• zapl

    Jaká byla vaše první jízda s nášlapama,spadli jste?

    0 0
    • petebike  

      yo

      0 0
    • Andrzej  

      ne

      0 0
      • wraith  

        Taky myslim, že poprvé sem nespad, protože sem se nesoustředil na nic jinýho, než stihnout vycvaknout..ale druhá, třetí..atd to už byly pěkný držky :D

        0 0
        • Milenius  

          Taky tak, kdyz jsem pak jednou zastavil a neuvedomil si, ze musim vycvaknout a pekne jsem se polozil, to meli vsichni kolem srandu :))

          0 0
        • Airbag biker  

          No ja taky…prvni ne,při druhe vyjiždce jsem se trochu dostal do maleho přikopu a už jsem nic neudělal…a při třetí jsem zastavil vesele a zapomněl jsem na vycvaknutí…takže jsem se složil před garáží. Naštěstí se nic nestalo a byl jsem tam sám:-)

          0 0
    • Jirik123  

      ne

      0 0
    • Maadaf  

      Poslech jsem rady starsich a zkusenejsich (cili tech, co ti hubu rozbili) a nespadnul jsem :-)

      0 0
    • favorit.  

      ja si pred tim pekelne rozbil hubu na klipsnach a tak mi ani pady s SPD tak nejak neprijdou

      0 0
      • Janes  

        Poté,co jsem si brutálně ustlal v klipsnách, pořídil jsem si na silničku nášlapy Look(cca 1993) a po velmi krátké době, při odjíždění od baráku jsem si ustlal na tu našlápnutou vnější stranu, nejen, že jsem se odřel na asfaltu, ale ještě jsem tu pohyblivou část pedálu ulomil a musel koupit nový. Prodavač si myslel, že se tak osvědčily, že je dávám i na další kolo. Raději jsem to nekomentoval…

        0 0
    • fcelak.majak  

      Dlouze a nesikovne jsem se do SPD poprve vpravil u schodu, drzic se jednou rukou zabradli. Pote, co jsem ztratil svobodu pohybu dolnich koncetin, opatrne se odstrcil ve smeru jizdy a v uzasu nad nemoznosti posunout nohou po pedalu zapomnel slapat, vyritil jsem se volnym padem vstric maticce zemi svym levym bokem. Lezel jsem na strane, prilehnuty kolem a napospas zvidavemu cenichu sousedciny fenky. Pani me bezpecnym obloukem obesla a ptala se, jestli mi ma nekoho zavolat. Tolik me prvni zkusenosti s SPD, bez kterych si momentalne nedokazu me souziti s bicykly predstavit. Yarda.

      0 0
      • favorit.  

        podobne to vypadalo i u nasi maminky. Akorat ze my jsme s brachou stali u vratek a smali se. A ona ze zacatku taky…

        0 0
    • ivaneck  

      pri jizde ne :o) Vzdycky kdyz jsem na to prestal myslet a zastavil, tak jsem se slozil. A kupodivu vetsinou nalevo.

      0 0
      • PabloRadegast  

        Naslapy mam uz asi 14 dni a skore je zatim 2× nalevo a 1× naprovo, pricemz to napravo bylo dost bolestive, protoze jsem spadl na takovy hruby asfalt, takze jsem si podrel elastaky, rohy, loket a koleno. Blbec jsem proste zapomel, ze kdyz zabrzdim, tak uz musim mit vyhaknute nohy. Ja je sice mel, ale jenom levou a chtel jsem slizat z kola doleva, ale najednou se kolo naklonilo doprava a tam byla noha porad zahaknuta a uz jsem to nestacil odeknout. No, sleha to byla pekna. :)

        0 0
    • smith22  

      :-)) poprve ne a ani po několika vyjižďkách protože sem na to myslel a dával si pozor.Ale ta doba kdy se vysypeš tě stejně dostihne ať chceš nebo ne.a stane se to většinou když to nebudeš vůbec čekat.:-))Poprve sem to položil když kamoš zastavil a já zastavil těsně vedle jeho zadního kola a už sem to neměl jak vycvaknout tak sem na něj spadl.on se udržel,ja sem se skácel do měké trávy tak to bylo v poho ale spadl sem z výšky na záda a byla to docela šupka až se ve mě všechno zatřepalo.bylo to u jednoho menšího hrádku a bylo tam hafo no mooooc turistu tak si představte to obecenstvo :-)))

      0 0
      • Jirik123  

        jj. driv nebo pozdejc zapomene kazdej a lehne:-) me to trvalo asi 1000km..

