Přesmykač Shimano Direct Mount Side Swing

5 nepřečtených
  • Cryzyy

    Po roce používání DM XT přesmykače / XT řadící páčka, se mi zdá, že se zhoršil chod a síla potřebná na přeřazení je potřeba větší.

    Už jsem měnil bowden, lanko a koncovky, přesmykač promazal, ale zlepšení chodu se nedostavilo.

    Chod nového DM přesmykače mi přešel daleko snadnější, než u klasické verze, teď mi naopak přijde horší.

    Máte někdo podobné zkušenosti ?

    0 0
    • MatS  

      Když si měnil bowdeny a řadící lanko, tak jsi vše správně protáhl? Já ho mám taky už druhý rok a teď mám teflonový lanko (černý) a chodí jak po másle. Vyzkoušej ještě přesmykač rukou s vypojeným lankem, jestli někde něco nedrhne v čepech, nebo nemá přílišnou vůli.

      A páčky naprázdno chodí normálně?

      0 0
      • Cryzyy  

        Bowden s lankem jsem měnil právě proto, že se mi zdálo, že se zhoršil chod (po jednom závodě jsem cítil namožený palec, ale nevím, zda to není důsledek nějaké jiné činnosti a jenom se to časově nesešlo), zkoušel jsem i bowden a lanko venkem, ale rozdíl jsem nepozoroval, chod přesmykače jsem zkoušel i rukou, ale na tom jsem nepoznal nic.

        Vakl má takovej provozní bych řekl. Původní lanko bylo Shimano Optislick (hodně hladké, jako by mastné a tmavější), jako první jsem zkoušel nějaké normální zabroušené, když to chodilo stejně, tak jsem dal teflonové Jagwire, co jinak dávám jenom na silniční kolo a taky beze změny. Samotná páčka chodí hladce i když podržím lanko rukou.

        Normálně bych si řekl, že jsem si jenom špatně umyl ruce, ale dělal jsem s tím pokusy ve dvou dnech s dvoudenní přestávkou :)

        0 0
        • MatS  

          Hmm, tak to je divný. A nemohl si přesmykač sednout o pár mm níž? Pak se klec pere s řetězem a jde to ztuha nebo vůbec. To máš na tom Ghost Lector předpokládám podle fotek. Třeba byly povolený šrouby co drží přesmyk na navářce a malinko se šoupnul dolů. Taky se mi to stalo někdy před rokem, ale s objímkou.

          Jinak když už jsem ti koukal na toho krasavce, jak jsi spokojený s kotouči od Snailu? Taky jsem nad nima uvažoval, ale váhám, jestli to stojí za to.

          0 0
          • Cryzyy  

            Ještě jednou jsem to vyzkoušel s bowdenem venkem a nove koncovky, to chodí hezky, takže na první pokus jsem si ty ruce umyl špatně, nebo podcenil koncovky bowdenu.

            Nicméně vnitřkem to chodilo špatně porad (nový bowden jsem protahoval našroubovaný na starým, takže jde stejnou trasou), vyndal jsem průchodku v rámu dole u přesmykače, kde se bowden ohýbá nejvíc, tím se chod zlepšil, ale pořád to nechodí tak hladce jako venkem, ale aspoň vím, že to není samotným přesmykačem.

            Kotouče dobrý, bál jsem se že se budou vlnit, ale nevlní a po roce ježdění nemají ty moje ani vakl (někdo psal, že jeho vakl mají), ubývají asi o něco víc, než Shimano, nebo Avid co jsem vozil, ale vzhledem k jejich ceně si myslím, že dobrý.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.