přechod 2x10 na 1x11 a kliky FC-M785

14 nepřečtených
  • Kubick

    čau bikeři, už jste to tu určitě řešili, ale po přečtení mnoha příspěvků mi z toho jde hlava kolem.. Proto je možná jako „trotl“ zeptám znovu.

    Přešel jsem ze 2×10 na 1×11 na klikách M785 a převodník 34T Absoluteblack a střed pressfit. Celkově mi to přijde nějaké divné – drhne to, řazení není plynulé a dělá to poměrně velký rámus – má to co dělat s řetězovou linkou? Občas si to na volnoběh a 42T placku spadne taky.

    Vypátral jsem, že ideálním řešení pro dosažení cca stejné CL je vložit mezi kliky a převodník 1–2mm podložku a tím docílit původní CL. Je to to řešení, které mi pomůže?

    Díky

    0 0
    • Vilém  

      Jak to myslis, ze ti to na 42 placku spadne na volnobeh? Jako kdyz neslapes?

      0 0
    • oddie  

      Zkus to, ale ten rozdíl je větší než 1–2mm.

      0 0
      • Kubick  

        jo? kolik myslíš? ideální by bylo to přesně změřit, ale dle postupu, co jsem zjistit je šance na „seknutí“ velká :)

        0 0
        • oddie  

          Jednou jsem to měřil, bylo to tuším okolo 3mm? Už si to nepamatuju přesně… Taky jsem řešil padání, nakonec jsem tam seknul 3× kliky a jednu podložku z pod misky z pravé strany přendal doleva. To si taky zkontroluj, jak máš kliky daleko od rámu, jestli to máš dobře a nejsou víc na jednu stranu.

          0 0
          • Vilém  

            Ale ono oproti 1×11 shimano klikam ta retezova linka az tak odlisna nebude. Shimano uvadi u 2×10 785 linku 48,8mm (to je ale stred mezi dvema pilama, pro M8000 1×11 linku 50,4mm.

            0 0
            • Kubick  

              což je 1,6mm, takže teoreticky by 1mm podložky měly stačit.

              Ještě jsem našel tohle – je to od ONE, kde uvádí, že ve většině případů to je 2mm…

              0 0
              • Vilém  

                Tech 1,6mm je to na hypotetickou retezovou linku. V realu bude linka posunuta vic doprava, tzn linka bude vetsi a rozdil mensi, mozna i do plusu (nevim jaka je roztec 2× prevodniku).

                Kazdopadne i tech 50,4mm nebude vychazet na stred kazety. Takze bych to zkusil poladit tak aby to bylo na stred kazety, pokud to dovoli zadni stavba a nebude o ni skrtat prevodnik.

                0 0
        • Singlespeed  

          Zjisti, při jakém převodu má řetěz nejoptimálnější linku a nejméně se kříží. Nejprve tedy zařaď prostřední 6. pastorek. Pokud je řetěz naprosto rovnoběžný, je to o.k. a už s tím nic nenaděláš. Pokud se kříží (směřuje od převodníku směrem dovnitř), zařaď 5. pastorek od spodu. Pokud je teď optimální vedení řetězu, použij pod převodník 4 mm podložky. Pokud je křížení naopak než při 6, pastorku, převodník je mezi 5. a 6. pastorkem, použij 2 mm podložky. Pokud je i při zařazení 5. pastorku křížení stále stejným směrem jako u 6. pastorku, zařaď 4. pastorek. Jestli bude optimální linka, musíš použít 8 mm podložky pod převodník. Pokud je křížení opačné, použiješ 6mm podložky.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jake jsi pouzil razeni, prehazovacku, kazetu a retez? Pises ze to spatne radi. Mam vyzkouseno z nekolika staveb, ze napr. XT8000 nebo SLX7000 s kazetou sunrace nebo originalni xt8000 perfektne radi i pri posunute retezove lince a velkem krizeni retezu.

      0 0
      • Kubick  

        mám řazení XT 8000, kazetu SLX, hazku SLX 7000, řetěz KMC 11sp – když to porovnám se svojí druhou přestavbou 1×11 – kde jsem měnil komplet na XT8000 včetně celých klik a převodníku, tak je tam rozdíl v lehkosti chodu. Nevím právě, čím to je, ani řazení není optimální… Už jsem na tom dal cca 250km a nesedlo si to

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.