• toby289

    Ahoj borci, chci se zeptat zkušenějších o nějaké rady ve výběru přilby. Sedám po 10 letech na nové MTBčko, 70% cykloztezky, zbytek les+šotolina, takže klasická silniční přilba dle mně bohatě postačuje.

    Nebudu se ptát jaký konkrétní model koupit. Je mi jasný, že budu zkoušet přímo na prodejně a každému sedne něco jiného. Jde mi spíš o rady v rámci cenové relace výše zmíněného kapitálu, tzn. na jaké značky se zaměřit, jací výrobci mají třebas nějaké lepší technologie při výrobě atd.

    Nevím jestli nechci moc za takový peníz. Možná stejnou službu udělá přilba z decathlonu a nějaké fičury jsou záležitostí 4000,–+, takže budu moc rád za jakoukoliv připomínku.

    0 0
    • vt  

      Mrkni do EKOI vlakna.

      0 0
    • Esi  

      No já letos po vyzkoušení snad 30 různých přileb jsem skončil u té z Decathlonu, mám divně narostlou hlavu a většinou skončím u té která mi je bez ohledu na cenu. Jednu dobu jsem jezdil i v přilbě z Lidlu, po 2 letech to vzdala pro bližším seznámení se stromem, funkci splnila, moc toho z ní nezbylo, hlava vydržela, tak že za mě otestováno, i Lidl přilba funguje jen je patrně o trochu těžší než značkové.

      0 0
    • Bubaaak  

      Pokud nekoupiš něco z Ali/ebay, nebo poč od fera lakatoše z Náchoda za 500,–

      Pak maj helmy certifikaci a dnes něco vydrži i dekač, lidl… Osobně jezdím uvex, protože nic jiného na hlavu nedostanu (pohodlně), žena jezdí decáč a head

      Pokud najdeš více helem co ti padne, pak bych asi chtěl, siťku proti hmyzu, mips by nebyl špatný, větši ochrana zátylku a čim víc děr, tím víc.. To je jedno :)

      0 0
      • Esi  

        No u xc přílby si nejsem jistý jestli Mips na nějaký efekt, ta přilba v případě pádu nedrží na hlavě tolik aby se o nějaký ten milimetr nepohnula, na lyžích je to něco jiného, tam už mám za sebou těžký pád kdy mě druhý lyžař sestřelil v rychlosti cca 85km/h a byl z toho otřes mozku se ztratou paměti cca 15 minut, tak to smysl určitě má, u XC přilby o tom pochybuju

        0 0
        • madhence  

          Podle mě si každý hlídáme svoje zdraví podle svého uvážení. Přilba je jednou z nedůležitějších pasivních ochran, kterou většina z nás (snad) nikdy v její plné funkci nevyužije. Ale proč neudělat něco, co možná nepomůže, ale třeba taky jo?

          Nemluvím o penězích. Nedávno jsem koupil jednu s MIPS. Na to moje ježdění je zbytečná a šel jsem po ceně. Nakonec vyhrála Specialized. Něco jsem si vybral a z prodejny jsem odvezl něco úplně jiného. Ale žádné cenové krvácení z toho nebylo, až mě to překvapilo.

          0 0
        • Bubaaak  

          Mám helmy bez mipsu, ale když mi nějaka padne a měl bych se rozhodovat, pak mips vyhraje nad barvou, nebo siťkou prot hmyzu

          Pokud je ta možnost a za rozpočet mužeš dostat víc, tak proč ne, ale já mips ani zatylek nemám… Snad toho nebudu litovat :)

          0 0
          • Esi  

            Já vůbec u helmy neřeším cenu, měl jsem na hlavě helmy od 600kč do 5000kč nakonec nějaké seděla helma z Decathlonu. Klidně bych vzal helmu za 5 tisíc, hlava je živí. Jen málo kdy mi nějaká helma sedí, to je nejdůležitější parametr. Vždyť to potom vydrží 5 let a 1000 kč za sezonu je zanedbatelná suma

            0 0
            • adam320  

              Jj, za orchranu nejen hlavy bez premysleni utratim vic nez za komponenty. Casto to nemusi nutne znamenat to nejdrazsi, ale kdyz jo tak to fakt neresim.

              Osobne mam v levny cenovy relaci velmi dobrou zkusennost s helmama od Urge, navic me osobne fakt sedi, tak jsem se k nim dostal a proto je vozim. Treba Fox nebo O'neal je mi oproti jejich jinym vyrobkum neprijemnej, asi konkretni hlava:) Uvex taky fajn, s jinejma znackama zkusennost nemam.

              Teda mam jeste jednu Neatt helmu a sedi fajn, na cestu do kramu dobra, ale v ty jsem jeste neboural tak nehodnotim:)

              0 0
          • liborg1982  

            Síťku na hmyz bych nepodceňoval. Ona taková vzteklá vosa nabrana ve sjezdu a zmáčknutá mezi helmou a hlavou bezpečnému provozu moc nepřidá.

