• Velomiwookie

    Davejte tipy a zkusenosti s jednotlivymi vyrobci at uz obleceni nebo kol, sam mam 200cm a hubenou postavu a je to celkem problem.

    Obleceni:

    Sedi mi snad jen prodlouzeny Kalas a pak vse na zakazku od Sykory, ostatni konfekcni znacky jsou bez sance nebo za cenu kompromisu. Rad bych vyzkousel nejake lepsi znacky a materialy, ale nikdy mi nic nebylo.

    Kola:

    Dle mych vyzkumu Canyon, Trek a RB. Jeste jsem mel gravel od Meridy a ac to byla 56, tak to bylo v pohode. Jeste specialized se celkem da, ale je to na 2m na hrane.

    Komponenty:

    Kliky – Delsi kliky 180mm pak leda Shimano XT a Dura ace, pripadne pak delsi od Gebhardt

    0 0
    • Vrci  

      Delší kliky 180 dělávala i Campa – mám je na obou silničkách, ale to už je bohužel minulost. Delší než 180 dělá https://www.lightningbikes.com/…s/index.html pokud se nepletu, tak je vozil Hansen

      0 0
    • Jakobo  

      Myslim, ze je i dost komercnich vyrobcu obleceni pro vysoke. Treba Vaude ma 3 skupiny velikosti, tam si vybere asi kazdy. Mam od nich nejake obleceni kalhoty a bundy, ktere mi dobre sedi, ale mam jen 195 cm.

      0 0
      • Velomiwookie  

        Koukam na to vaude, jako pisou ve velikostni tabulce, ze maji long ale nikde zadnej long produkt nemuzu najit, at uz stranky vyrobce tak nejaky cesky eshopy..

        0 0
    • Sigina  

      Mám tedy jenom „193“ cm, dresy jsem si koupil tady a mají velké velikosti: https://www.proficyklodresy.cz/ tuším že mám USA 2XL a mají velikosti až 6XL.

      Kliky mám 180mm Shimano XT 8100, a kolo mám RB CRR 290 velikost 2XL, možná bych si vystačil i s XL, bylo to ale na hraně a raději jsem vzal delší než kratší nechtěl jsem mít moc velký představec. chtěl jsem kolo spíš s XC geometrii než trailovou.

      Horší je to s botama, mám velikost 47–48 takže chodím do obchodu s nadměrnou velikosti v Praze na Žižkově, ale cyklo tretry zatím nemám… jezdím na pedálech…

      0 0
      • Velomiwookie  

        cyklotretry mi prijdou celkem ok sehnat, shimana se vzdycky nekde najdou a normalni boty od dob zalanda uz neni problem sehnat, tam maj stovky 48 :) Nadmernou obuv jsem nastesti absolovoval jen jednou, ty modely co tam maj sou fakt tragedie mi prijde :)

        0 0
        • Johny_r  

          Tyjo, já si v nadměrný obuvi na Žižkově vyberu vždycky v pohodě. Teda nekupuju tam sportovní boty, protože ty maj všude, ale ten zbytek je ok. A hlavně v tom krámě prodávaj lidi, kteří o těch botách něco vědí, což se dneska teda nevidí moc často. Pamatuju ještě jejich první krám někdy v 90 letech. Od tý doby k nim chodím.

          0 0
      • Johny_r  

        Mám taky nohu 48 a tretry nebyly problém už někdy v r. 2003. Tehdy jsem koupil Specialy hned v prvním krámu. Ve sportovních botách obecně je to docela v pohodě, problém jsou běžný městský boty, protože v obyč krámech končí někde na 46–47. Ale to ti asi neříkám nic novýho :).

        0 0
        • Jason Voorhees  

          Shaq má asi 52 nebo kolik, takže u Reebok by měli mít ;-D

          0 0
          • adam320  

            Jednou jsem drzel v ruce jeho botu. Byla to velikost 22 US takze jeste mnohem vetsi. Myslim, ze 58 nebo 59 :)))

            0 0
            • Pikaču  

              Shaq ma/mel oficialne 23 US. ( nosil i 22 obcas). A 23 US je 56 EU.

              Kamarád má 54 botu. Ma 217 cm.

              0 0
            • milan.v  

              Jo, tu jsem držel v jednom krámě také, je to ale jak píše Pikaču…

              0 0
              • adam320  

                Oukej, ja ten prepocet nikde nehledal. Diky za opravu, uz je to nejakej ten patek. Jsem totiz milenial:)

                0 0
      • Smazaný účet  

        Boty jsem nikdy neměl probém sehnat, většina výrobců od Adidas po Nike tyhle velikosti má. Polobotky mám od Vasky.

