• AlojsZed

    Zdravím,

    Rad bych se ponaučil,a získal radu od někoho kdo tomu rozumí,nebo se s tím setkal.

    Při Šlapani na kole mi praská něco,někde u zadního kola až u rámu,a zjistil jsem ze to je zadní kolo ale (pevná osa) dotahnul jsem to a praskání přestalo když jsem to přepružil neozyvalo se žádné praskání,jenze když jsem sedl na kolo a začal šlapat znovu to začalo ale nebylo to tak hlasite jak předtím,myslím si ze to nemůže byt středovým složením když jedu a šlapu při rovince tak někdy uslysim prasknutí,a když jedu do kopce tak začíná to praskání

    Tedy k věci,nevíte jak mám odstranit toto praskání?

    Zde příkladam video: https://youtube.com/…/tXvKxTeu-mk?…

    0 0
    • novas752  

      Jak je to kolo staré, kolik to má najeto? Podle videa bych tipoval patku přehazky (sundat, vyčistit, namazat, složit), nebo středové složení – když sundáš z převodníku řetěz a zatočíš, točí se to hladce, tiše, bez vibrací? Ale může to být i spousta dalších věcí, tim spíš že je to full – hlavové složení, zadní stavba, zejména hlavní čep (tj. ten hned u převodníku) atd.

      0 0
    • PetrMi  

      Měl jsem podobný zvuk. Taky pevná osa a když jsem chtěl sundat kolo, tak jak sem ho vytáhl z rámu koukám a kazeta se mi válí na zemi. Měl jsem prasklou osu v náboji. Nevím jak to přesně pojmenovat. Ne ten „šroub“ co drží kolo. Takže mi upadla kazeta i s ořechem. A držela to pohromadě jenom ta osa ( šroub) jak to bylo stažený.

      0 0
      • AlojsZed  

        Aha,zrovna jste mi připoměl ze ta osa co drží kolo,tak u osy ta hlava je naprasknuta taková čára a praskne to je

        0 0
    • Doyle  

      Podobný zvuk se ozýval na kole synovi, později se přiznal, že spadnul a kolo padlo na pravou stranu (šrám na přehazovačce to potvrdil). Byla ohnutá patka, po narovnání ten zvuk zmizel. Bylo to ale na kole s 1×10.

      0 0
    • HadVoe  

      to je hodne nahlas ????. tatovi na elebiku pri slapani praskalo taky od zadniho kola – byly to nakonec draty, ktere vypadaly ok, ale u kazety byly od spadlyho retezu nacaty (drely o sebe) a nektery mel ulomenou hlavicku, ale nehejbal se pri bezne kontrole

      0 0
      • PetrMi  

        Je pravda že mě výplet taky vydával nějaký zvuky až jednoho dne rána a za jizdy jeden drát praskl.

        0 0
    • HadVoe  

      sorry – psano te tele. mělo to byt – ze ti to praska kurnik nahlas :)

      0 0
    • tomcat5  

      Já takhle blbnul měsíc a bylo to ve šlapce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.