• Berysacek

    Dobrý den,

    jsem student a chci zkusit drsnější terén, za tu dobu, co mám Meridu Matts SUB 40-D (5. rok), mám toho docela dost nalítáno… no a jelikož mám našetříno, tk bych chtěl zkusit fulla, horší je, že zas tolik nemám na něco kvalitnějšího, tkže se pohybujem kolem 20 tis. Kč. a chtěl bych poradit jestli radši připlatit a koupit SCOTTa, Gianta nebo Ghosta, to je tak, co bych chtěl kdybych měl víc peněz, co sem tak pročítal na netu… dneska mi prodejce u nás doporučil kolem 20 tis. CTM rocker 1.0, jenže to se mi moc nechce brát, bo má brácha asi 3 roky CTM někde z Tesca a je to hroznej kepl… no a nakonec táta mě odrazuje od jakýhokoliv fulla, kuli vyšším nákladům na údržbu, za prvé kvůli zadnímu tlumiči, že se může nějak podělat a za druhé kvůli hydraulickejm kotoučovkám, že je můžu někde vorvat o klacek nebo šutr… a s tim souhlasí i můj strýc, kterej je schopnej vrazit do kola 100 tisíc, ale brzdy si předělává na ráfkový, takže teď babo raď…tátovi to je vcelku jedno, ale ať prej pak nečučim.

    Každopádně budu vděčnej za jakoukoliv radu, odpověď :-) Díky, kdo ste to celý přečetl :-)

    0 0
    • Azmir  

      Řeknu ti to rovnou, v téhle ceně full prostě nemá cenu, bude to těžké, na podobných komponentech jako máš ted, takže si koupíš skoro to samé, akorát že to bude o kilo minimálně těžší, na to bych se vysral a koupil nějaké pěkné HTčko, jako máš ted, akorát na skušné výbavě a nějaké vzduchové vidlici, zrovna v tomhle případě bych bud kontaktoval scalara at ti za tu cenu něco složí a nebo koupil z německého eshopu, pokud by ses tomu nebránil.

      0 0
    • jIrI___  

      Kolem dvacítky snad jedině bazar, jinak bude jízda trápení.

      0 0
    • Frostty  

      Přidej do svého limitu 10000,– a dá se už vybírat. Canyon nerve 6.0, giant trance x..

      0 0
    • Dave-geo  

      „kuli vyšším nákladům na údržbu, za prvé kvůli zadnímu tlumiči, že se může nějak podělat a za druhé kvůli hydraulickejm kotoučovkám, že je můžu někde vorvat o klacek nebo šutr…“

      Stejne tak jako se muze podelat odpruzena vidlice, takze tu taky nebrat a rafkovy brzdy muzou prestat fungovat kdyz je zasranej rafek, takze radsi bez brzd.. Tyhle nazory me fakt bavi, vubec je neres.

      Nespechej a pockej si na slusnej bazar, kdyz jeste nejakou tisicovku prihodis bude to fajn (treba ted tady na bazaru Norco.. proc ne :))

      0 0
    • Dorsiflex  

      Souhlas s tím co píšou ostatní, za 20 000kč jedině bazar. A otcovi nebo strýcovi rady ohledně brzd a údržby zadní stavby neber vážně, protože jsou v této záležitosti zjevně mimo.

      0 0
    • Vilém  

      Udelej tatinkovi a stryckovi zadobre, prodam ti total HT singla na veckach. Na tom muzes litat do haleluja a nic nevorves ani se neposere.

      0 0
    • BEnY23  

      Vesměs souhlasím se všema nade mnou teda aspon s tema co se vyjadřujou k věci :) v Bazaru tady na foru je ted Norco Faze 2 za 25tis.

      0 0
    • 15lukas15  

      Chápu že kolem 20 toho neni moc. Já jsem ale koupil fulla Mongoose ve slevě za 20 z 34tis. jen že to byl starší modelovej rok a nemůžu si ho vynachválit. Zaleží jak moc chceš jezdit a kde. Já jsem testoval i kamarádovo fulla co stál 60tis a ve výsledku se mi mi to přišlo skoro stejný jako moje. Nebo počkat na bazar. Bohužel každej je jinak náročnej.

      0 0
      • Atilla  

        To tvoje kolo s tímhle tlumičem chodit moc nemůže. Na rychle jdoucí překážky nereaguje, odskok je moc pomalý.By mě zajímalo co má tvůj kámoš za kolo, nebo jak ho má nastavené když ti to přijde stejné.

        0 0
        • weekend warrior  

          tak zas to ma vic do HT, což ty kvuli kontaktu s terenem preferujes, ne?

          0 0
          • Atilla  

            Tak HT má své výhody. Ale dělat z fullu HT se všema nectnostma jak z HT tak Fullu…

            0 0
        • 15lukas15  

          Má RB, bohužel už nevím co přesně za komponenty. Vím že můj tlumič je jen základní, ale jak říkám jezdí se mi s tím dobře a v terénu funguje. To co jezdím na to mi to stačí a vyměnit se dá vždy, ale to bych mohl postupně měnit všechno a to se vyplatí koupit pak kolo nové.

