Povolené "matky" na zadní nábě...

13 nepřečtených
  • Jacques

    Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc, píchnul jsem zadní kolo a po výměně duše a opětovné montáži do vidlice, jsem si všiml že nába je jakoby volná a jde sní hýbat cca o 1 až 3 mm, myslel jsem si že odešla ložiska, ale po opětovném sundání z vidlice, jsem rukou! utáhl na každé straně „matku“ a vůle zmizela, jen se chci zeptat jestli to nemá být utáhnuto klíčem popř. jakým momentem, mám strach abych si někde nerozbil držku a můj „servisák“ je zrovna na dovče…na přiloženém obrázku jsou ty matky označeny slovem locknut

    0 0
    • juli  

      Moment neznám, ale je potřeba kónus (nut) podržet kónusovým klíčem 15mm a kontramatku dotáhnout klíčem 17mm. Nejdřív na straně ořechu, potom vymezit vůlí kónusem na opačné straně a opět podržet kónus a dotáhnout kontramatku.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Hlavně ty kónusy nepřetáhni. Měly by mít nepatrnou vůli, která zmizí po utažení upínákem.

      0 0
    • Jacques  

      No vzhledem k tomu že nemám ten slabý klíč tak se na to vybodnu a počkám na servismana, když jsem je utáhl jen rukou, dá se s tím jezdit jen cca 2km k němu a nebo ne…?

      0 0
      • Pedro404  

        Dá se na tom odjet v pohodě, akorát se to po čase uvolní znova, když to neni festovně utáhlý klíčem.

        0 0
      • michal_t  

        Ja to utahnul rukama a jezdim na tom porad, jako by se nic nedelo. Pri beznym pouzivani se ti to nepovoli, snad jen vzdy kdyz sundam kolo, tak obcas je potreba to dotahnout. Kdyz sem to dotahoval klicema, tak sem to vzdycky pretahnul a kolo se pak netocilo, vetsi silou rukama to je tak akorat-pak uz to dotahnes rychloupinakem.

        0 0
      • JSt  

        uplne vklidu s tim k servisakovi muzes dojet treba tisickrat ;-). kdyz to dotahnes festovne upinakem, ani se nic nepovoli ;-).

        0 0
    • Jacques  

      Dneska jsem mu to odvezl a říkal, že to pro jistotu rozebere mrkne jak to vypadá vevnitř a dá dohromady a seřídí…, tak díky za vaše postřehy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.