Přesmykač SLX na páčky Alivia - rada

20 nepřečtených
  • lOlA

    Zdravím, nenašel jsem na fóru, pokud to tady je, tak mě tam prosím přehoďte :) teď k problému:   Předělávám kolo a z nedostatku peněz naráz, musím postupně. Teď  je celé v Aliviu. Kvůli novému rámu musím koupit jako první přesmyk. Líbil se mi SLX od shimana přesněji tento http://www.kola-cykloshop.cz/…60-2677.html

    Otázka je jestli půjde a pošlape přesmyk pro 3×9 na Aliviu páčkách který jsou pro 3×8. podle mě by mělo ne? A jestli koupit radši SLX nebo nějaký Deore

    Dík moc –  jo a sorry za stupidnost dotazu, ale člověk nikdy neví ;)

    0 0
    • lidumil  

      Přesmyk by měl jít bez problémů.

      0 0
    • jecnak  

      S packama problem nebude, spis co tam mas za kliky? SLX bude delany na rozsah 22/32/44. Fungovat to s 22/32/42 bude taky, ale ne 100%

      0 0
      • jecnak  

        Jo a doporucuju koupit down swing. Top swing snad krome XTR brzo chytne vakl.

        0 0
        • JSt  

          ty novy uz jsou relativne vpohode. deore mam na 7k km a nerachta.

          0 0
      • m4rkus  

        Mám též vše komplet alivio a na SLX bych chtěl postupně přejít taky. Co to bude konkrétně dělat u toho rozsahu 22/32/42 ?

        0 0
        • jecnak  

          Neradi to uplne 100% protoze nabehy jsou trochu jinde nez maji byt. Ale zit se s tim da a kdyz si s nastavenim clovek vyhraje, tak to funguje velmi slusne.

          0 0
    • vlk  

      Půjde to. Sám používám lx přesmyk, lx kliky a alivio páčky a funguje bezproblému.

      0 0
    • lOlA  

      !!!!!!!!!!!!!­!!Odpověd všem!!!!!!!!!!!!!!!

      kliky jsou tam novy Truvativ Blaze tak to by melo byt ok.

      Díky moc tohle jsem potreboval slyset :)

      0 0
    • Volf  

      no sice zatím všichni píšou, že devítkovej smyk funfuje bez problému nay osmičkovým řazení, ale já mám zkušenost, že se můžeš setkat s mírným škrtáním v některé z krajních poloh. Sám mám osmičkové řazení na LX a smyk XT. Původní přesmykač LX na osmikolo někde z roku 1997 jsem bez vaklu vyměnil předloni za devítkový XT a nakonec jsem musel vodítko řetězu MÍRNĚ vyhnout, protože se to jinak nedalo doseřídit. Buď škrtal na velkém talíři a malém pastorku, nebo na malém talíři a velkém pastorku. Nevím jestli je to šířkou řetězu, nebo je celý smyk na devítku užší / vidíš, nikdy mě nenapadlo to změřit /, ale toto jsem zaznamenal i u jiných kol při kombinaci osmičkového řazení a devítkového smyku. Jen pro úplnost na klikách XT Hollowtech II. Takto nechci aby to vyznělo nějak dramaticky, bylo to pouze jemné škrtání, které by spousta lidem možná neřešila ale znáš to, jak se objeví na kole zvuk co tam nemá co dělat, tak mám zkažený švih. Takže jsem ho seřídil na malou placku a  velký pastorek, aby tam neškrtal  a pak mírné vyhnutí/ aby si někdo nemyslel, že jsem ho roztáhnul nějakou montpákou o půl centimetru / v místě, kde šrtal na velkým převodníku a malým pastorku  a je klid. Suprově nahazuje a neškrtá. U přesmyku na osmikolo tento problém nikdy nebyl.

      0 0
      • lidumil  

        A nebyly špatně nastavený dorazy?

        0 0
        • Volf  

          No spíš to je jiným tvarováním vodítka, protože  kolech se rejpu už 35 let, takže dorazy bych z toho nepodezdříval. Možná ho někdo při balení promáčknul nebo moc zmáčknul. Koneckonců venkovní strana přesmyku pouze shazuje řetěz na menší placku, takže jsem to vyřešil tak jak jsem výše popsal, ale je fakt, že ten plech je pěkné bláto. Na druhou stranu ten starej smyk šel na devítkový řazení a bez problémů řadí dodnes bez sebemenšího problému.

          0 0
          • lidumil  

            No nevím, ale osmi i devítkový kazety mají celkově stejnou „tloušťku“ a řetěz má články stejně silný, jen silnější O kroužky, tak mi přijde, že je u smyku jedno, jestli je na 8 nebo 9. A levý řazení je stejný, jezdil jsem starý SIS řazení 3×7 na osmikolu a nebyl problém s devítkovým smykem.

            0 0
            • kubad  

              není to jedno, nedávno sem dal 8sp smyk na kolo kde je komplet 9sp a nebyl sem to schopný doladit,  ramínko je prostě širší, jednalo se o nový  XTR smyk a XTR řazení !

              nakonec sem dal 9sp smyk a je klid

              0 0
              • JSt  

                8sp smyk na devitikvalt mi sel seridit vpohode. alivko downswing, stx razeni, deore kliky. naopak bych tusil problem…

                0 0
                • kubad  

                  buď to neřadilo dobře nahoru , nebo to špatně shazovalo,

                  jako v celku funkční to bylo, ale dobře fungující smyk si představuji jinak – výměna za 9sp a pohoda, jednalo se o Ninera co mám v profilu

                  Smyk byl nový XTR  FD-M950 a vyměnil sem ho za FD-M952,

                  0 0
      • roud  

        špatně seřízený…

        0 0
        • Evilcleaner  

          přesmyk na osmikolo a devítikolo má různoušířku ramínka odpovídajícím různým šířkám řetězu pro 8/9

          většinou to funguje ale taky jsem se setkal s případem kdy to lehce škrtalo

          0 0
      • vlk  

        To jsem řešil také lx smyk,lx kliky.Když mi to dělalo problémy, nahodil jsem deore řazení z 9 z druhého kola a ejhle problém zůstal. Je to zvláštní, ale u novějších verzí shimano přesmyků je docela problém je seřídit přesně, musí si s tím člověk vyhrát, ale nakonec jsem našel to správné nastavení.Jde také o úhel, který smyk svírá s převodníkem, o výšku smyku nad převodníky apod. Prostě byla to trochu piplačka to seřídit, ale vyšlo to nastejno jestli tam byly páčky alivio 8sp s 8sp řetězem nebo to bylo s deore 9sp a 9řetězem.

        0 0
        • drsnej márvin  

          Taky s finančních důvodů sem řešil staré STX řazení na Alivio, měnil sem pouze řazení a 7 kazetu na 8 kazetu. Přední smyk mě v krajních polohách taky lehce chytal a nešlo to doštelovat. Pak sem měnil po 2k řetěz nějaký shimano kolem 300 peněz a problém zmizel???

          Jinak sem rád za tuto diskusi, protože momentálně mám doma nachystané kliky LX 48,36,26, s přehazkou a smykem XT, tak to vypadá, že by po nahození k Aliviu měly šlapat v pohodě. Řzení sem kupoval loni a má najeto 3,5k tak bych ho nerad měnil a navíc ještě kazetu:-(.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.