• romank3

    Zdravím,

    stavím si městské kolo na ježdění do práce. Je na tom sedmikolečko, vzhledem k tomu, že jsem zvyklý na silničku a mám rád malé rozdíly mezi převody, není 1×7 úplně to pravé. Ale mám to do práce jenom po rovině a dalo by se s tím teoreticky něco vymyslet i bez úplného překopání systému. Otázka: dá se nějakým způsobem klasická shimano 7s kazeta přeskládat nebo koupit jiná kompatibilní, kterou přeskládat lze? cílím na kombinaci ideálně 16–17–18–19–21–24–28 nebo něco podobného..

    0 0
    • puka  

      CS-HG41 7s 11–28

      0 1
    • Platenik  

      16 zubů krajní pastorek je kazeta pro kadety nebo žáky. V 7s provedení podle mě dnes už nesehnatelné, ale možná budeš mít kliku na ebay nebo Allegro. 7s se dalo koupit 13–21, 13, 4, 5, 6, 7, 9, 21. To bych možná někde i vyhrabal…

      0 0
    • gerrard  

      To je pravek, to uz nikdo nedela. Miche zacina se skladanim na 8 pastorcich. To bude jedine co je skladem.

      0 0
      • Platenik  

        Z té 8s by to mohl poskládat, šířka pastorku je stejná, kdyby se použily 7s podložky, tak to půjde

        1 0
        • yetti  

          kamarád jezdil retro silnici na SH600 se 7s ještě nedavno a minimálně dvakrát jsem mu dělal 7s kazetu z 8s Sram kazety 12–28, kde se odstranil 28z pastorek a lazeta končila na 25z. Musí se použít kazeta, která má všechny pastorky bez unašeče a velké jsou jenom sešroubované, nebo snýtované. Na ořechu jsou pak všechny pastorky naskládané na volno. Mezi 7 a 8s kazetou je drobný rozdíl v rozteči, ale chodí to naprosto v pohodě. Jde to bez problémů seřídit tak, aby to chodilo hladce v celém rozsahu.

          0 0
          • xtonda  

            8r kazeta bez jednoho pastorku je o 1,25 mm užší než 7r kazeta, někde by to nemuselo jít dotáhnout, nejlíp to vychází 7 8r pastorků a 7r podložky a nebo pak 8 9r pastorků s 9r podložkami, kde by pak bylo potřeba 9r řazení.

            0 0
        • xtonda  

          Jo dá se rozebrat 8sp kazeta případně několik, aby získal pastorky co potřebuje + rozebrat 7sp kazetu kvůli podložkám, rozdíl v tloušťce pastorku 7 a 8 sp je 0,05 mm, to by nemuselo vadit a prostě to tam naskládá a utáhne, není potřeba to zase spojovat dohromady.

          Já sem si takhle na kolo se 7sp ořechem poskládal 8 pastorků ze dvou 9sp kazet s 9sp podložkama, pak je potřeba 9sp řazení. To by mu poskytlo buď větší rozsah nebo ještě jemnější odstupňování, ale bylo by to nákladnější.

          0 0
          • romank3  

            Super, půjdu touhle cestou. (Ještě teda spočítám, jestli by nevyšlo líp předělání řazení na 8s :) ) Díky moc

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.