• hankie

    Ahoj bikeři, mám na vás prosbu. Mám bike Felt Nine 2 postavený na Shimano Deore XT. Mám stavbu 1×11 a v předu je kolo 34T. Bohužel mi chybí rychlejší převod a proto uvažuju o přestavbě na 2×11. Tak se kolo prodávalo, ale kamarád to pro závody přestavěl. Prosím, co je potřeba? Uvažoval jsem, že bych vyměnil přední oz.kolo za větší, ale podle mě tam vadí rám. A pokud bych to stavěl na 2×11, tak nevím, kam dám přehazku. Vpravo mám zadní přehaz a vlevo mám ovládání vidlice. Prosím, řešili jste něco takového? Díky všem

    0 0
    • honzabike  

      Ale při přestavbě na 2×11 si v rychlejším převodu nepomůžeš. Jestliže ti tam nejde dát větší placka a vzadu máš nejmenší kolečko 11z, tak pak ho tam budeš mít zas. Co přejít na 1×12 s nejmenším kolečkem 10z? Převod 34–10 je rychlejší než 36–11.

      0 0
    • Slavik  

      Přehazku na řídítka určitě ne, ale řazení na přesmykač samozřejmě vlevo, nelépe, když si to vyzkoušíš – určitě řadící páčky pověsit přes ISPEC na brzdu.

      Nevím, jestli se najde pro tento rám přesmykač. Máš pořešeno kudy táhnout bowdeny?

      Další alternativa: dát dozadu kazetu začínající 10-xx – zvažoval jsi? (nový náboj, přepletení kol, možná nová přehazovačka)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.