            0 0
            • Bubaaak  

              Mě spiš udivuje, kolik helem tuhle vychytavku za 2,–kč nemá

              0 0
              • vt  

                Ono to pak hur vetra :-/

                0 0
              • Nitroglycerin  

                Nemůžeš se podrbat dírou na zpocený hlavě:-)

                Novou trailovou helmu s MIPSem jsem si před pár měsíci pořídil záměrně kvůli tomu bez síťky

                0 0
            • Esi  

              ja ve sjezdu chytil vosu pod tričko a dostal jsem asi 6 žihadel než jsem jí konečně zabil :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                To mi připomělo – Přijde paní k doktorovi: „Pane doktore, mě tam vletěl čmelák.“

                Doktor: „Nevadí, použijeme standardní postup. Já si ho namočím do medu, zasunu Vám ho tam, čmelák se chytne na med a vyndáme ho.“

                Jak řekl, tak udělal. Najednou paní pociťuje známé souložní pocity: „Ale pane doktore, na tom jsme nedomluvili.“

                Doktor: „Víte, paninko, on se mi na ten med nechytil, já ho musel v té dírce umlátit“.

                0 0
              • xtonda  

                Jo, síťka proti hmyzu je zásadní věc. Už sem několikrát dostal bodanec do ksichtu něčím co se mě trefilo. Fakt bych to nechtěl lovit zpod přilby. To určitě přebíjí nemožnost podrbat se na hlavě skrz otvor přilby.

                0 0
    • scota  

      Uvex Quatro cca 2500 Kč nebo ALPINA Carapax apod.jsou Enduro helmy caa 2800 mají prodloužený zesílený zátylek a výškové nastavený

      https://www.cyklotrading.cz/…carapax-20-6

      0 0
      • xtonda  

        Uvex Quatro zas tak moc prodloužený zátylek nemá, rozhodně ne jako ta Alpina z odkazu.

        0 0
      • nitraq  

        Carapax mám, jsem s ní spokojenej. Když jsem sháněl silniční helmu, tak mi skvěle sedla nějaká z Decathlonu, vyšší řada za asi 1400, jejich helem bych se taky nebál, pokud bude dobře sedět na hlavě.

        0 0
    • toby289  

      Díky za tipy a inspiraci. :)

      0 0
      • jmaselnik  

        jak Ti kolega radil Ekoi vlákno, nevím, jestli jsi tam zabrousil, tak aktuálně je tam k mání ekoi corsa light, kterou mám a můžu doporučit, za nějakých 1300 kaček. Podle mne super kauf.

        0 0
      • Nitroglycerin  

        Já jezdím se Smith Venture MIPS 2019 za 2,5k a je velmi pohodlná s pocitově pevná. Doufám :-)

        0 0
    • plysovykozisek  

      Specialized

      0 0
    • Charlie_R  

      Staré známé pravidlo: musíš si koupit tu, která ti sedne a vsugerovat si, že se ti líbí :-)

      0 0
    • pidan  

      ja jezdim uz druhou Uvex a je to zaruka a jistota.Zkousel jsem asi pet znamejch znacek ..Alpina Giro Bell Giant atd…Uvexka sedla jak prdel na hrnec..kamos si objednal Kellys a vracel ji,zkusil mou a taky sedla…

      0 0
    • kofejn  

      Měl jsem od spešlu Tactic a po té, co jsem ji při pádu rozštípal, tak jsem dostal nového taktika 2 s výraznou slevou a už s mipsem. Jen jsem si pak nemohl v rámci toho spešlího programu vybrat barvu. Naštěstí poslali decentní šedou :)

      0 0
    • Jason Voorhees  

      Vozim tuhle už pár let, naprostá spokojenost, lehká, pěkná, zapínání na magnet, kšiltík na silničku sundavam, síťku proti hmyzu má a jseš vidět. Už jsem jednu rozštípal o asfalt a jenom lehkej otřes. Stojí 1.900,–.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já mám tuhle a spokojenost Cube helma

      0 0
    • rybička  

      Za mně Uvex Quatro Integrale, sám jí mám a moc mi vyhovuje. Ale jak už tu padlo, helma ti musí hlavně sedět. Já bych si třeba koupil POC, ale nesedí mi. Tahle Uvexka mi ale sedí super, jako bonus vyrobená v Německu, pěkně zpracovaná, dají se koupit náhradní výstelky, vejdou se do ní i velký brejle a je kompatibilní s brýlemi od Oakley, což třeba ten POC není. A super věc je ozubený hřeben na zapínání, to snad nikdo jiný nedělá.

      0 0
    • scalar  

      Koukej i na hmotnost. Za mne pořád Haven Toltec.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.