• pee.tr

    Letos jsem se chtěl konečně po 15ti letech na kole začít učit používat SPD. Ovšem do teď jsem řešil reklamace zakoupených NorthWave, což skončilo tím, že dovozce už v mé velikosti údajně jiné nemá a byly mi vráceny peníze… Byly to turistické. Teď tedy uvažuju o jiných a zvažuji přímo MTB, i když stále zvažuji, protože bych na nich chtěl jezdit i do práce a tam občas někam musím vyjít z kanclu do města. Rád bych něco kolem 2 tisíc. Poradíte nějaké osvědčené typy jak MTB, tak třeba i těch turistických? Nerad bych skončil u reklamací jako u těch NorthWave. Tam měly jedny nestejně vyřízlé díry na kufry a u dalších byla jedna bota křivá.

    0 0
    • Bajka  

      teďkom měsíc jezdím v tady těch: http://www.bicykly.cz/…xon-trail-1/

      jsou to moje první tretry, pád byl, ale za to ony nemůžou :D

      na chození teda moc nejsou, ale jezdí se v nich dobře, skvěle sedí na noze, dobře větrají, navíc ta cena… ;)

      0 0
    • obda  

      Za mě třeba Specialized Sport. Na chození po městě nebudou úplně vhodné asi žádné lepší tretry, dá se to řešit nějakýma obyčejnýma teniskama/san­dálama, který budeš mít natrvalo v kanclu.

      0 0
      • pee.tr  

        Jj, sandály už tu mám. ;-) Díky za tipy. Teď ještě najít u nás obchod, kde by je měli a moh jsem si je zkusit. Shimana tedy nikdo nedoporučuje?

        0 0
        • Kamikaze 591  

          Já teď mám čerstvě tyto . Mám jen srovnání se staršími louise garneau.

          Pokud si nejezdil tretry nikdy předtím, myslím si, že s nimi nebudeš mít problém. Oproti těm louise garneau mají měkčí podrážku a to znatelně ⇒ zase je to výhoda v tom, že jsou pohodlnější a lépe se v nich chodí. Nicméně po městě by jsem s tím chodit nechtěl.

          Přeska je super, na noze sedí perfektně. Cena perfektní.

          0 0
        • 11AA  

          Já krátce SH-M087SE, ale ještě jsem je nijak moc neojezdil (mám je asi týden). Postupoval jsem tak, že jsem šel do cykloshopu, zkusil si typ M087, zjistil že na délku mi sedne vel. 44, ale šířka je na mou nohu malá. Tak jsem objednal tyto širší a jsou OK. Bez vyzkoušení bych si to ale nerisknul, a pokud ano, nedopadlo by to dobře.

          0 0
        • jonti  

          Shimano vozím několik let modely 182 a 225, jsou to nejlepší tretry co jsem vozil.

          Levnejší modely neznám, ale víc známých je má a nestěžujou si. Zkus je, jestli budou sedět na noze tak není důvod je nevzít.

          0 0
        • Jenda  

          shimana jsou podle me super kdyz je koupis ve sleve – a ze na netu je toho spousta. Mam ted nejaky zakladni model ale i tak je podrazka pro me dostatecne tuha, guma nejak vyrazne neklouze i kdyz na kamenech se okousava. Predtim jsem jezdil nejaky drazsi s prezkou a vydrzely celkem dlouho. Jediny na co si dej pozor – pokud mas sirsi nohu tak abys nemel sev na urovni malicku – tam se mi predchozi povolily a ten sev casem prasknul – nebyt toho vydrzely by minimalne o rok dele. Kdyz to porovnam s Diadorama X-tral kde me i otci praskla podrazka a tak za me daleko lepsi.

          0 0
    • LRRTM1  

      Já mám Specialized Comp. Můžu doporučit. A na chození po městě mám v práci pod stolem ještě jedny normální boty.

