Praktické zkušenosti: Pustertal(Alta Pusteria), Drei Zinnen, Sextenské Dolomity atd.

7 nepřečtených
  • Kotěnočkin

    Chystáme se druhý týden v září do Innichenu a sháním praktické rady a doporučení ohledně tras v oblasti, tzn. Innichen, Toblach, Sexten, Misurina, Drei Zinnen, Monte Piana atd. Teorie mám dost, jde o praktické tipy k sjízdnosti, zákazům, highlights atd. Předem díky!

    0 0
    • Běžec  

      Byl jsem tam bez biku, takže jenom pár postřehů, brát s rezervou – vybavuju si zákaz jedině na silnici z Misuriny na Monte Piana (hlavně asi kvůli tomu, že tam auta furt vozí nahoru dolů turisty) a pak ještě bohužel zrovna nějaký traily u Rifugio Locatelli pod Čimama, ale tam je to stejně celkem těžký, místy tlačení nahoru i dolů. Od Rif. Auronzo se dá jet po široké cestě k Rif. Lavaredo a pak BUĎ doleva do sedla mezi  Čimama a Paternkoflem a případně dál k Rif. Locatelli, jedno místo v závěru k chatě pokud si vzpomínám asi nepůjde bez tlačení. Pak vede 105 přes ďolík zpátky k Auronzu a uzavírá tak okruh, ale je to dost terén a stoupání je zase na tlačení a je tam myslím ten zákaz. NEBO doprava po 104 přes Rif. Comici k nějaké další chatě v sedle. NEBO hned kousek za Auronzem odbočka doprava dolů vedoucí údolím až k silnici, technicky náročnej sjezd. A jestli chcete zkusit fakt hooodně prudkou betonku, pak ta z Rif. Pederu na Fodara Vedla je jasná volba :-)

      0 0
    • blue  

      na Monte Piano se na kole nesmí, alespoň vloni tam byl zákaz

      0 0
      • Kotěnočkin  

        Jo vím díky. Problém je údajně v tom, že pozemky na kterých je silnice patří chlapíkovi, kterému rovněž patří mimo jinéc hata Bosi a ten provozuje shuttle dopravu teréními auty za 8 EUR za člověka. Tak pro ostatní provoz včetně kol je silnice uzavřená…

        0 0
        • veteran  

          Chystám se na týden do Toblachu a váhám mezi silničním kolem a horákem. O co příjdu, když nepojedu mezi Cortinou a Toblachem po cyklostezce, ale vezmu to po silnici? Podobně z Toblachu do Lience – je cyklostezka sjízdná na silničce nebo bych musel po silnici, a přišel bych v tom případě o něco zajímavého?

          0 0
          • Zbyněk  

            Když pominu auta, tak přijdeš o zajímavý přejezd rokle Felizon, 1 nebo 2 tunely a pak celkem hezké výhledy kousek nad Cortinou. Jezera Dobbiaco a Durrensee jsou dosažitelná i ze silnice. Stezka je celá šotolinová. Jinak sjízdná na silničce je Pustertal Radweg. Skoro pořád asfalt, jen asi 3 krátké úseky jsou po šotolině. Jeli jsme ale jen po odbočku na Prato Piazza, ne až do Toblachu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.