• K2

    Ahoj vespolek,chtěl bych si koupit na protáhnutí doma lezeckou posilovací desku, zatím nemám přímo vybraný typ (líbí se mi např RockEmpire http://www.rockempire.cz/…etail_ls.asp?… ) – jde mi hlavně o posílení zad a nechce se mi do bytu montovat trubkovou hrazdu (chci široký pohodlný chyt)

    Výběr je i tady:

    http://www.eod.cz/…ci-desky.htm

    Máte někdo s těmito deskami zkušenost? Kde se to dá v Praze vidět a koupit? Radši bych to viděl, ochmatal a koupil naživo než přes internet. Díky za tipy

    0 0
    • jonti  

      Maji to vsude v Hudy. Na posileni zad bych sel radsi na boulder nebo na stenu, hlavne kdyz mas problem s motivaci jako ja.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak tak, boulder je docela makacka, ale klasicka stena je motivujici uz proto, ze se chces dostat nahoru. Trochu nevyhoda, ze ses vazany na lezeckeho partnera, ktery te jisti. Aspon ja teda lezu strasne nerad, kyz mne jisti nekdo neznamy.

        Z kola mam nohy vpohode, ale ruce, zada a briho docela zaostava, chce to makat. O desce jsme taky uvazoval a pak na ni zapomel, asi myslenku obnovim.:)

        0 0
    • Elwing  

      Tak tak, souhlas s jontim. Máme to doma a v životě jsem se na to nepověsila. Tisíckrát raději jdu na celý večer na stěnu, než 5 minut na tom něco vytvářet.

      Ale jestli ji fakt chceš, tak je myslím jedno jakou koupíš, u všech budou podobný druhy chytů

      0 0
      • Radek Broz  

        My třeba nemáe jedinej boulder v celym kraji. Co nejsem v Pze, tak jsem byl jednou v Německu, jinak lezu občas jen v létě.

        0 0
    • trener  

      mám tu z prvního odkazu.každý den se ji věnuju tak 20 min.jsem max spokojenej

      0 0
    • mr.antik  

      Mám kus překližky a na tom našroubovaný asi šest chytů. Je to dobrý tak na protažení (místo hrazdy), na nějaký posilování není motivace. Investice pár stovek.

      Ty levnější desky jsou docela malý a moc se mi nelíběj, takhle si můžu vybrat chyty jaký potřebuju.

      0 0
      • hubert.d  

        presne tak , mam taky preklizku cca 70×60 s par chyty, je urcena k zaveseni pres takova ramena na zebriny jako „previs“, ale uz delsi dobu ji nepouzivam :(((, co jsem se prestehoval do noveho, nejsem schopny nasroubovat zebriny na zed. Mozna me to ted nakopne, byl to super posilovaci doplnek k lezeni…:)

        0 0
    • Luma  

      Ahoj,kdysi takové posilovací desky nebyli,tak jsem si trochu pomohl sekáčem a nad zárubněmi jsem si udělal trochu prostoru na prsty,(hlavně první člámek¨)Nevím odkuď jsi ale hodně jsme použivali "takzvané traverzové lezení kolem řeky Ostravice v Ostravě od C¡apkárny po Sýkorův most).Měli jsme uřezané špunty na kopačkách o dvě čísla menších a trochu magnezia co jsme vyžebrali od klukú co dělali vzpírání.Už je to dávno ,ale i teď jak si vzpomenu tak mám na svém baraku v ložnici jedny futra co jsou ideální na posilování prstu na lezení.

      0 0
      • raceman  

        a vono se tam leze furt :-)

        0 0
        • Marskatin  

          přesně tak, pod mostem pionýrů ani neprší :)

          Kdysi se tak cvičilo na všech podobných stěnách z velkých kvádrů, třeba i u podchodu k zdravotnímu středisku na Lumírové ve Výškovících.

          0 0
          • Luma  

            fakt se tam ještě leze nebo si děláš srandu,já jak jsem tam blbnul tak to byl tak rok 1987–88,a to i tenkrák se na nás dívali jak na blbce,co si samy pilovali slaňovací osmy a šily ůvazky ze hasičských hadic a na každou karabinu čekali frontu:-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Fakt se tam leze, je tam vyznacenych i par cest-nektere jsou poznat podle stop maglajzu:) V lete sem tam chodival po skole.

