• JMT

Mám na kole kombinaci 1*11, přehazovačka M8000, převodník Manobike, kazeta XT a řetěz XT.

Problém: Když jedu silově tak cítim+slyšim vibrace, nebo prostě zvuk jako kdyby třeba řetěz drhnul o vodítko napínáku (které tam není) Nikde jsem nic neobjevil, řetěz šaltrem protažen správně a dělá to na všech převodech kde jsem schopen to vnímat ( Na nejtěžší převody nejedu až tak silově a ztácí se to/nebo to nedělá…ale ví bůh) Vnímám to na středu kazety+lehkých převodech a přijde mi, že čím lehčí, tím trochu lepší (ale opět subjektivní)

Když točím převody naprázdno ve stojanu tak mi přijde jako kdyby to dělaly rolny šaltru… ??? Nenapadá někoho něco ?

0 0
    • Vilém  

Ale jo, napada :)

0 0
      • JMT  

To jsem četl, ale já to mám taženo jak má být…

0 0
    • Polka  

Mam sice jinou kombinaci 1×11, ale podobny dojmy jsem jednou mel, kdyz byl suchej retez.

0 0
      • JMT  

Tak jako je tam teď novej (starej nebyl ojetej, ale roztrhanej) a ten něčim namatlanej je, ale zkusim pomazat…dík za tip. Poprvé jsem si toho všiml ještě na starém řetězu po projetí sračkama. Komplet to celé perfektně vyčistim a řetěz pořádně máznu…

jen dodám, že z vypnutou brzdou to dělá asi méně, kdyby to pomohlo k objevení problému…

0 0
        • kyl  

Nový řetěz na starých komponentech mi to nějaký čas dělal skoro pokaždé.Brnění je trochu cítit v nohách,je to jak se nový řetěz snaží sednout po starém.

0 0
          • JMT  

No kazeta a šaltr maj najeto cca 300km, nový řetěz už má taky 100…starý řetěz byl vyhozen z důvodu opakovaného přetržení/špatného nýtování

0 0
        • novas752  

Nemáš křivou patku nebo vrchní kladku příliš blízko kazetě? Obojí sedí na hluk na velkých pastorcích hlavně při zapnutý brzdě.

0 0
          • JMT  

Patka srovnaná, tu jsem podezříval. Kladka myslím nastavena ok…nicméně mě to dělá brutálně na středu kazety…asi víc než na nejvetšim pastorku

0 0
    • JMT  

Tak to byl na 99% převodník…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.