Přesmyk špatně háže na nejmenší

28 nepřečtených
  • pee.tr

    Je nějakej speciální fígl pro správné nastavení přesmykače nebo jak poznat, že je třeba (byť neznatelně) ohnutý? Mám na něm najeto cca 1700km a začal mi špatně řadit na nejmenší převodník. Občas shodí, ale musí to být absolutně bez zátěže, v kopci už většinou neseřadím. Jedná se o 9spd SLX. Doraz je povolený na max. Doraz tak končí ne na dorazovém šroubku, ale na vnitřní konstrukci přesmykače, kdy se tam dotknou jeho součásti (ale to asi není nic špatného). Prostě více povolit ho už nelze. Výška vodítka nad velkým převodníkem je stejná jaká byla, když to ještě řadilo dobře, tzn. určitě do 3mm. Pokud vodítko není úplně na vlas rovnozběžně s převodníky, tak je možná nepatrně stočené dovnitř, což by teoreticky mělo být pro řazení dolů lepší. Řetěz je nový. Takže už nevím, co by mohlo být špatně. Díky.

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • bolekkrutor  

      Divil by ses, jaké patvary se občas musely udělat blickama na vodítkách smyku i na zcela nových kolech, montovaných z krabice na prodejně…Bohužel mi přijde, že čím novější věci obecně, tím více se člověk musí smířit s tím, že po určité době přestanou, bez zjevné příčiny fungovat:(.

      0 0
    • Hnoj  

      Neposunul se smyk výše, než býval? To je dost častá „závada“. Odpoj ho z lanka, odmontuj a pořádně to pod ním vyčisti. Znovu namontuj, vnější část klece by měla vést cca 1,5–2mm nad velkým převodníkem a souběžně s ním. Pak stačí jen znovu napnout lanko.

      0 0
      • pee.tr  

        Řekl bych, že neposunul, ale mám o fous výš, než je 2,5mm.

        0 0
    • Vašur  

      Měl jsem stejný problém. Vyladěný na hraně řadil, pak se to po výměně lanka zhoršilo, až to dopadlo jako u tebe. Trochu pomáhalo různé natáčení a snižování, ale v potřebném okamžiku to zase selhalo. Pomohla až výměna octalinkových klik za hollowtech II. Tedy změna z řetězové linky 47,5 na 50. Nejspíš je rozdíl v konstrukci přesmykačů pro tyto 2 hodnoty. U mě to byl XT top swing.

      0 0
    • Sipal  

      Potkalo mě to samé, stačilo smyk přiohnout kleštěma. http://www.bike-forum.cz/…ejmensi.html

      0 0
    • Jarry5  

      Resil jsem uplne stejne problem na XT presmyku, po nekolika hodinach laborovani jsem to vzdal a odvezl do servisu, kde to za 50Kc vyladili. Bohuzel jsem tam nezastihnul cloveka, co to delal, abych se ho zeptal, jak to vyresil :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.