              0 0
            • Marskatin  

              u Ostravice ještě sem tam, pohybuji se tam jen občas, tak to nemohu posoudit, ale letos v létě jsem tam viděl někoho v podvečer traverzovat a hned pod ním šel jeho pes, takže zřejmě takto trénoval i venčil psa :)

              Zlaté časy této tréningové stěny jsou pryč, stejně jako kopaček o 2 čísla menších s uřezanými špunty.Ale v té době, kterou zmiňuješ to byly lezečky za 45Kč.

              0 0
    • Marskatin  

      No jelikož mám z příspěvku pocit, že nejsi primárně lezec, tak bych se na tu desku vykašlal. Pokud jsi nelezl a nemáš silné prsty, tak na ni moc nenacvičíš, protože tě to nebude bavit, navíc asi nebude i dost široký a pohodlný úchop. Raději dva tři chyty „pořádné kapsy“, kterí si dáš dost daleko od sebe, v kterých s ebude pohodlně držet a na kterých tím pádem vydržíš cvičit a ne že budeš bojovat s tím na tom vůbec uviset. Tolik pokud nechceš klasickou hrazdu, z té se sem tam stane věšák…

      Pokud lezeš je to jiné a beru vše zpět.

      0 0
      • Luma  

        Přesně jak píše Marskatin,pokuď začínáš tak nemá deska cenu,Já jsem začal posilovat na „desce“ asi když jsem udělal cca přes 25zhybů na normální hrazdě.Spíše si myslím,že je důležitější všeobecná obratnost a trochu rovnováhy.

        0 0
      • PedroChuanez  

        Nezbývá než souhlasit. Nějaký ten pátek už lezu a když chci posilovat tak stejně beru větší chyt. Malej sice už taky udržím ale bolej z toho šlachy jak sviň, na to abys naposiloval hlavně záda potřebuješ hoodně širokej úchop a když je možnost se přitahovat jakoby za hlavu de to do zad ještě líp a toho na desce nedocílíš. Desku nech lezcům. Záda můžeš naposilovat i klikama + cvičením s činkama.

        0 0
    • Marskatin  

      Díval jsem s ena odkazy na ty desky, připadá mi to spíš honěné na design než na funkčnost a pokud chceš široký uchod, tak nejširší má 78 cm a chxtneš s etak kus od kraje. Já mám rozpěrnou hrazdu ve futrech širokých 80 cm, a není to nic moc superširokého. A hlavně musím pěkně ohnout nohy v kolenou, prootže při své výšcemám kolena skoro na zemi, ale jde to, pokud nemáš více jak 190cm. Samozřejmě viset nohama ve vzduchu je více motivující.

      0 0
    • K2  

      Lézt nechodím, chtěl jsem to na normální posilování místo hrazdy. Asi si nechám svařit nějakou hrazdu s uchycením na stěnu (máme panel…)

      0 0
      • pižmoň  

        taky mam doma hrazdu,chyceno 4mi srouby na panel(v panela­ku),docela ji pouzivam,drzi fest,da se na tom i houpat.kdyz tak sem hodim fotku jak to je vyrobene

        0 0
        • K2  

          Díky za fotku a za přibližné rozměry (šířka, jestli ji máš zalomenou a pod…)

          0 0
    • sagista  

      taky myslim ze na tohle staci futra:))

      0 0
      • pižmoň  

        Jo futra staci,ale zalezi jak moc trci ze zdi

        0 0
        • sagista  

          ja mam oblozky, takze neresim. jinac dyz trci malo nekdo nademnou tu psal ze si drobet vydlab dulek:)

          0 0
    • PD6a  

      Taky mám něco odcvičeno na komerčních posilovacích deskách a nakonec jsem stejně přešel k dřevěné desce s vyměnitelnými chyty. Je variabilní (pohodlná výměna pomocí imbusu jako na klasické stěně), co se týče vnitrosvalového visení atd. (se závažím) mám příjemnější dřevěné lišty a obliny než epoxidové či PE desky z obchodu. Mohu měnit různé styly tréninku podle zaměření a další výhody mimojiné také v ceně. Kdo by potřeboval více info nebo ji přímo vyrobit, ať dá vědět. PD

      0 0
    • hampik  

      …ahoj, mrkni na to a zbytek si vyhledej na ,,Lezci"..třeba to použiješ…http://s­kaly.lezec.cz/clan­ky.php?xtem=&k­ey=2667

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.