Převodník 36z na Shimano Cues U6000???

5 nepřečtených
  • Zelivak

Ahoj, mám kliky Shimano Cues U6000 s jednopřevodníkem 40z. Potřeboval bych ho vyměnit za 36z. Nějak ho nemůžu sehnat. Originál shimano cues není. Máte na nějaký tip? Nebo to nějak vyřešit výměnou klik? Dík moc za rady

0 0
    • Chlebovnik  

To má taky asymetrickou 4packu 110BCD jako GRX, ne? Nepasoval by tam náhodou i nějaký převodník určený pro GRX?

0 0
      • Singlespeed  

Pasoval. Mám na Cues 6000 38z GRX.

0 0
        • Zelivak  

Tak to je super. GRX jsem našel, ale geniální AI mi tvrdila, že ta asymetrie je u GRX jiná než u Cues

0 0
    • Zelivak  

Tohle mi k tomu píše

jde převodník grx na kliky cues U6000?

Ne, originální převodník Shimano GRX na kliky Shimano CUES FC-U6000 namontovat nelze. Důvodem je kompletní nekompatibilita v uchycení, roztečích a řetězové lince:

Rozteč šroubů (BCD): Kliky Shimano CUES U6000 využívají specifický, asymetrický 4-ramenný pavouk. Menší varianty (30T a 32T) mají rozteč 96 mm, zatímco větší varianty (40T a 42T) mají rozteč 110 mm.

Specifikace GRX: Gravelové kliky Shimano GRX (např. řady RX600 nebo RX810) používají zcela odlišnou asymetrickou rozteč 110 mm (pro 1× i vnější u 2× pohonů) nebo 80 mm (pro vnitřní převodník u 2×). Tvary ramen a nálitků u CUES a GRX se liší, takže převodník fyzicky nepasuje na unášeč.

Řetězová linka (Chainline): Kliky CUES jsou navrženy primárně pro MTB a trekingové rámy s širší řetězovou linkou (50 až 55 mm v závislosti na variantě), zatímco sady GRX pracují s užší gravelovou linkou (49,7 mm).

Tvar zubů: Převodníky CUES využívají technologii Shimano Linkglide (profil zubů Dynamic Chain Engagement+), která je optimalizována pro robustnější řetězy Linkglide a vykazuje odlišný náběh než systémy Hyperglide používané u GRX

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.