Použití přesmykače z 3x10 na 2x10

23 nepřečtených
  • Kubass.Lazo

    Zdar,koupil sem nový kliky s dvojpřevodní­kem.Je možný použít původní přesmykač který jsem měl na 3×10?nebo mám koupit i novej přesmyk?zkoušel sem to naladit a nemůžu se zbavit škrtání řetězu o přesmyk když mám ve předu velkej převod a vzadu jeden ze 3 nejmenších..máte někdo nějakou radu prosím?

    0 0
    • BLACK1E  

      Prostě víc vyšponovat lanko, aby se natáh víc ven od rámu?? Ale perfektně to moc naladit nepůjde. Přesmyk 2×10 má jinou klec, která funguje líp.

      0 0
    • Singlespeed  

      Pokud máš na nových klikách menší velký převodník než na starých, dej přesmyk níže. Přinejhorším se dá klec přihnout sikovkama (metoda praktikovaná i profesionálními mechaniky).

      0 0
    • fantomsilnic  

      Pokud máš zprávně nastavené dorazové šroubky horního a spodního zdvihu,zprávně nastavené lanko na dolní poloze,Tak by to moc škrtat nemělo,pokud ano,může pomoci i lehké pootočení přesmyku,vyhýbání klece je až to poslední řešení.Taky není dvakrát supr jezdit super křížené převody,velká velká,malá malá(profici to jezdí):)))Seřídit přesmyk dokonale je hold někdy alchymie,to není přehazka

      0 0
      • Kouba_2005  

        Hlavně by ten smyk měl být používán k tomu, k čemu je určen. Tedy 2× na dvojplacku a 3× na tříplacku. Ostatní kombinace stojí za prd. Smyk na 2× má z důvodu používání menších převodníků jinou klec, a to kratší a s jiným rádiusem, aby lépe kopíroval obvod menších převodníků.

        0 0
    • nikeid  

      mám slx 3×10 nandanej na 2×10 a bez problému

      0 0
    • vysmátej bajker  

      3× převodník je několik variant podle počtu zubů.

      3×9 44/32/22 jde naladit na 40/24 ale s 2×10 chodí líp.

      0 0
      • kubad  

        ono je vcelku fuk jestli ej smyk 2× nebo 3×

        záleží na jaké převodníky je dělaný

        (ty na 2× jsou většinou na menší kombinace a proto šlapou líp)

        0 0
    • lazza  

      Potřeboval bych smyk na 2×10 a zarazilo mě, jak malý rozsah zubů nabízí: chápu správně, že tenhle XT je pouze pro 44–38 zubů a tenhle Sram dokonce jen pro 38–36 zubů? Připadá mi – zejména u toho Sramu – úplně zbytečný kvůli rozdílu 2 zubů nějaký smyk vůbec kupovat…

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • lazza  

          Jo tak: 38–36 tedy značí u Sramu největší převodník a k němu doporučený nejmenší – 24, resp. 22.

          U Shimana jsem ale podobnou tabulku nenašel, takže počítám, že ten nízký rozsah 6 zubů určuje počet zubů velkýho a malýho převodníku…?

          0 0
    • pulDag  

      3× řazení pro 2× přesmykač

      Jen doplním, že 3× řazení lze použít na 2× přesmykač, ale má to svá pravidla.

      3× řazení má tento posun lanka:

      • z malého na střední 11mm (z 1 na 2)
      • ze středního na velký 7mm (ze 2 na 3)

      Z konstrukce 2× přesmykačů plyne, že při použití 3× řazení je nutné použít variantu 7mm

      → malý tác je indikován na 3× řazení prostřední pozicí a velký tác na krajní pozici řazení.

      Omlouvám se, pokud tato informace je někde na tomto fóru, nenašel jsem ji.

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč by to bylo nutné?

        U dvojplacky delší posun lanka nevadí ničemu. Větší placku seřídíš do správné polohy pro napnuté lanko a na menší placce to sedí na dorazozvém šroubu. Tzn. jediný efekt delšího kroku páček je nenapnuté lanko na malé placce (což je ostatně běžné i při použití na trojplacce, tam to také téměř vždy sedí na nejmenší placce na dorazovém šroubu a ne napnutím lanka).

        0 0
        • pulDag  

          Včera jsem se s tímto setupem setkal, a rozhodně bych delší lanko nedoporučil právě z důvodu jeho plandání při malé placce. Bál bych se, že vypadnou bovdeny.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud plandá už opravdu hodně, tak by to mohl být problém. To je jednoduché vyzkoušet.

            Jenže tu je proti tomu druhý problém při použití poloh přesmykače střední a velká a tím je nemožnost zablokovat odřazení na nejmenší. Proto se právě běžně používá poloha pro nejmenší a střední placku, přeřazení na třetí polohu pohlídá dorazový šroub (takže to nepůjde omylem přehodit). Opačně tomu dorazový šroub nezabrání a tam je pak riziko vypadnutí bowdenů nesrovantelně vět­ší.

            0 0
          • kubad  

            za cca 12 let co sem vozil 2×9 s 3×9 řazením sem ten problém nezaznamenal

            0 0
      • Milan  

        Nemíchají se tu jabka s hruškama?

        U řazení SH 10× je přepínač na 2 a 3 polohy. Nepíšem tu přesné typy, ale u 780 to platí, U 770 ne. Tazateli to už je pár let ale jedno.

        U řazení SH 11 už bohužel není a platí to co píšeš, ale podle mého pro kliky XT 2×10. Zde sedí polohy 2 na 3. Tak to vozím dva roky a zatím mi bowden nikdy nevypadl. Páka 8000, kliky 785. Smyk 786

        U XT 2×11-uvažuji celou řadu 8000 – smyk-kliky-páku… se má dle návodu použít poloha 1 a 2 / malá – střední.

        0 0
    • vpa007  

      Chlapi, přečetl jsem to tady několikrát, ale stejně úplně přesně nechápu, v čem je rozdíl mezi smykama 2×10, 3×10 a 3×9… jasan, chápu, že jsou rozdíly na jak velkej převodník jsou (od čeho se odvíjí tvar klece), a že má každej jinou řetězovou linku (48.8×50mm).

      Ale v čem je jinak rozdíl 2 ku 3? 3jkovej má „širší chod“, kratší nastavovací šroubky či co?

      Aktuálně mám na kole Deore FD-M616-D 2×10 a chci jít z 38T převodníku na 40T. Po velkým bádáním jsem zjistil, že to tenhle smyk asi dá, nicméně pokud bych uz nějakýho důvodu chtěl Side Swing, tak 40pilou pohne jen SLX FD-M672-D 3×10… a proto mě zajímá, jakej je v nich rozdíl. Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.