Přímé ovládání trenažéru computerem Garmin EDGE 530 aj.

22 nepřečtených
  • Lokotka

    Má tu někdo zkušenosti s trénováním podle stažených nebo osobně v Connectu naprogramovaných tréninků?

    Tedy nikoli Tacx, Rouvy, Zwift.

    Jaký na to vybrat trenažér? Výkon stačí do simulace sklonu svahu cca 10%. Nejsou trenažéry s řemenem díky němu poruchové, nebo, jak často je nutná výměna a kolik ty řemeny cca stojej? A jsou běžně sehnatelný?

    0 1
    • jirkaRS  

      Potřebuješ chytrý trenažér, který zvládne měnit sklon podle zadání z Garminu, s takovým Tacx Neo 2T neuděláš chybu.

      0 0
    • marttoni  

      trenažer mám od roku 2017, přes zimu jezdím hodně a měnil jsem řemen jednou. Stál přes 500 i s kladkou

      1 0
      • Lokotka  

        Přetrh se, nebo jak se to projevovalo, že si to řeklo o výměnu?

        0 0
        • marttoni  

          Ano přetrhl se asi po 20k km, loni jsem na něj koukal a už se mí zdál docela jetý, tak jsem objednal do šuplete raději náhradní, ať pak nečekám než by dorazil nový. Výměna je jednoduchá a rychlá.

          1 0
    • marttoni  

      Jinak k té první částí dotazu by to neměl být problém, zrovna včera jsem to chtěl poprvé vyzkoušet, ale s hodinkami Garmin. Jenže jsem to chtěl trochu sofistikovaněji (trénink Garmin v hodinkách by ovládal trenažer, ale výkon brát ne z trenažeru, ale z pedálů), tak jsem to nakonec obešel přes jinou aplikaci, do které jsem si ten Garminovský trénink překlikal. Ale pokud budu mít odpoledne čas, můžu to vyzkoušet přímo ovládat hodinkami. Jinak počítač Wahoo mi trenažer ovládat dokáže, tak předpokládám že Edge to umí také.

      0 0
      • Lokotka  

        V návodech Garminu to např. u mýho EDGE 530 píšou, takže mě zajímají praktický zkušenosti, jak se to detailně chová.

        U Elite Suito je ohledně měření zátěže přímo uvedeno, že pokud je kolo vybaveno měřičem výkonu, tak si ho ten trenažér před spuštěním najde, spáruje se s ním a používá mnohem přesnější údaje z něho a pomíjí svý nepřesný výpočty výkonu.

        0 0
        • marttoni  

          Nevím jak to má Suito, ale můj trenažer určitě žádné jiné watty odjinud připojit neumí, novější trenažery to asi umí. Ale to není potřeba, každá aplikace pro trenažery to umí (ovládat trenažer pomocí wattů z kliky nebo pedálů) a myslím, že to zvládnou i ty hodinky, jen se mi s tím nechtělo včera crcat a ty watty zase na mém trenažeru úplně mimo nejsou. Výkon je jak přes kopírák, ale je tam asi 5% posun (trenažer mi více fandí) a já chtěl stejné watty co jezdím venku. Jen taková rozmařilost.

          0 0
        • pazda  

          Chová se to přesně tak jak předpokládáš. Spáruješ Power z pedálů, Control z trenažéru a pak bude brát výkon z pedálů a kontrolovat odpor trenažéru. Výkon trenažéru bych vůbec nepároval. Používal jsem to takto nějakou dobu a je to spolehlivě funkční, vyzkoušeno na Edge 530, 1040 a Fenix 7×

          2 0
    • Lokotka  

      Vona ta přesnost není pro samotný trénování zase tak podstatná.

      Dost rychle vyzkoušíš, na jakým odporu, s jakejma točkama a jak dlouho vydržíš a kdyžtak si přidáš, nebo ubereš.

      0 0
      • pazda  

        Je a není. Není v tom smyslu, že si to člověk osahá a pak ví, že musí ubrat nebo přidat nějaké watty proti skutečnosti. Je podstatná pro Garmin Connect, který pak při vyhodnocení tréninku ulítne někam do pryč a třeba doporučuje odpočinky když nejsou potřeba a podobně.

        0 0
        • Lokotka  

          Super, ale pokud jsem Tě pochopil správně, tak pokud mně to bude brát výkon z levý kliky na kole tak, jako to běžně dělá venku, tak k tý „deformaci“ tréninku nedojde. Prostě budu trénink zaznamenávat dle čidel na kole a trenažér se snad bude snažit nastavit ten odpor dle toho waťáku na klikách a požadavku toho tréninku z Connectu, nebo přímýho na Garminu aktuálně zvolenýho požadavku na výkon.

          Vysvětluju si to správně? Mám s tím na rozdíl od vedení tréninku nulový zkušenosti a nechci si pořídit nějakej bazmek co bude doma jen překážet.

          Uvažuju o Elite Suito T.

          0 0
          • pazda  

            Ten předchozí příklad jsem dával, když bys bral výkon z trenažeru. Pokud ho budeš brát z kliky/pedálu, tak je to jak píšeš a bude to odpovídat stejnému zatížení jako venku a nemusíš mít obavu srovnávat tréninky v Connectu. Čili ano vysvětluješ si to správně :)

            1 0
    • ladys  

      Jezdim tréninky z Rouby případně z EDGE oboje funguje dobře. Dokud se nedostaneš na kratší intervaly s vyšším výkonem. Za prvé se do intervalů musíš rozjíždět 15–30s podle výkonu a pokud ho nebudeš schopný držet, trenažér přidává zátěž do chvíle kdy tě úplně zastaví :D Sprintové intervaly, to je peklo. FTP test se na tom jet také nedá, dochází k neustálým změnám zátěže. Úplně té zavaří… Na tyhle věci je lepší využít nastavení sklonu trenažéru. Případně vhodný profil a čas si odpočítat…

      0 0
      • Lokotka  

        Ty problémy píšeš obecně k chytrejm trenažérům, nebo k nějakýmu konkrétnímu?

        0 0
      • marttoni  

        Nechápu ten FTP test, do toho trenažér přeci vůbec nezasahuje.

        0 0
        • ladys  

          Máš dané rozmezí na každý interval, rozjetí, přestávku i vyjetí. Pokud se dostaneš pod spodní hranici např. 250W na delší dobu (5–10s) trenažér přidá zátěž. Aby jsi to dorovnal musíš zvýšit výkon a dostaneš se přes vrchní hranici a trenažér ubere výkon.

          Trenažér do toho musí zasahovat, ale prodleva by měla být větší. A neměla by zastavit trenažér pokud přestaneš šlapat, 100kg člověk to má problém roztočit, natož já…

          0 0
          • marttoni  

            Na mém trenažéru jsem v podstatě žádný takový problém při FTP testu nezaregistroval.

            0 0
    • marttoni  

      Tak jsem si naklikal v Garminu jednoduchý trénink a skrze hodinky ten krátký trénink odjel. Funguje to bez jediného problému.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.