Přilby:Casco Viper MX nebo Met Parachute

33 nepřečtených
  • Blackbiker

    Ahoj všichni, zrovna řeším nějakou rozumnou přilbu na lehký freeride(„polo­integrálka“)-dřív než mi stará přilba vypoví službu.

    Kdo máte jaké zkušenosti s těmito přilbami dejte prosím echo.

    Met Parachute www.met-helmets.com/home.jsp?…

    Casco Viper MX www.casco-helme.de/…efault01.htm

    Dle mne je funkčně lépe vyřešena Casco Viper MX-tu jsem měl již na hlavě,Met jsem zatím nikde neviděl.

    Ps:nechci klasickou integrální přilbu ale chci využívat jejich výhod,proto si myslím že tyto přilby jsou na můj biking optimum

    Anketa: kterou polointegrálku?

    7x
    50%
    0 0
    • Sarnafil  

      Tak na hlavě jsem měl obě a nějakou dobu jsem používal toho Vipera. Ale podle mého názoru bych asi nešel ani do jedné, zdůvodu toho, že to moc nedrží na hlavě. ta Met má určitě lépe vyřešené uchycení náhubku jsou tam myslím dva šrouby na každe straně, u toho Vipera je to jen na nacvakávání a je to jen plast, sice se mně nestalo za dobu co jsem ji používal, že by se to zlomilo, ale 100% to určitě není. Navíc si myslím, že funkce toho náhubku bude maximálně snížení odřenin, ale ani tomuto bych moc nevěřil.

      0 0
    • kesu  

      www.bike-forum.cz/…ponenty.html?… tu casco sem si koupil ja i kamarad a myslim si ze je to celkem slusny reseni.Ikdyz to nevypada tak ten nahubek tam drzi fakt dobre a krom toho plastovyho uchytku se to hloavne opira urcit ebych nemel strach ze se to zlomi.Spis mam obavu o zatylek kde chrani jen klasicka integrala.Kaz­dopadne je to super v tom ze s tim muzes jet normalne a nahubek mit v baglu a nasadit jen na sjezt kde ti to dost pomuze treba pokud bys trefil strom nebo nejakou takovoudle prekazku.Urcite to s tim drzi na hlave.Ja si ji teda koupil hlkavne proto ze to je jedina helma co mi sedi na hlave i bez toho nahubku nicmene s nim je to fakt v pohode.Jako kompromis super ale integrala to fakt neni.jen jde o to ze to chrani bradu a zuby coz mi prijde usper

      0 0
      • hanz  

        jj přesně..navíc ten uchyt je hodně festovní i když to pro neznalce vypadá forově.

        0 0
    • Blackbiker  

      zdarec všichni ještě jsem tu přilbu nekoupil protože jsem měl na hlavě jen jednu a to Casco Viper MX.Přilba je na mně moc -velká-objemná(ale tudíž bezpečná). Další nemilé zjištění je ž e se mi přes ten Chain Guard špatně dýchá.Takže zatím to nechám uležet a potřebuju nutně zkusit Metku.

      Asi nevíte kde ji zkusit v Ostravě?Dle mne je Ostrava tímto zabitá.Vůbec tu není to co třeba v Práglu,sakra..

      Každopádně designově se mi přilby Casco vůbec nelíbí,to Metky z Itálie mají aspoň design takový Stradivarius,Veleno nebo Predatore:-)

      0 0
      • hanz  

        tak si neber helmu žádnou a bude se ti dýchat velmi dobře..pokud ti teda bude země lehká :-)

        v normal integrálách se nadechneme na startu a znovu až v cíli...... spíš než že se ti špatně dejchá jde o zvyk že vydechuješ do něčeho před sebou, ve viperu se naopak dýchá uplně normalně.

        0 0
      • goofy  

        Jak rika hanz. Na vyjezdy mas bradu sundanou a pri nevidim duvod, proc by ses mel zadychat…

        0 0
        • goofy  

          *a pri sjezdech…

          0 0
          • Blackbiker  

            jo je to jak říkáte – nejsem zvyklej dýchat do něčeho před sebou- a ktomu sjezdu-tam se udýchám víc než při výjezdu-je to divný ale je to tak.Tedy při „šlapacím“ sjezdu:-)

            0 0
            • goofy  

              Jasne ze se udychas, ale ja osobne dech ve sjezdu vubec nevnimam. To mam plno jinych starosti…

              0 0
              • Manas  

                Presne tak. Jednou mi nekdo rikal jak se malem v pulce trati zacal dusit pac zapomnel dychat – bylo to hrozne rozbity. Ale to je spis z kategorie po desatem pivu :-)