          0 0
    • marek_K2  

      Ono na tom CTM nieje nic zle, CTM robi aj shit biky pre tesco ale zrovna rocker je slusny z tych lepsich. No ale musis si kupit 3.0 (2 a 1 maju k nicomu vidlu a tplmic- tj to najodlezitejsie). Za tu cenu nezozenies lepsie ohadzany novy full. Tlmic a vidla v pohode a zbytok na urovni deore a slx.

      Podla mna 10% nan zlavu dostanes takze este dosetrit 5000 a kludne chod do toho, ak viac investovat nechces/nemozes.

      http://www.ctm.sk/…/rocker-3–0/

      Ten 3.0 nieje v nicom vylozene pruser a bude v terene pohodlnejsi ako HT na XT osadeni s rebou.

      0 0
      • Dorsiflex  

        Pro zakladatele – vidíš, sežeň ještě 8 tisíc a máš nového slušného fulla. Navíc je možné, že se na něm půjde i projet. Full z bazaru může být slušný hazard, protože pokuď neznáš majitele, nikdy nevíš jak mu bylo nakládáno.

        Trpělivost se jednoduše vyplácí.

        0 0
        • TeryPV  

          Souhlasím s Tebou. Našetřit ještě 10 a počkat na nějaké výprodeje, za 30k už se dá sehnat solidní full. Jako třeba nedávno byla akce za 28k Merida One-Forty. Za Ty prachy víc než dobré kolo :) Takže touhle cestou bych asi šel já :) Ale z druhé strany chápu, že čekat je na prd a chce mít kolo hned na novou sezonu :)

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            No jo, nová sezóna, zabiják rodinných rozpočtů :). Nebo spíš :(. Si vyberte…

            0 0
            • TeryPV  

              No já svůj rozpočet už vyčerpal a to mám v plánu si ještě sem tam někde nenápadně uždibnout :D

              0 0
        • pavlik6022  

          blbost, jak bylo biku nakládáno nevíš ani u HT, ani ničeho jiného – ježděno 50 kg slečnou po cyklostezce – klasika :)

          0 0
    • jakub  

      ahoj jak ti tu píší všichni, za tuto cenu seženeš bazarovku, která ti bude dobře sloužit, pokud ale nekoupíš od nějakého podvodníka kaši… co se týče zadního tlemiče, je pravdou, že je potřeba občas ho nechat zrepasovat, stejně jako ale i vidlu. co se týče hydraulických brzd, tak to co tvrdí tvůj otec a strýc je naprostý nesmysl. nic nevorveš, naopak získáš větší jistotu v brždění a tím i větší rychlost na cyklobazaru je toho poměrně dost… jen trefit to správný… jak jsem psal už jinde, je velký rozdíl mezi tím, když někdo prodává kaší a snaží se ji za co možná nejvíc peněz zbavit a nebo když někdo prodává kolo jednoduše proto, že chce něco jiného, chce to hledat, nebo koupit něco na nižším osazení a postupně to dostrojit (výměna vidle, tlumiče…)

      0 0
    • Kami  

      Je pravda, že za 20kkč moc výběr není ALE.. Úplně bych nesouhlasil, když budeš shánet, tak se ti třeba podaří sehnat např. giant trace X5 http://www.bikeparkmost.cz/…e-kolo-2012/ Rám máš u všech všech modelů stejný, at už stojí 24kkč nebo 80kkč, tudíž základ totožný, dobrý. Časem bys možná došetřil i na lepší vidlici. Třeba takový Suntour epicon seženeš cca za 5kkč a to není žádná závratná částka, když ještě prodáš vidlici stávající. Tím bys měl zmáklý 2 nejduležitější části kola:-) Hazku,kliky,řazení apod. vem čert. Možná brzdy, ale to bys musel zjistit sám, jak brzdí.

      Odpovědi stylu „kup si místo Fulla, HT“ nejsou moc směrodatný. Chceš FULL, kup full, chceš HT, kup HT, ale žádný takový jako chci HT, ale koupím si full. To je blbost všech blbostí :-)

      Full je o něčem jiným jak HT. Možná by se dal ještě srovnávat full o zvihu 100mm s HT, ale 120/120 případně u trance 130/140(150) už ne.

