• rossi001

    lidi potrebuju poradit mam na nomadovi hlav slozeni FSAthe pig dh pro, a predstavec Easton Havoc DH a posledni dobou se mi pri obyc jizde nebo v lehkem terenu mi v tom vrze a praska,nemohl jsme na to prijit proc,je to vsechno dukladne promazane vazelinou takze by to nemelo,nejsem si jisty ale nemuze to byt tim ze na hlav trubce jak je narazena ty miska toho slozeni ze je zkriva lehce?uz si fakt nevim rady je to maras jet a porad se ozyva to trapne popraskavani…diky za radu moc

    0 0
    • tomfree  

      Jsi si jistý že je to hlavové složení? Na nomádovi mi už vrzalo kde co,špatně se to zjišťuje,taky jse myslel,že je to hlavko,ale byly to pouzdra tlumiče,ne ty hliníkové vložky,ale ten kroužek v oku tlumiče,potom zase spodní rameno přpákování,ten zvuk se v tom rámu nese a těžko se identifikuje.

      0 0
      • rossi001  

        no tad yje fotka toho ceho jsme si myslel ze by to mohlo byt,jinak co je oko toho tlumice?mi s ezda ze to jde ze predu je to maras je to nahlas ikdyz je na asfaltce humus,jsem z toho uplne nestastny:-(

        0 0
        • tomfree  

          To hlavko ověříš jedině vylisováním,o­čištěním,nama­záním a nalisováním to je komplikované pokud nemáš potřebné vybavení,nejdříve zkus vyndat z rámu tlumič,z tlumiče vyndej ty hliníkové vložky,kterými procházejí šrouby uchycení,pak uvidíš vevnitř kluzné pouzdro,to nanaž grafitem,nebo nějakou pastou,vlož ty alu vložky z5,a namontuj,vyzkou­šej,a pokračuj,když to nebude dobré.

          0 0
          • rossi001  

            tuz sam to nezvladnu,ale snad zitra by mi to mohl zrobit partak od vedle Mr Macha :-D,ja su na takove veci celkem starspytel do toho hrabat,uz mi stacilo vcera kdyz jsme to sam sundaval ten predstavec a amazal tamty podlozky a vseck ov haklvku,a kdyz to nebude hlavkem, budu mit jistotu ze to mam aspon dobre promazane:-D,dikes moc zaradu zatim uvidme zitra ! tak ciao:-)

            0 0
        • jIrI___  

          Přesně na tomhle místě mi hlavko taky praská při otočení řidítek. Dřív to bylo takové tiché praskání jen po delších jízdách v terénu a teď už to praská nonstop a nahlas jako prase i na asfaltu(lidi na cyklostezce uskakovali bokem když jsem jel za nima). Mám semiintegrované hlavko s prů,yslovýma ložisky. Předtím jsem je zkoušel vyndat, očistit, namazat a nasadit zpátky do rámu. Vůbec ničemu to nepomohlo, takže dneska se chystám vyklepnout i misky z rámu, pořádně očistit a naklepat je tam zpátky. Snad to pomůže. Když ne, kupuju nové hlavko a uvidí se, kde byla chyba :)

          0 0
          • jIrI___  

            Tak něco praskalo u spodního ložiska. Přehodil jsem ho s horním a praskání zatím přestalo. Jsem zvědavý, co se bude dít po nějaké projížďce až si ložiska pořádně sednou :)

            0 0
            • roud  

              nacpi pod ne vazelinu a treba budes mit nadlouho klid

              0 0
    • art1  

      někdy vržou i bovdeny ,tak je sundej a ověř si to

      0 0
    • rossi001  

      diky borci nakonec s eukazalo i po kompletnim namazani a vycisteni hlavka ,ze jsou to nakonec ty oka a srouby co drzi tlumic,spodni mam navic vychozene takze je musim vymenit vcera to vrzalo 30 kilaku domu ze zahrady a malem jsem zesilel:-)mamm to ted fest dotazene tak to nedela ale musim to vymenit..diky za tipy borci

      0 0
      • tomfree  

        Dyť sem ti to řikal chlape,to jsou dětské nemoci,nomád si prostě rád vrzne :-)

        0 0
        • rossi001  

          jn ale vis jak jet kolem lidi a vrzat a praskat  kazdy cumi :-D..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.