                0 0
                • Blackbiker  

                  no mi jde vlastně o to vozit ten Chain guard i třeba při různém traverzování a pod-nejen při DH:-)Prostě chci mít dobrý pocit i před ústy:-) ne jako že dejchám do ponožky:-) Nejsem DH-spíš ALL mountain/Enduro:-) Chain Guard chci spíš na ochranu proti větvím-no nesmějte se – když budete mít dva metry tak vás bude taky víc ohrožovat to co je nahoře než to co je dole:-):-)

                  0 0
                  • madcat  

                    no ale zas ti ta šiška při pádu padá z větší výšky, takže kvalitní ochranu potřebuješ i z tohoto důvodu :-))

                    0 0
    • Páník  

      a co treba toto: pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=12470 …vypada to docela bitelne a ten „cumak“ jde taky odmontovat

      0 0
      • Blackbiker  

        jo dík za tip ale ne – s tímto neudělám nějakej xc švih-to je naprd-potřebuju přilbu kočka pes:-)Tohle je spec. na FR. no chci si vyzkoušet tu MET-nedá mi to.Jinak budu muset do Casca Vipera MX.

        0 0
        • Hurka  

          tak cos nakonec vybral?

          0 0
          • Blackbiker  

            byl jsem na služebce v Düsseldorfu-furt mám starou:-)uvidím co bude kde-zejtra jdu na Beskydy útokem-není čas běhat po krámech:-)zdar

            0 0
            • Naaca  

              Kde jí (Casco viper MX velikost L) jde ješte sehnat v barvách :Surf olive , matně černá , červeno -bílá a khaki-bílá dík za odpovědi

              0 0
        • treatt  

          Popravde, nechapu, proc Giro kdysi prestala delat podobny model, tedy XC prilba, ke ktere byl prisroubovany ksicht guard. Ale pozor, mam pro Tebe tajny tip! Uz si nepamatuju, jak se ten model jmenoval, ale jednu jsem videl jeste asi pred mesicem v Peksportu v Praze. Ta mi prisla super…

          0 0
          • eXcream  

            jj ty gira maji huste ohlasy na mtbr model se tusim jmenoval switchblade … nedavno jsem jednu videl v Brne za necele 2,5k … malem jsem ji vzal ptz ta brada je fakt delana oproti metce opravdu luxusne, ale bohuzel na utahovacim systemu je znat rok vyroby a nemuze se rovnat dnesnim patentum, navic u tohoto modelu byl ten mechanismus nejaky zvrtany :( tak jsem to nechal byt … prestali je vyrabet ptz se to moc nevyplatilo a museli prodavat draze nebo tak nejak jsem to nekde cetl … metce bych se asi vyhnul, prej dokaze udelat na obliceji peknou paseku kdyz to rupne ( a ze to rupne vzdy kdyz by se ti melo neco stat)

            0 0
            • eXcream  

              utahovacim systemem myslim utahovani okolo hlavy ne brady, to vypada fajne, byt to plne funkcni tak bych to asi vzal …

              0 0
      • pepino  

        Hm, vypadá to jako klon Cratoni, akorát se šroubama je to zdlouhavější, než Casco. Jinak co jsem čet rady, tak Met Parachute a Giro Switchblade nee, když už, tak ten Viper.

        0 0
    • pocestny  

      Od začátku tohoto vlákna uplynulo 6 dlouhých let a výrobci cyklohelem na potřebu AM/EN modelů evidentně vůbec nezareagovali.

      CASCO VIPER MX COMP se mi líbí v té bílé barvě a sedí mi na hlavě, což jsem si ověřil v jednom kamenném obchodě (měli ji tam za cenu 3800 Kč v hnusné barvě). Líbí se mi, jak vyřešili tu bradu a chci ji ze stejných důvodů jako kolega, který založil tohle vlákno…

      Chtěl jsem si ji tedy objednat (CASCO VIPER MX COMP s chráničem brady celkem za velice slibnou cenu 2700 Kč) u jednoho českého eshopu, ale ten u dovozce (tzn. předpokládám u lokálního skladu ve Frýdku-Místku) zjistil nedostupnost velikosti M.

      Čeští diletanti jako vždy!!! (Trošku jsem za to ********.)

      Na zahraničních serverech se ta helma pohybuje okolo 145–160 Eur (tj. až 4100 Kč, což je bohužel hodně vzdáleno české ceně).

      • Víte o nějaké alternativě?!
      • Víte o nějakém obchodu (i kamenném), kde mají CASCO VIPER MXv bílé barvě v vel.M?
      • Koupili byste si ji i přes tu vyšší cenu ze zahraničí?

      Díky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.