• Veolw

    Zdravim vsehny bikery,

    po nejake dobe zacinam opet resit koupi noveho kola a po tydnu vybirani a vahani jsem dosel k tomu ze potrebuji vasi radu :) Uvazuji konkretne o techto kolech znacky SCOTT:

    http://www.scottmtb.cz/…t/Aspect-30/

    http://www.scottmtb.cz/…le/Scale-70/

    http://www.scottmtb.cz/…t/Aspect-10/

    Abych se priznal tak SCOTT Aspect 10 je muj zhavy kandidat ale mam nekolik otazek. Aspect-30 a Scale-70 jsou podle katalogu pripraveny na okamzitou montaz kotoucovych brzd a jedine co me od techto modelu odrazuje je prave absence kotoucovek. Ptam se tedy jestli neni lepsi koupit (misto Aspect-10) napr. Scale-70 a  pri koupi na nej hned namontovat stejne kotoucovky jako ma Aspect-10. Mozna bych usetril ale nevim jestli to je rozumna volba a tak potrebuji vasi radu jak se rozhodnout :)

    Dalsi kanditat ze SCOTTU je ale tady toto kolo: http://www.scottmtb.cz/…t/Aspect-20/

    Bohuzel ten Aspect-20 ma bilou barvu coz me hodne odrazuje a tak se chci zeptat je hto hodne na prekazku? Jak dlouho vydrzi to kolo bile? :) Pokud by mel nekdo s bilou barvou zkusenosti tak budu rad za kazdy postreh. Pokud by nebyla bila barva na prekazku tak bych Ascpect-20 dal prednost pred vsemi drive zminovanymi SCOTTy:) Ale ta bila me opravdu odrazuje.

    Nyni ale resim dalsi dilema :-)) Pokud bych se rozhodl pro SCOTT Ascpect-10 tak se podivejte napr. na CUBE LTD PRO http://www.cube-bikes.cz/detail.php?…  … do CUBE bych sel okamzite (dal bych CUBE prednost pred vsemi SCOTTy) ale jedine co me odrazuje je dostupnost servisu protoze v CR nemaji velke zastoupeni a dojizdet nekde 100Km kvuli servisu se mi zda dost neprakticke :) Abych rekl pravdu tak CUBE bych bral okmazite pred vsemi SCOTTy ale odrazuje me hodne servis.

     

    Doufam ze ty moje reci a myslenkove pochody chapete a tak vas prosim o radu :) Diky moc!

    0 0
    • TheIF  

      A na co vyžaduje CUBE specializovaný servis ??? Vždyť je to uplně obyč HT které mužeš dát opravit kamkoliv. Asi zbytečně psát že s UK se dá sehnat za ty prachy co unás stojí LTD PRO rovnou RACE http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?…  tj cca 27000kč včetně poštovného

      0 0
      • Symetric  

        To je sice pravda, ale pokud nastane problém třeba na vidli – je podle mně přeci jen lepší kvůli záruce koupit tady. Nejsem si totiž jistý, jestli by autorizovaný servis RockShoxu v ČR takovou reklamaci řešil (ověřují výrobní číslo vidle – jestli nejde o šedý dovoz).

        Já jsem řešil podobný problém a nakonec jsem měl štěstí – prodejce v mém okolí mi nabídl, že mi ho sežene a značku zařadil do portfolia jím prodávaných značek! Servis mám kousek od domu (první dva roky zdarma) a navíc mi nabídl slušnou slevu (ale kupoval jsem u něj už podruhé + dost vybavení).

        Moje rada (pokud nechceš objednávat z ciziny):  obejdi lokální prodejce a zeptej se!

        často jsou schopni dodat i značku kterou běžně neprodávají.

        Přeci jen CUBE je prostě CUBE :-)

        0 0
        • TheIF  

          Jo kdo se bojí riskovat… Ten počet zmetkových vidlic není snad tak velký a pokud to nebude velkej problém např. kydž sní začne uchcávat olej tak si to stejně radši nechám vyměnit těsnění tady a za své prachy než řešit reklamaci, kterou mi taky nemusí uznat… (fox to po 3 měsících neuznává)

          0 0
          • Symetric  

            Jasně, ale může se stát třeba i to, že přijde ťuklý nebo škráblý rám. Takhle si to při převzetí prohlídneš, ale posílat to zpět přes půlku Evropy…

            Navíc dostaneš kolo kompletně precizně seřízené, pokud chceš vyměnit nějaký komponent – většinou Ti vyjde prodejce vstříc (na protiúčet) a budeš s ním mít dobrý vztah – v hodně věcech Ti poradí, pomůže a to třeba i v nestandardní čas (pokud Tě potká závažnější defekt třeba těsně před odjezdem na dovolenou). Vždy záleží samozřejmě na konkrétním prodejci.

            Jinak je jasný, že v naprosté většině případů by neměl nastat problém, ale pro méně zkušené je to asi lepší koupit tady. Ta cena CUBE kol je i tady v poměru k výbavě velmi slušná oproti konkurenci a oproti těm Scottům obzvlášť :-).

             
            0 0
      • homat  

        ale aby nemělo řízení na druhé straně :)

        0 0
    • Zdenda CUBE  

      Vůbec neřeš servis, Cube žádný spešl servis nevyžaduje a pokus ho chceš, tak do něj bez váhání běž

      0 0
    • toNic  

      Docela neresitelny problem, znamy byl taky kupovat kolo – Scott a tam se dovedel neuveritelnou vec. Komponenty vam tam nevymeni za puvodni a neprictou rozdil cen. Cili vy si koupite kolo, budete chtit kotouce uz na krame a oni vam je tam nedaj. Ani nevim jak to pak bude se zarukou, ale rekl bych, ze vam reknou tohle je neoriginal, vy jste porusil zarucni podminky .. i to je dost mozny.

      Cili s prodejcem kol Scott ani dobry vztah mit jaksi nelze (kram nekde na Dlouhy v Praze v pripade znameho)

      Scott never, dle me je lepsi poridit ten Cube. Navic pokus se vam libi vic, tak vubec nechapu proc jste ho uz neobjednal.

      A prodejce v cechah je http://trinnity.cz/DetailPage.asp?… , cimz pada obava o servis ;)

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.