• RadimV

    Ahoj, existuje nějaký držak k upevnění dvou kol dovnitř auta ? Mám vw touran, auto mám bez tazného. Protože parkuji v podzemních garážích kde mám i sklep, idealni je pro mne dat kola dovnitr auta. S připevnění vždy docela zápasím. Hledal jsem na netu a jediné co jsem našel bylo Thule Indoor 592 který už se nedá sehnat.

    díky za info

    0 0
      • Lister  

        Tohle vypadá dobře. Výhoda, že si to člověk může nakonfigurovat přesně jak potřebuje, včetně adaptérů na osy kol, co má doma.

        Osobně do auta typu MPV ale s usazením kol nemám problém – často stačí sklopit jednu sedačku, ukotvit dvě kola a ještě odvést vzadu dva lidi.

        Držák by nemusel být špatný, ale když si vezmu, že jenom moje kola mají vepředu 15mm osu, 15mm boost osu, klasickou 9mm osu, tak by to vždycky bylo malé puzzle :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Tyto držáky jsem rok zpět koupil a nedoporučuju. Je to konstrukční nedodělelek spíše na „dodělej si doma“:

        1. dostal jsem dodané úplně jiné upevňovací hlavice než byly na obrázku (levné s ostrými hranami, utahování extrémně nekomfortní),
        2. držák se i po utáhnutí největší možnou silou na profilu otáčel, o nějaké pevnosti upnutí nemohla být řeč a třeba při rychleji projeté zatáčce hrozilo skácení kola,
        3. vidlice s pevnou osou byla v kontaktu s jeklem a nešla prostrčit osa, držák bylo třeba podložit a dostat výše nad jekl,
        4. nedostal jsem k držákům fakturu, takže teoreticky nulová možnost vrácení stejně jako záruka.

        Všechno se dalo vyřešit k mé plné spokojenosti, výsledná podoba na fotce níže, ale podruhé bych do nich určitě nešel. Nápad fajn, ale provedení a konstrukční řešení bohužel mizerné.

        Samozřejmě na cesty delší než pár km kolem komínu je výrazně lepší/bezpečnější nosič na tažené či na střechu.

        0 0
        • iceduck  

          Nevím, já kupoval cca 4 roky zpět a ani s jedním z tebou zmiňovaných problémem sem se nesetkal (mám RU i pevnou).

          Resp. Problem s pevnou byl, ale stačilo držák otočit. Je ale fakt že podle foto máš jiný způsob kotveni držáčků, já mám takovou kličku a ne RU.

          Jediné co bylo opravdu k řešení bylo vymyslet kotvení profilu na sklopené dvojsedačce, profil měl tendenci cestovat, což sem vyřešil podobně jak ty připojením dalšího profilu.

          0 0
        • Lister  

          Koukám taky sedmimístná verze.

          Co vid.u tebe na obrázku vypadá úplně jinak než co je prezentováno teď na stránkách. Tvoje verze se mi nelíbí, ale co tam má vyfocené teď, vypadá mnohem uhlazeněji.

          0 0
          • jIrI___  

            No já do toho šel s tím, že kupuju verzi na obrázku níže (s pákou). Přišla mi verze s absolutně neergonomickou růžicí (viz fotka), kterou nešlo držák pořádně utáhnout, bohužel bez faktury takže bez možnosti vrácení. Další fází bylo dokoupení upínací páky se kterou měl být nosič dodán, ale ani to se příliš neosvědčilo. Ta verze s modrými rychloupínáky výše je už můj finální bastl, ke kterému jsem se postupem času dopracoval a nejvíce mi vyhovuje :). Popravdě vzhled jsem vůbec neřešil. Jo a ten podélný jekl je taky můj vlastní, ten elegantnější „origo“ by ve 120 cm délce vyšel na nesmyslnou cenu.

            0 0
    • HoF  

      Držák by mohl být fajn, ale přijde mi že pak ty kola zaberou vevnitř hodně místa. Já tam naložím 4 kola (2× silnice, 2× bajk) a zůstane ještě dost místa i na ostatní věci. Kola připnu gumicukem a ani se nehnou. A nebo když vezu jen dvě kola, tak sklopím jen boční sedačky a prostřední nechám na místě. Každé kolo z jedné strany a nikde se nemůže nic dobouchat.

      0 0
    • Gaper  

      Provizorně sem na OSB přišrouboval staré náboje a vytvořil, co zde posílají. Známej má PVC trubky, na nohy vidle, přišroubované na překližce a tak, aby měl rodla v 90°. Drží to překvapivě dobře, práce na 10minut a cca 200kč investice.

      0 0
    • dan001  

      Taky jsem bastlil držák do Tourana. Kdysi si ho vyráběl kolega do Forestra na dvě kola, ten „Z“ profil je z důvodu aby se mu vlezly dvě kola blíž vedle sebe. Dělal jsem i výměnné koncovky kdybych měl někdy boost vidlici.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.