      Nepočítej s tím, že ve sportovních tretrách budeš někde chodit. Jednak to není pohodlný a druhak bys vypadal jak trotl :o) Naopak v turistických se tak pěkně nešlape. Silně pochybuju, že seženeš něco univerzálního. Zkrátka buď pohodlné turistické tretry, ve kterých se dá i chodit, nebo sportovní tretry, ve kterých se zas mnohem líp šlape.

      Jo a ještě jedna věc: kup si nějaké, které mají tkaničky nebo nějakou přezku. Pokud budeš mít jen suché zipy, stává se, že se zanesou a nedrží.

      0 0
      • pee.tr  

        Dík za rozbor. Určitě bych do města ve sportovních tretrách nevyrazil ;-) ale jak jsem měl chvíli ty turistické, tak ty jakžtakž na chození používat šly. Ale asi si fakt raději pořídím ty MTB a na chození si nechám normální boty. V těch turistických se mi fakt moc dobře nejezdilo, tak doufám, že ty MTB budou lepší. Chyba je ale asi i ve mě. Někdo šlape moc středem boty, já naopak šlapu moc špičkou. Než jsem ty své vyreklamoval, měl jsem je našroubované kufry na max. vpředu a stále mi to nevyhovovalo. V současnosti pozoruju, že když jdu do stoje, ještě víc si posouvám nohy na špičky. Tak to jsem zvědav, jak mi ty tretry sednou. Navíc se trochu ovávám i případných křečí, když si při závodech nebudu moct občas trochu hýbnout nohou na pedálu.

        0 0
    • M3phisto  

      já jezdím na Diadora X-Trail a nemůžu si stěžovat :)

      0 0
      • Jenda  

        na ty muzu jedine nadavat – me rupla podrazka u kufru po pul roce (cca 1000 km) otci na presne stejnym miste po roce a pul. Tim bych rekl ze se nejedna o nahodu ale systemovou chybu – kupovany na jinych mistech v rozmezi jednoho roku takze bych to nepricital nejaky vadny serii. Schvalne si tu botu zkontroluj :-)

        0 0
    • pee.tr  

      Dnes jsem konečně navštívil zase jeden obchod a zase se přesvědčil, že u nás je ten výběr žalostnej. Maji bot na výběr minimum a navíc jen některý velikosti, takže nakonec jsem si mohl vyzkoušet jen Scott a ač jsem před časem zkoušel nerth wave č.45, tady jsem skončil u č.47. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s těmito botami http://www.bikeparkmost.cz/…-cerne-2011/ Mají je za 1990,–

      0 0
      • Hnoj  

        Naprostou zoufalé turistické tretry. Takovéhle boty seženeš starší model kolem 1000Kč, a budou „shodné“ s těmito, jen třeba o rok starší…

        0 0
        • pee.tr  

          Hmm, koukal jsem právě na podobný (nový) na aukru. Máš recht. Ale zase musím říct, že na noze byly nesrovnatelně pohodlnější než ty nortwavy, co jsem měl než jsem je vyreklamoval. Holt v Budějcích neni snad obchod, kde by si člověk bez omezení vybral a vyzkoušel…

          0 0
    • Mondieu  

      Zdar,

      měl jsem Diadory a pak jsem kopil Bontrager RL. Úplně jiný kafe. Je jasný, že každému vyhovuje něco jiného, ale tady je noha jako v bavlnce, díky jejich perfektní vložce. Naprostá spokojenost.

      0 0
    • karelretik  

      spcialized…máme doma troje compy a všichni spokojenost…

      0 0
    • Ralan  

      Nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady. Nezkoušel někdo tyhle tretry? Chci si koupit svoje první, ale zase na to není moc peněz. Bojím se to koupit bez vyzkoušení, tak nevím jestli koupit teď ve slevě nebo počkat na nějaké podzimní slevy v obchodech. Nejraději bych něco do 1200 Kč. Pokud by měl někdo nějaké tipy, předem díky.

      0 0
      • toram  

        Diadory sem chtěl jen trošku jiný ale PREJ jim často praskaj podrážky… takže sem koupil shimano a sem spokojenej

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.