        0 0
      • mirage  

        Podivej se na tyto tretry, maji i dost velke velikost https://b2b.cyklomax.cz/tretry-k9648636?…

        0 0
      • sorak  

        Mam na vysku „jen“ 187cm, ale nohy mi narostly, delka chodidla cca 302mm, takze mam taky velky problem sehnat boty jak na sport tak normalni fungovani.. cyklisticke tretry mam na silnicni i MTB od SiDi a to velikost 50 v obou pripadech, daji se sehnat celkem rozumne (kupkolo napr.) a pred palcem mam jeste kousek mista, tj. je prostor kdyz noha trochu natece v lete pri zatezi..

        Jeste pouzivam cyklo-turisticky Adidas El Moro snad z 2004 (sam se divim, ze jeste drzi) na tkanicky, ale jestli je jeste delaji netusim, kupoval jsem je kdysi v Praze na Karlaku, kdyz jsem tam byl na skole.

        Normalni tenisky dela v tehle velikosti Salomon napr., boty na behani mam od letoska Hoka One One, kde se da objednat normalni i Wide verze a kdyz to nemaji CZ obchody, tak neco maji na hokaoneone.eu – posilaji z NL, da se i vracet v pripade spatneho vyberu.

        0 0
    • Libores  

      Já 207cm

      Všechna moje kola jsou mi malá, ale s pomocí kilometrů sedlovek a mílí představců to nějak jde, vybírat si nemůžu. Aktuálně:

      RB RX

      RB CRR 290

      Canyon Endurace

      Trek Fuel (snad už brzy)

      Oblečení s dlohými rukávy a nohavicemi mám vše na míru od BeManiax a Alpisport. Všechno krátké mám z normální konfekce. Nakonec vždycky pořídím co chci nebo co potřebuju, takže mi nepřipadá, že bych měl nějaké problémy.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Tip na bundu, ktera by snesla trochu deste a sedela dlouhy a uzky postave?

      0 0
      • Pikaču  

        Co je trochu deště?

        Jak tepla bunda?

        Jak moc se chces v tom zapařit?

        0 0
        • Velomiwookie  

          Kdyz jedu 30km do prace, je treba 10–15°C a cestou zpet zacne prset, kdyz vim ze ma napadnout 50mm tak nevyjizdim cilene

          Tepla byt uplne nemusi, na zimu pod 5 mam zateplenou

          Samozrejme malo :)

          0 0
          • Pikaču  

            Těch hadru na to co popisuješje mraky. Ale nejlepsu kus je shakedry os goretexu. Ja mam osobne gore race shakedry ( dřív c7). Vejde se do kapsy na klasický dres kratky/dlouhy a kdyz prijde tonzminovane počasí tak na sebe a nepotis se.

            Jinak na 10–15 vozim thermal rain od biehleru. Je zateplený s DWR úpravou. Mam Lko na 195 cm.

            Nebo kalas rainmem je kolem těch 10 stupu do vody a vetru.

            0 0
    • krabica  

      Liteville, Nicolai a Santa Cruz dělají XXL kola.

      0 0
    • Spartak  

      CykloSchein má oblečení do 190, větší lze objednat.

      0 0
    • Kratter  

      Máte někdo na doporučení volné MTB kalhoty? Mám 195cm a jsem hubený, délka nohou od rozkroku 96cm. Koupil jsem si na zkoušku dvoje L z decathlonu, ale jsou samozřejmě krátké. Jinak by seděly parádně

      https://www.decathlon.cz/…8530118.html

      https://www.decathlon.cz/…8540537.html

      0 0
      • dědek mohy  

        Taky jsem jich pár vyzkoušel. Mám 198cm, většinou, když byly kalhoty dostatečně dlouhé, tak byly široké jako blázen. A to nejsem hubený, jsem takový normální, „akorát“ =) Kalhoty na kolo nakonec řeším dlouhými běžeckými z Decathlonu (ty už mám hodně roků a kupodivu celkem sedí) a pod ně vrazím vložku z krátkých kalhot.

