• gersa

    Zdravim, chtel bych se zeptat prazaku a lidi znalych prostredi, jakou zvolit cestu pro silnicni vylet ze Kbel na Karlstejn.

    Bohuzel Prahu a jeji okoli na kole vubec neznam, staci ze tam dojizdim za praci. nicmene behem vikendu tam budu muset pracovne zustat, takze bych si rad sobotu spestril vyletem do nezname lokality. Nerad bych se motal na frekventovanych cestach, kopce mi nijak nevadi

    0 0
    • Skater  

      Pokud jedes na silnicce, tak ja bych to hodil do metra a jel bud na Smícháč a potom po cyklostezce pres Hlubocepy na Chuchli nebo do Stodůlek, hned pod metrem je odbočka z Jeremiášovy do polí (pod stavbou) a směr Loděnice. Praha se samo dá projet taky, ale v mym pripade by se to určitě změnilo na celovikendovy orientak Prahou, zlikvidoval bych rafky nebo zustal viset v tramvajovy koleji. Na biku bych nejak sjel do Troji (Kbely a tuhle stranu bohuzel neznam), pak Stromovka, Letna a bud po smer Strahov, Ladronka, Motol, Cibulka, Butovice, Stodulky, nebo Letna, po nabrezi az do Branika, pres Barandak smer Chuchle, nebo Prokopakem nahoru zase az do Stodulek.

      0 0
      • Nainen  

        Na bajku se to nechá jet Prokopákem po modré turistické až do Slivence, tam najet na červenou a pokračovat až ke Kalinovu mlýnu, tam je na výber kudy do Třebotova (po modré je to dost maso, lze to objet přes Choteč) a pak třeba po červené až na Karlštejn. Není to úplně nejlehčí cesta, ale je moc pěkná!

        Na silničce bych jel nejspíš po cyklostezce podél Vltavy.

        0 0
      • Tom New  

        Co se prosím myslí tím „zlikvidoval bych rafky“ ?

        0 0
        • Skater  

          No když jezdim po Praze, tak docela často skáču přes obrubníky a myslim, že silniční kolo na to stavěný neni.

          0 0
          • Pebe  

            to je v Praze opravdu tak málo silnic, že musíš na silničce jezdit přes obrubníky? :-D

            0 0
            • Skater  

              No nevím jestli má cenu tohle dál rozvádět, ale já osobně do pražskýho provozu upřednostňuju bika. Už jsem po čtyřech utíkal z tramvajový koleje (když je mokrá tak to klouže jak na ledu a skákat moc neumim) před tramvají co jela za mnou a sbíral jsem se z přechodu když jsem na silničce v dešti nedobrzdil. Možná jsem nešikovnej, ale jistý zážitky si už odpouštím… A když chce někdo projet Prahu po nábřeží, tak musí minimálně od Rudolfina k Národnímu divadlu po silnici, která mi na silničku nepřipadá ideální. Dřív ani náplavky nebyly moc příjemný, teď už tam spoň udělali pruhy, kde se dá jet i na silničce…

              0 0
              • Pebe  

                neber to vůbec vážně a osobně, prostě nahrávka ;-)

                asi ji opravdu nešikovnej :-)

                a ještě něco, pojďme to rozvést ;-)

                0 0
                • Skater  

                  Dál to rozvádět nebudu, vyrážim z Prahy do Krkonoš, vyjímečně na biku a pres Prahu se nechám dovést metrem az na CM;) ty pražský smrady z aut se mi nechce dejchat ani na horskym kole.

                  0 0
              • hanzzo  

                bohuzel ty pruhy fungujou jako mucholapka na pesaky, takze neda :)

                0 0
                • Skater  

                  To máš pravdu, odpoledne když je pěkný počasí je to na klakson.

                  0 0
    • micsvo  

      Cus, minulej tejden vysel v lidovkach takovej sesitek s cyklovejletama a cesta z Phy na Karlstejn tam je i s mapou.

      Jinak pokud mas mobil s Javou, stahni Trek Buddy a topo mapu okoli Phy. Je to super a v orientaci pomuze, i kdyz nemas GPS :-)

      Kdybys nevedel, jak na to, napis mi mejl.

      0 0
    • Jarousz  

      dobra cesta je i ze Stromovky podel Vltavy do Kralup, pak po cerveny na Okoř a zpatky po silnickach do Sarky, udolim z5 k Vltave a zase stromovou na metro. Pohodicka na 5 hodin i s 2 beerpointy :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.