. Taky jsem potřeboval nutně v neděli dát novou pásku (stará se furt posouvala), byl jsem na chatě a jediné, co bylo po ruce, byla právě elektrikářská páska. Nakonec to tam vydrželo po celý zbytek životnosti kol. Ani se to nějak výrazně u niplů nepromáčklo, v podstatě sotva viditelně. Hlavně to drží, nevytáhne se to a ani pod prachem se to pak neprotočí.

              0 0
          • kyl  

            Mě se Michelinka uprostřed prohýbala podle ráfku,kraj se zvedl a řezal duši,jinak jsem používal i stříbrnou lepící pásku,zesílenou nějakými vlákny šíře asi 25mm,jednou do kola stačilo,pak pod patkama dokola objet řezákem a odstranit tak co bylo navíc.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.