        0 0
    • smith22  

      a jedna dobrá rada.vždycky když zsstavíš tak vycvakni obě nohy.Já když sem stavěl jen na pití tak se si jednu nohu nechával nacvaklou na pedálu abych nemusel pak nacvakávat obě a jednoho pěknýho dne sem se nahl na tu stranu kde sem měl nacvaklou tretru a byl z toho tvrdej pád na beton.i láhev sem zmasakroval :-)) stačil mě měsíc a už sem nacvakával a vypínal automaticky. a ted už bych bez spd na kolo nevlezl(myslim na delší cestu ne na nákup do obchodu,tam jezdím s Libertou :-)))

      0 0
      • PabloRadegast  

        Tak to se mi taky stalo. Vetsinou vysedam nalevo, takze sundavam levou nohu z SPD, ale kolo se nejak divne stocilo a zaclo se naklanet doprava a tam jsem uz nestacil odemknout. Ted uz se snazim porad myslet na to, ze mam odemknout obe nohy. Snad se mi to do par mesicu zautomatizuje, abych na to nemusel porad myslet.

        0 0
    • Blade  

      Jasně, klasika.. vycvak sem pravou nohu a upadl sem doleva.. :o)

      0 0
    • Krys  

      Nespadol. Prečo by som to robil? ;)

      0 0
    • Blabas  

      ze začátku se mi to nestávalo, protože jsem na to dával bacha. Občas se mi to stává, když jedu až téměř nejedu a ztratim nečekaně rovnováhu. Neboli náhlé nečekané zastavení třeba v prudkých výjezdech a proklouznutí kola. Občas potvůrky nepustí.. Pak na to dávám zas bacha, takže tak jednou za sezónu.

      0 0
    • HockeyBiker  

      spis by ses mohl zeptat na prvni jizdu s klipsnama:-D naslapy byly vklidu, ale s klipsnama sem si rozmlatil drzku tak ze na to uz dosmrti nezapomenu:-D

      0 0
      • Blabas  

        taky doporučuju klipsnařům jak o život. Ještě nikdo si nestěžoval, ba naopak. Všeobecná nadšenost. Díky klipsnám vím jak se dělají kotrmelce s kolem. Odnesla to roztržená hlava na spánku těsně pod helmou a utržený sedlo. Domu jsem dojel jak řezník.

        0 0
    • Pavel  

      Ne! při první jízdě ne, protože to bylo na spinningu… :-) Pár masek jsem na kole díky nášlapům (a před tím i klipsnám) hodil…

      0 0
    • jan_hrusa  

      Za den asi 5×…:-) Rok na to jsem koupil tátovi (63let) a lehnul 2× za den. Loni jsem je koupil ženě a Nepomuku si ustlalal v kopřivách…:-))) Naštěstí se tomu smála.ikdyž jí to pálilo a svbělo ještě večer..:-)

      0 0
    • jan_hrusa  

      Za den asi 5×…:-) Rok na to jsem koupil tátovi (63let) a lehnul 2× za den. Loni jsem je koupil ženě a Nepomuku si ustlalal v kopřivách…:-))) Naštěstí se tomu smála.ikdyž jí to pálilo a svbělo ještě večer..:-)

      0 0
    • jan_hrusa  

      Za den asi 5×…:-) Rok na to jsem koupil tátovi (63let) a lehnul 2× za den. Loni jsem je koupil ženě a Nepomuku si ustlalal v kopřivách…:-))) Naštěstí se tomu smála.ikdyž jí to pálilo a svbělo ještě večer..:-)

      0 0
    • rock  

      Při první nee, dával jsem si pozor. Při druhé už jsem si způsobně lehl … pak bylo období, kdy mi v příkrých výjezdech podklouzlo zadní kolo a neuměl jsem ještě tak rychle vycvaknout … a pak se to poddalo a naučil jsem se nohy z nášlapů vždycky nějak vyrvat …

      0 0
    • coffield  

      No, pamatoval jsem kamaráda (který tady na b-f už taky padal), jak vždycky zastavil a jak nevycvaknul, tak se v celé své výšce zřítil jako strom na matičku zem. Protože to nebylo za jízdy, efekt byl dvojnásobný :-)) Takže jsem na to myslel a nespadnul.

      0 0
    • RADO77  

      U mě už to bylo tak dávno, že si na nic nevzspomínám, ale vzpomínám si, když cca před třemi lety jsem přesvědčil na nášlapy manželku a poprvé jsme vyjeli. Cca po 100 metrech klasická situace – moje milá žena se potřebuje nutně vysmrkat, k čmuž potřebuje zcela nutně zastavit grrr – vy co jezdíte s partnerkami to jistě znáte. Jel jsem cca 3 m před ní a v tu chvíli jsem uslyšel sérii 3 sprostých slov, které jsem do té doby z úst mé ženy neslyšel a dokonc jsem se domníval, že je nezná.........

      0 0
    • marek2000  

      Doteraz si spominal ako som nevycvakol pred hromadou ludi pred prechodom pre chodcou na krizovatke. Polka krutila hlavou ze som sfetovany dalsia polka sa rehotala.

