Propojení opakovače s ethernetem

24 nepřečtených
  • rk1

    Ahoj, jde nějak vytvořit wifi síť pomocí repeateru (opakovače signálu) a ethernetového kabelu?

    Ve spodním patře je klasický wifi router, ale nepokryje dobře druhé patro. Při opakování signálu z routeru ve druhém patře je zase blbě pokryto první patro a zařízení si nepochopitelně pořád berou signál z opakovače a wifi z routeru občas ani nevidí. Dát router nebo opakovač někam na lepší místo není úplně možné.

    Představoval bych si něco jako zapojit kabel do opakovače a ten by vysílal vlastní wifi signál nezávislý na wifi z routeru. Je to vůbec možné? V aplikaci TP-Link mi jde nastavit jen to opakování z routeru, jsem v tomhle úplný laik tak snad to jde pochopit :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ja bych se taky pridal a asi zjednodusim dotaz. Jak pokryt horni patro pri stejnych vychozich podminkach jako v zakladajicim prispevku. Stary barak ty zdi to je peklo.

      0 0
    • kubad  

      Mesh Wi-Fi systémy dáš do každého patra a všude je jedna síť. Nepoznas vlastně na které jednotce si a všude pěkný signál

      Propojuje se to přes Wi-Fi nebo kabelem podle možnosti

      Děla i TP Link

      0 0
      • rk1  

        Ten repeater má ve specifikaci něco jako OneMesh, ale vůbec nevím co to je :D ale když to opakuje wifi z routeru tak je silný signál jen ve druhém patře a dole to prostě moc nefunguje, protože se všechny zařízení snaží připojit na ten repeater a ne na router, který je blíž a má lepší signál i rychlost, vůbec nechápu proč se to děje.

        0 0
        • kubad  

          Netuším. Repeater sem zkoušel. A tudy cesta nevede

          0 0
    • vilemx  

      Zkus snížit výkon repeateru nebo na něm nastav hodnotu -dB (sílu signálu), při které má ukončit spojení s telefonem. Tím bys měl dát šanci spodnímu routeru, aby navázal spojení s telefonem, když scházíš z patra do přízemí.

      Pokud router i repeater jsou od stejného výrobce ± ze stejné doby, třeba se ti podaří zprovoznit router jako mesh master a repeater jako mesh slave. To funguje na principu, že router pozná blížící se telefon a dá repeateru pokyn, aby s telefonem přestal komunikovat a ten se přepojil na router.

      0 0
    • Cryzyy  

      existují wifi routery, které routruji jednu wifi sit na druhou, takže udělají to co pozadujes bez kabelu po kabelu samozřejmě taky. Naposledy jsem to viděl na nějakém laciném Asus

      0 0
    • Esc  

      Bud wifi router s meshem, dalsi pouzitelna varianta by mohlo byt pouziti PLC. Uvazoval jsi o tom?

      0 0
    • obda  

      Jak už tady píší ostatní, opakovač je principiálně špatné řešení.

      0 0
    • hmm  

      Repeater je blbost. Měl jsem jich několik ale po letech jsem přešel na další přístupový bod. A 4 routery jedou jak víno. Jinak Tp-link je složitej krám. Pro dementy jako já tu je tenda či asus

      0 0
    • Edwin  

      My mame v každém ze 3 páteř jeden WiFi router, které jsou spojené kabelem. A na každém mám vlastní WiFi, abych případně dokázal rychleji identifikovat problém. Když někde ztratím jednu síť, připojí se druhá.

      0 0
      • kubad  

        Když bys měl mesh routery tak můžeš mít jednu síť kde se automaticky zařízení připojí na nejsilnější signál. A případně si těch síti klidně udělat víc

        Je to pohodlnější. Ale jinak proč ne

        0 0
    • Jiri.velmez  

      Nejlépe jako přístupový bod mám takto připojený tři wifi jako jednu sít.

      0 0
    • tom xtr  

      Asi to máš od ledna vyřešený, nicméně stručně:

      Opakovač jako stálý řešení jak dostat síť do dalšího patra RD není ideální (jak píšou i ostatní) – hodí se třeba jako „prodlužovačka wifi signálu“ v penzionu někde na cestách …

      Rozšíření wifi doma uděláš přes AP (přístupový bod) v dalším patře, v RD by měl stačit 1×AP na patro + případně 1× AP na zahradu.

      AP s routerem propojíš standardně ethernet kabelem – toto ale asi u tebe není jednoduše možné, což nejspíš byl důvod použít „bezdrátovou produlovačku wifi“ přes ten opakovač. Jestli je to tak, tak doporučuju Power Line = ethernet po rozvodné síti 230 V. Máš router TP link, tak za mne aktuálně nejlíp TP-LINK TL-WPA8631P Kit (obsahuje wifi AP). Tohle by mělo vykrýt celé další patro a bez jakékoliv stavební úpravy (vrtání, kabeláž).

      Navíc pokud tvůj stávající TP router podporuje OneMesh (domácí rouming od TP link), pak můžeš mít jednu síť v celém baráku s automatickým přepojením koncových zařízení mezi AP. Pokud ne, pak nastav samostatné SSID pro každé patro (AP), bez podpory OneMesh shodné pojmenování wifi síti způsobí problémy (viz některé předchozí příspěvky).

      0 0
    • Cabasekxxx  

      Řešil jsem u rodičů ten samý problém. Po pokusech s repeatery jsem s nima praštil do popelnice a pořídil tohle.

      https://access-pointy.heureka.cz/…deco-e4_3ks/?…

      Jednu dáš na hlavní kabel a další připojíš buď kabelem a nebo vzduchem. Důležitý je, že dělají jednu síť a telefon se tak vždy připojuje k nejsilnějšímu signálu. Nastavení je otázka minut a zvládne to každý.

      0 0
      • tom xtr  

        Taky dobrá možnost, pořád to ale je na principu zesílání wifi signálu jako u toho repeateru, i když přes „chytřejší repeatery“ – ty se v tomto případě umí konfigurovat do více rolí včetně role routeru (takže by nejspíše vyřadil ten starší TP Link router) + podporují mesh (roaming). Aby toto fungovalo, tak musí mít mezi všemi prvky DECO (patry) dostatečnou sílu wifi signálu, což třeba mezi patry může být problém. Pokud toto zajistit nelze, tak to nepoužije.

        1 0
      • milan.v  

        Také jsem koupil během roku Deco a lepší krok jsem nemohl udělat, konečně je síť stabilní a s kvalitním pokrytím všude, mám 2× M4R a 1× hlavní M5 napojené na gigové kabelové rozvody…

        Také jsem používal opakovače, přestože jsem měl v minulosti celkem dobře ty opakovače nastavené, nikdy jsem se nezbavil hluchých míst, někde dokonce krátkých výpadků signálu…

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.