• Sipal

    Zdravím, včera jsem měnil řetěz a dneska jsem zjistil, že velkém převodníku na klikách XT 36/24 prostě nedrží, střílí to i při lehkém záběru. Dal jsem teda dnešní vyjížďku na malé placce, a tam řetěz drží na celém rozsahu kazety i v kopcích v záběru, takže mi z toho vychází že všechno je OK, jen velká placka je dead. Divné na tom je to, že to je první výměna řetězu, je možné že se ten převodník na jednom řetězu takhle zničí?

    Kolo je kupované na jaře 2015 (Rose Bikes Ground Control 2 2015), netuším který modelový rok těch klik mám, ale pokud by to byl obecný problém XT, můžete doporučit alternativu? Nechtěl bych s každým řetězem kupovat i převodník. Kdyžtak můžu přihodit i foto, kdyby byl zájem, jestli se mi to povede nafotit nějak rozumně.

    0 0
    • sharkeeCZ  

      A kolik kilometrů je na tom najeto?

      0 0
    • Sipal  

      Ještě hodím fotky, jestli někdo pozná, že je fakt dead. Poznal byste někdo typové označení, nebo dá se na těch klikách najít?

      0 0
      • okam_z_brna  

        převodník je mrtvej no. A tak typový označení si vygooglíš. Zas tolik variant klik není. A poradím ti, XT M8000 to nejsou

        0 0
      • Extremist  

        Tomu prevodniku nic neni, je jak novy.

        0 0
        •  

          Podle té fotky Shimano asi vyvíjelo spíš kráječ na salámy.

          0 0
    • Tengu  

      Možné to je. Já jsem tedy odjezdil 4 řetězy, které jsem ale průběžně střídal. ¨Pak jsem dával nový řetěz a kazetu ještě před tím, než byly řetězy podle měrky po smrti a velký převodník už to také nepobral. A více lidí má podobnou zkušenost. Mám podezření, že to bude obecně problém hliníkových převodníků.

      0 0
    • figur  

      Mám stejný převodník 38/24 ,najeto přes 10 000km, je tam čtvrtý řetěz. A zatím to ani nelepí, některý pastorky začínají vrnět. Plánuju ještě jeden novej řetěz a pak budu točit ty použitý, dokud to půjde. Kliky jsou to Shimano XT, FC-M785. Nový origo převodníky u nás nejsou k sehnání, spíš v Německu.

      0 0
      • figur  

        To ale není pro kombinaci 38/24 ale pro 38/26. Liší se náběhy a ten, co potřebuje má označení AM, jak je to ostatně vidět na fotce.

        0 0
        • Sipal  

          Já stejně zvažuju tam hodit SLX nebo Deore, pokud bude kompatibilní. Jako dávat s každým řetězem nový převodník se mi nechce, nejradši bych dal o klidně těžší ocelový co vydrží 10× tolik. Jaký je vůbec rozdíl mezi SLX a XT, tuší někdo? Co jsem hledal, tak oba jsou hliník, takže tam bude tak úspora 10g a navýšení 500 Kč, ne?

          0 0
          • Tengu  

            Měnil jsem za SLX a funguje bezproblémů a mému kolu i více sluší. Rozdíl je ve způsobu výroby. SLX je lisovaný z plechu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.