Poradte trasu...valmez, hranice a okoli

8 nepřečtených
  • krikli

    Pojedu ted v sobotu na silničce ze Soláně k nám na malou hanou. Mapy cz mě ženou všude možně… Každopádně bych to asi vzal na Rožnov, Valmez, Hranice po státovce(E442)… Pak mě to žene na cyklostezku 6237 Bečva Greenway.(tady nevím, jestli je to pro silničku sjízný. Pak z lipníka po staré na olomouc (Dolní ujezd, Přáslavice). Z Olmika nahoru k nám na konicu… Tam už o znám. Dá se to tak bezpečně projet… Autem jsem tam už parkrát jel..Ale na kole… v sobotu… Co by jste doporučili?

    0 0
    • kroko  

      Z Hranic je nová cyklostezka až do Oseka nad Bečvou, spíš do Týna, z Týna je ta cyklostezka už pěkná dávno. Tam v pohodě projedeš, v Hranicích kolem stadionu dozadu na tu cyklostezku. Doporučuju ti to právě protáhnout do Oseka na jadran a z Oseka až na Olomouc, jezdím tam často a rád.

      0 0
    • vp2  

      Rožnov-Valmez-Hranice po státní je celkem o hubu v plném provozu. Záleží na tom, jak jsi zdatný silničář. Ze Soláně bych se svezl na Karolinku a pokračoval až do Vsetína, pak bych odbočil na Hošťálkovou, dal si GPM v podobě výjezdu na Troják a Tesák, sjel do Bystřice pod Hostýnem, odtud do Přerova, dál na Tovačov, Prostějov, Kostelec (možno to vzít přes Kosíř – další GPM:-)) a Konici. Je to sice trošku dešlí, ale rozhodně se člověk nebude motat mezi kamionama.

      Jinak cyklostezka Bečva vede už z Rožnova (právě do Valmezu, Hranic až vlastě do Přerova), kopíruje z velké části státní, je to pro silničku sjízdné, ale rozhodně to není na nějaké dupání do pedálů s nosem na představci – zvláště v sobotu, pokud bude pěkně, je potřeba počítat s množstvím cykloturistů, inlinistů a pochopitelně i čokloprovětrá­vačů.

      IMHO možností je hodně, pokud nechceš co nejpřímější a nejkratší cestu.

      0 0
    • Singlespeed  

      Parádní trasa např: Soláň – Rožnov – Vidly – cyklotrasa č.6012 (pod Spinou – Videčské paseky – Malá Lhota – Podlesí – Valmez) – kousek po cyklotrase č.50 ma konec Valmezu – cyklotrasa č.6215 (Branky – Kladeruby – Němetice – Skalička) – Ústí – Hranice – po cyklostezce Bečva pořád po levé straně řeky – Osek nad Bečvou – Veselíčko – Lazníky – Tršice – Vacanovice – Velký Týnec – Grygov – Blatec – Dubany – Smržice – Čelechovice – Čechy – Pěnčín – Konice.

      0 0
      • krikli  

        Dik borci. Vecer mrknu poradne do mapy. Uz se tesim.

        0 0
      • Singlespeed  

        Vidly, samozřejmě, ne, ale Vidče ;-).

        0 0
      • Tecka  

        Upozorňuji, že mezi Videčskýma pasekama a Malou Lhotou je cca 400m úsek cesty kombinace hlíny, kamení a betonu. Na silničním kole to žádné hifi nebude :-) http://mapy.cz/s/illc

        0 0
        • Singlespeed  

          Jezdím tam běžně na 21 mm Tufech, žádná hrůza, stará panelka, občas nějaký kamínek. Kromě tohoto krátkého úseku je celý hřeben pěkný asfalt.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.