      Možností máš velký množství. Můžeš koupit starý rám, nové komponenty nebo staré komponenty, nový rám nebo komplet starý bajk či nějaký testovací bajk. Když budeš kupovat věci po bazarech po delší dobu a čekat, než se něco dobrýho objeví, dokážeš za 20kkč poskládat moc pěkný kolo :-)

      Jojo, tak to by bylo asi všechno :D

      0 0
      • Kami  

        ještě k těm brzdám:

        brzdový destičky ti můžou vydržet i 4 sezony, kotouče i dýl jak 4 sezony. Destičky cca 250kč/ks, kotouče cca 500kč/ks. Brzový špalíky jsem sjel tak 2 do sezony. Pár máš po cca 100kč tzn. 400kč/ sezona :-) Zase je drazší brzdová kapalina než lanko, ale tu taky měníš tak 1 za 3 sezony:-) Takže údržba není o nic dražší než údržba V-brzd. Navíc u véček můžeš obrzdit brzdný plochy na ráfcích. Jó, to je pak jiná pálka :D takže URČITĚ KOTOUČE

        U full rámu jsou náklady větší z důvodu výměny ložisek cca 500kč/sada za cca 3–4sezony (někdo mění každou). Servis výměny netuším.

        0 0
        • pepek  

          brzdový destičky ti můžou vydržet i 4 sezony – mluvíš o destičkách na vagonu, nebo jak?

          0 0
          • Kami  

            mám destičky na kole 4 sezony :-) Ještě tak 1 vydrží. Mají najetý tak 7kkm.

            0 0
            • Atilla  

              ty ale musíš jezdit kudlu když nebrzdíš

              0 0
              • Kami  

                jezdím jen do kopce a z kopce nosím kolo na zádech

                0 0
                • Atilla  

                  tak to vysvětluje i ten nájezd:)

                  0 0
                  • Kami  

                    tak, tak mimochodem mluvím o 1 kole ze 3.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Takže chceš tvrdit, že jsi sjel cca 8–9 řetězů a ani jedny desky? A ještě 2 řetězy vyměníš, než dáš nové desky?

                      0 0
                      • Kami  

                        počké, počké.. o co ti jde? Jestli nevěříš, tak bych to ukončil. Prostě je to tak, jak jsem napsal. Proč bych vychvaloval brzodvý destičky? Nemám na ně ani továrnu, ani je neprodávám a ani jsem neuvedl jejich název :D Trance mám cca 4roky, desky jsou původní. Počet km jsem uvedl, loni jsem jezdil týden na lanovce. Jinak žádný dlouhý kopce. Možná mám závratný brzdový styl, kdo ví..

                        0 0
                      • pendergast  

                        Mám jedny brzdové dosky už 5. rok, najazdené cca 12 000 km, 2. reťaz. Záleží na tom, ako a kade jazdíš.

                        0 0
      • Fran-tic  

        pošli mi prosimtě odkaz na Epikona s Tapered a 15mm osou za 5 :)

        0 0
    • Concorde  

      Možná bych za 24tis. pustil svého epica. :) Ten starší – s tlumičem na zadní stavbě. Kdybys měl zájem písni na mejla, dám víc info.

      0 0
    • Zinn  

      To CTM Rocker 3.0 je za ty prachy slušný.

      0 0
      • Berysacek  

        Našel sem poslední velikost toho rockera 3.0 za solidní peníze, takže bych šel asi do něj s těma komponentama.

        0 0
        • Azmir  

          Tak ho ber, jinak tady ho mají taky za slušný peníz.

          0 0
          • Berysacek  

            Teď na to koukám ! :-o akorát nevim jak je to s posíláním z SK a kolik si berou poštovný… to je ještě lepší cena já našel za 23 tis.

            0 0
            • Adam1985  

              Za 18tis. kč Kellys Skain ve vel. 21, 5

              0 0
            • TeryPV  

              Za Ty prachy bych ho asi bral, i když se mi nelíbí ta váha na to že má „jen“ 120mm :) A je tam napsáno doprava zdarma :)

              0 0
              • Dorsiflex  

                Jenom jestli se ta doprava zdarma netýká jen SK, bude si to třeba zjistit.

                0 0
    • bucivoj  

      Za 20000kc tak bazarovku (občas se objeví pěkný kousek).No a k tomu,co říká tvůj otec-ano,vyšší náklady ano,ale není to nic hrozného!A k tomu tvému strýcovi-on zřejme jezdí jen po asfaltu,protože jinak by ti nemohl do hlavy tlačit takovou blbost :o)

      0 0
    • scret  

      tak pokud jezdi stryc na silnicce anebo na crossovym kole po stezkach, pak jeho nazor chapu, jinak je to totalni hovadina roku!

      Ano, full ma vyssi porizovaci naklady a taky udrzbu, stejne tak hydry, pokud si to neumis delat sam, jakoze predpokladam, ze ne…

      Ale to bys musel jezdit na celoHT… Tlumak stejne jako vidle potrebujou udrzbu – cca jedno rocne staci poslat na servis (to te snad nepolozi… hydry treba staci jednou za 2–3 roky… Desticky dneska stojej skoro jako brzd.spalky, takze to drazsi neni…

      Jinak nasetri cca 10litru a kup nejakyho Canyona… Novy kolo za 20 bude tezka mrcha s kompromisy v odpruzeni…

      Vzdyt za to se snad neda koupit ani poradny HT…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.