        0 0
      • Libores  

        Já jako kraťasy na mtb vozím 3/4 Endury, ale mám teda 207cm:)

        2 0
      • ferlikster  

        Já vozím Assos Mille GT, velikost L (bez laclů by šlo i M, jinak to hodně táhne) – výška 197cm. Je to ale dražší sranda no…

        0 0
    • junior69  

      198cm, na kolo víc jak 20 let už nic neměním – oblečení Kalas vel.6, tretry Sidi Eagle, Genius a Frost vel.49. Vše v pohodě k sehnání přes e-shop výrobce(oblečení) a kupkolo(tretry). Kola v pohodě 61 nebo 63 silnici, bike XL. – Spec, Cann a Trek. Kliky stačí 175, představec dříve 130, teď 110 na silnici. XC 110, trail 75. Jiné značky, které mně přišly pod ruku Giant,Cube, Merida, GT jsou na mě krátké. Civil horší pořízení kalhot, kupuji džíny 36/36 v Německu. Boty společenský 48/49 celkem peklo, volnočasové v pohodě Adidas, Nike ze Štěrbohol. Oblek teď nemám, ten neseženu, čeká mně ušití na míru. Ostatní oblečení XXL/XL v Timeoutu. Boty na lyže v pohodě k sehnání Salomon – běžky 325, sjezd i skialp 305 :-) Možná jediný problém délka lyží na sjezd, ale neřeším, vyhovují mně all-mountain Ross.Experience 88/178cm. A ještě boty na turistiku, tam taky není moc výběr , ale nakonec v pohodě Lowa Renegade 48 1/2 v Českém ráji v MB, kde měli skladem.

      1 0
      • Velomiwookie  

        ohledne civil bot a hadru dost pomaha zalando, tam je toho mraky. Obleky a spolecenstejsi veci umi tmlewin na eshopu

        1 0
        • tomo_111  

          tmlewin neprezil pandemic takze uz toho moc nepredaju :/

          Druha vec je ze kosele od nich mi posledne prisli o dost horsi material ako tie z pred 4–5 rokov.

          0 0
          • Velomiwookie  

            jeste 2m zpet jsem tam kupoval kosili, ale je pravda ze je shitovejsi nez pred temi 5 lety

            0 0
            • tomo_111  

              myslim ze v UK uz zavreli vsetky shopy a mozno ostanu ako eshop, v CR tiez mi vravela na predajni ze koncia a bol nejaky clanok ze typek co to tu franchisoval snad zaklada miesto toho novu znacku alebo tak nejak.

              0 0
              • Vrci  

                To mi říkala paní na krámě také. Oblek co jsem tam koupil, resp. si nechal upravit už lewin nebyl. Košile ano. GB e-shop zatím jde.

                0 0
      • Libores  

        Ty skialpy by mě hodně zajímaly. Co je to konkrétně?

        0 0
        • Libores  

          Nic, blbě čtu.

          0 0
        • junior69  

          Pardon, ne Salomon ale Dynafit SevenSummits 30,5. V mrazu v pohodě, ale šel jsem z Prášil na Poledník asi v +5°C a cítil jsem , že bych asi potřeboval širší botu, ke konci to byla španělská bota :-) Prostě v teple mně noha asi nabyde a pohodlí bylo pryč. Dva týdny nato v mrazu na Polom zase v pohodě.

          0 0
      • Edwin  

        To jsme asi dvojčata :) Oblek jsem si kupoval nový rok dva zpátky od Bosse a padnul krásně. Civilní kalhoty mi docela padnou v Celio.

        0 0
    • tsunami  

      Nemáte někdo tip na běžecké boty na traily ve velikosti EU52–53?

      0 0
    • Pikaču  

      Ja teda musim rict ze na svých 195 cm s cyklohadrama problem s konfekci nemám.

      Dresy M/L, bundy L. Gatě XL/XXL nebo kalas 5.

      Je potreba hledat, ne vsechno sedne, ne kazdy rukav je dlouhy, Gatě teda bych snesl delsi ale je to tak akorát zatím.

      Tuhle jsem vybiral shakedry bundu a vsechno bylo marne co se tyce velikosti. Kratke rukavy nebo siroke pres prsa. Jeste ze se vejdu do italské chrti konfekce :)))).

      Mít 5 cm vic bylo by to asi marné. No a pak záleží na proporcich jake kdo máme. Takze ta vyska neni vsechno.

      Delam si srandu ze mam pres prsa M a potrebuji 3XL na délku :))))))

      Jo a boty, tretry 48 ( 30.3 cm) se da taky najit- spešl, fizik, lake. A snad i giro. Jo a pak hledat wide je uz třešnička ale jde to taky.

      0 0
    • esmo  

      Je pravda, že průměrný penis u lidí malého vzrůstu vypadá opticky větší, než průměrný penis u nás dlouhánů?

      0 0
      • dědek mohy  

        Logicky.....stejně velké těleso bude na menším podkladu vždy vypadat větší, než na větším podkladu ;)

        0 0
      • Vrci  

        Vem foťák a pravítko do nějakých společných šaten nebo sprch a udělej sběr dat.

        0 0
      • Edwin  

        Musíš s sebou nosit vždycky krabičku sirek pro správné měřítko :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.