Problém se seřízením 9.rychl. přehazovačky Deore

15 nepřečtených
  • d

    Nedaří se mi seřídit 9.rychlostní přehazovačku: 8–7–6–5–4 řadí zcela čistě, ale při řazení na 3.pastorek řetěz skočí hbitě až na 2.pastorek. Dorazy jsou seřízeny přesně, iniciální napnutí lanka jen akorát tak, aby řetěz přešel tak tak z 9–8, přesto na 2.pozici na páčkách je řetěz už tak napnnutý, že na 1.pozici na páčkách už to jde jen s obtížemi. Vše je zcela nové (vč. lanek, bowdenů), komponenty: kazeta 9.rychl. Deore CS-HG50, řazení Deore SL-M511, přehazovačka Deore RD-M531, řetěz HG 73 9.rychlostní. Zajímavá informace: Tutéž přehazovačku jsem se pokoušel namontovat na kolo se 3×8 rychlostmi (řazení SRAM Grip Shift ESP 7.0) a chovalo se to podobně.

    Co je špatně? Díky, d.

    0 0
    • kubad  

      no typl bych to na ohlou patku rámu :-)

      0 0
    • Krocan  

      seš trošku naivní pokud sis myslel že SHIMANO hazka ti pojede na SRAM řazení:-D

      0 0
    • rock  

      je řetěz už tak napnutý

      To je překlep, ne ? Řetěz by se neměl nijak projevovat, tedy pokud není příliš krátký.

       

      Jinak to přeskočení 3. pastorku bych taky tipoval na ohnutou patku (jak už výš někdo radí) …

      0 0
      • d  

        Ano, je to překlep, správně mělo být „lanko je už tak napnuté“, d.

        0 0
    • Hornet  

      ohnuta patka, pred par tyzdnami sme s kamosom „maturovali“ pri tom istom probleme, snazil som sa to ladit ako sa len dalo, ale vzdy to niekde skocilo o dva pastorky

      zrovnali sme patku a islo to normalne, potom sme este vymenili aj salter ( dostal celkom slusnu ranu) a radi to krasne (xtr shadow) ;-)

      0 0
      • d  

        Vše je zcela nové, i rám a tedy i patka. Ještě jsem zapomněl uvést, že kliky tam jsou Truvativ FiveD (22–32–44), spolu se smykem Deore, smyk šel seřídit bez problémů. Kliky, byť primárně určeny pro 3×8, příčinou asi nebudou, podle toho co vím, nedělají problém spolu s 9.rychlostními komponentami. Zkusím prodloužit/zkrá­tit/promazat/vy­sušit bowdeny.

        Je to záhada, záhada, d.

         
        0 0
        • kubad  

          že je kolo nové neznamená že je patka rovná, v první řadě bych skontroloval tohle :-)

          0 0
        • yetti  

          Prave u novych ramu a to zejmena u levnejsich modelu, byva patka hnuta celekem casto. Nevim zda je to z vyroby nebo transportem, ale je to bezne.

          0 0
    • d  

      Příčinou bylo chybné upnutí lanka v přehazovačce. Lanko bylo sice správně položeno v drážce (rýze, groove) na přehazovačce, dokonce i na správné straně trojcípého přítlačného plíšku, ale ten plíšek sám byl otočený o 180.stupňů. Lanko tím chytlo jiný úhel a to stačilo k nepřesnému řazení. Po otočení plíšku bylo po problému, d.

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.