Přívěsné nákladní vozíky za kolo - zkušenosti

22 nepřečtených
  • Ahoj. jaké máte zkušenosti s přívěsnými vozíky za kolo? Vlastníte takový vozík? Využíváte ho?

    0 0
    •  

      Nedávno jsem použil půjčený přívěsný vozík (Chariot – určený pro jedno dítě) jako nákladní..Přek­vapily mě perfektní jízdní vlastnosti (odpružení je na rozmlácených okrskách znát). Použil jsem ho jako nákladní (2 spacáky, karimatka a baťoh )- celkem cca 25 až 30kg…Po rovině fajn..v kopcích to byl docela masakr (cesta z Hradce Králové na Zdobnici v Orl.horách)-tahal jsem to za HT (3×8) a využl jsem i nejlehčí převod (22×30) a sáhl jsme si na dno…

      Ale zajímá mě zda tady je někdo, kdo využívá nákladní vozík častěji a jaké má zkušenosti…Kupovat vozík za cca 12 tisíc se mi nechce…Na druhou stranu by se mi zaplatil (nemám auto, a sekačka na trávu, 20 litrů vody ze studánky, velký nákup by na něm převézt šly…cca 10 km z vesnice do malého městečka)..no uznávám- v zimě na sněhu a v mrazu bych to nedal..

      0 0
    • tomas.g88  

      Ahoj,

      Pokukuji po vozíku: Topeak Bike Trailer

      Píšou, že uchycení je na něco co nahradí rychloupínak, netušíte někdo jestli to funguje bez problemů i na pevné ose? Nerad bych ho koupil a zjistil, že musím něco předělávat apod. Nenašel jsem detail kde by to bylo vidět jak to funguje.

      Díkes, hezký den

      T.

      0 0
      • kamaro  

        Nevím na jaké to máš kolo (možná jiná možnost není, ale to nevím), ale pokud možno volil bych jiný způsob přepravy než vozík. Je to strašně neskladné a problematické při přesunech. Pokud je možnost použít brašny, volil bych spíše tuto možnost…

        0 0
        • romachain  

          Co se ale jízdních vlastností týče je to super volba. Pokud se nebavíme o extrémním použití ála Loudání apod, ale o normální cykloturistice s bagáží, pak je vozík fakt super, neovlivňuje to tolik chování kola. Co se původního dotazu týče, pokud je to na rychloupínák, pak to nebude na kolo s pevnou osou pasovat. Je nutno se mrknout jestli Topeak umí variantu na pevnou osu (a na jakou vlastně), popř. vybrat jiný model. IMHO je ten Topeak stejně zbytečně drahej, existují srovnatelný a mnohem levnější kousky.

          0 0
          • tomas.g88  

            A máš nějaký návrh na něco podobného? Našel jsem spíše jen dvoukoláky a to nechci. A pokud to byla jednokolka tak byla podobně drahá jako ten Topeak.

            0 0
        • tomas.g88  

          No vozík by byl pro mě ideál když pojedu na výlet s dětmi a případně i manželkou tak povezu bagáž všem a to se asi do brašen nedá, navíc dva nosiče (předek, zadek) a dvoje brašny to pořídím za ty peníze vozík. Blbé je to když bych musel do vlaku tak pak je to asi neskladné. Ale slibuji si mnohem lepší jízdní vlastnosti než s brašnama.

          0 0
          • kamaro  

            Tak lepší jízdní vlastnosti si slibuj… Já jsem z nich byl trochu rozpačitý, zejména když jsem to naložil a trochu se rozjel. Měl pocit, že se neudržím na cestě. Časem jsem se to naučil, ale brašny mi přijdou z hlediska jízdních vlastností lepší. Vozík jsem použil jednou na třítýdenním výletě, od té body je už pět let v garáži nevyužitý a koupil jsem si pořádné brašny.

            Můj názor je, že brašny využiješ i na jiných výletech, vozík je opravdu neskladný jednoúčelový krám. Jediné zdůvodnitelné je, že opravdu pojedeš s dětmi a povezeš vše. Ale ani to pouze do vozíku nedáš a brašny stejně budeš potřebovat…

            0 0
            • tomas.g88  

              Většinou všichni jízdní vlastnosti chválí, asi si ho zkusím někde půjčit a vyzkouším to. Díky za názor.

              0 0
            • Motyll  

              Já vezl vloni v brašnách věci sobě a dvěma dětem. Plus spacáky a stan. Touto cestou už určitě nechci, tak hledám jednoduchý vozík. Má někdo zkušenost s MWave ?

              0 0
              • vysmátej bajker  

                za polovic na aukru. nebo přímo z číny za další polovic. jen si zjisti jestli to jde i na širší osy.

                0 0
    • anetasoukalova79  

      Dobrý den. Nemáte prosím někdo zkušenosti s tímto vozíkem za kolo – HAMAX Outback 2v1 – double ? Budu moc ráda za Vaše rady a zkušenosti.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tento neznám, kupoval jsem na jaře thule chariot sport 2. V akci byl jen o 1000 Kč dražší než ten co chceš ty a maximální spokojenost (nastavitelné odpružení + kotoučové brzdy + polohovatelné sedačky na spaní + síťovaná boční okna!).

        Pokud je dítě v miminkovníku tak polohování nevyužiješ!

        síťovaná okna jsou super… folii nasazujeme jen v dešti a teˇna podzim ji tam asi budeme dávat více jak bude sychravo. Přes léto tam nebyla vůbec.

        mód vycházky:

        Dokoupili jsem i jogging set a jako kočárek to používám raději než normální kočár. Ty malé přední kolečka jsou tak do města na pěknou dlažbu. Jogging set zvládne cokoliv.

        mód kolo:

        Po rovině na cyklostezce o tom ani nevím. Do kopce je to makačka a když jedu proti větru tak je to taky slušná plachta :)

        Je asi pravda, že víc jsme s tím najeli na turistických výletech než za kolem (co se týče počtu výletů).

        je to dost těžké – nakládání do auta, manévrování kolem výtahu apod je otrava

        Děti v tom bavit jezdí ale nejtěžší je naplánovat výlet tak aby se jelo co nejméně po silinici a aby to vycházelo se spaním a místem na odpočinek (dětské hřiště, posezení apod). Moje děti v tom vydrží v kuse max hodinu než se to jednomu nebo druhému přestane líbit a začne protestovat :) Vozím je v tom od 6m a od 2 let.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.