      Od naslapou som dostal titul: najpadajucejsi clen =)

      0 0
    • jIrI___  

      Prvni jizdu s naslapama jsem si dal jenom kolecko kolem baraku. Jak jsem uz zastavoval, pekelne jsem se soustredil na to, abych zvladl vycvaknout nohu. Jo, povedlo se, uz jsem si rikal ze je to v pohode, nic se nemuze stat. Jenze jak jsem uz temer zastavil, zapomnel jsem, ze mam vycvaklou jenom jednu nohu. A jako naschval jsem chtel na zem tu co jsem mel zacvaklou… :-)). Nasledujici pad asi vypadal hodne komicky, kdyz jsem se uz pri zastaveni v nulove rychlosti prevazil i s kolem na stranu. Odneslo to jenom poskrabane rameno a roztrhly bok sedla.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Prvně ne, asi po třech týdnech. Zastavila jsem u jednoho hrádku, vycvakla se jen na jedný straně, minutu koukala na krásné okolí, pak si řekla, že vytáhnu foťák, jen co si opřu kolo o strom. A udělala jsem krok vpřed tou zacvaklou nohou. Spadla jsem jak dřevo na dřevo, co tam na mě nastražili lesníci. Sklidilo to velký úspěch u nebikerského publika. :-)

      0 0
      • Karlos009  

        Hned z první vyjíždky jsem s novým kolem zajel na zahrádku oblíbené hospůdky, zkušeně prokličkoval ke skupince známých, ostře zabrzdil, (měl jsem přece kotoučovky a tenkrát to bylo něco), několikrát jsem sebou podivně trhnul a s vytřeštěnýma očima jsem se skácel mezi stoly. Ještě několik měsíců potom mě místní štamgasti na ulici zdravili. :-)

        0 0
        • Karlos009  

          Zase blbě zařazené. :-( Uděluji si důtku.

          0 0
        • Lin  

          tohle se presne stalo me… v terenu dobry a na zahradce…au.. jinak je az s podivem, jak rychle se na spd da zvyknout

          0 0
    • Oakey  

      ještě před barákem a rovnou na hubu, ale hrdinně sem vstal znova nacvak a nebojácně uháněl vpřed a teď už bych neměnil zpátky

      0 0
    • šlapatko  

      No párkrát jsm spadnul,asi týden neš jsem si zvykl.Poprvé jsem spadnul u kruháče.Zastavil jsem a jak pytel h…n se zřítil k zemi.Řidiči byli mrtví smíchy a já měl na boku modřinu velikosti dlaně:-(

      0 0
    • Leos  

      Ano, na křižovatce před okresním ředitelstvím policie, naštěstí nejelo žádné auto, ale moje přítelkyně, která jela za mnou mi „zkušeně“ přejela záda.

      0 0
    • nika  

      když sem s našlapama vyjela poprvé. pořád jsem se vycvakávala, abych se to naučila a bylo to v poho. Ale když sem chtěla zastavit, tak mě najednou ten pedál ňák nepustil a já slítla do obrovský louže plný bahna. Musim říct, že kolemjdoucí se narozdíl ode mně velice pobavili. Já byla jak čuně a ještě sem přitom rozbila mobil, kterej sem měla chytře v kapse:-)

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Jo! A nejen poprvý :-D Vždycky když jsem zastavoval, tak jsem s sebou zkušeně plácnul nalevo :-) Je to fakt jiný než klipsny

      0 0
    • Mug  

      Jeden den jsem koupil a druhej jsem jel maraton. Ustlal jsme si jednou, ale pořádně.

      0 0
    • Martin  

      nášlapy na silničce jsem pořídil na jaře a spadl až na podzim… na bahňáku se zatím nášlapů bojím, sice mám hybridní pedály (spd + platforma) ale zatím v terénu vycvakávám. až si zlepším techniku, tak se asi přestanu bát

      0 0
      • Pavel  

        Nevycvakávej se. Taky jsem to ze začátku dělal a jediný efekt byl ten, že jsem sjel z pedálů a nadral si koule… Pokud poletíš, tak se vycvakneš „sám“. Fakt to funguje… A krom toho – správný biker se vycvakává až na zemi pod kolem:-)

        0 0
    • netus  

      s naslapama to nebylo tak hrozny, nejlepsi pad tohohle typu sem mel na brachovy silnicce. to sem sotva dorostl, abych mohl slapat. moc se mi libilo jak na tim jezdi a vsechno, byl sem uplne pryc z toho ze si to muzu zkusit. no ale on mel klipsny :) tak sem si stoupl, nandal prvni nohu, odrazil, zkusil nandat druhou, neslo. zacal sem zpomalovat tak si rikam, nasednu, rozjedu, pak ji teprve nandam. ale nejak sem v tom vzruseni zapomnel ze sedlo je moc nahore. trochu sem si ho pichl do zad, uplne zpomalil a co cert nechtel, zacal padat na stranu s „obutou“ nohou. brachovi se koukani na tom jak to jeho kolo brousim moc nelibilo :)

      0 0
      • netus  

        jo a taky se mi obcas stane ze mam problem na cizim kole. dokonce sem byl jednou nucen obkrouzit nekolikrat ulici nez sem vyndal jednu nohu. tu druhou sem vyndal ve stoje asi az po trech minutach :) a s tim vycvakavanim na zemi, to mi pripomnelo taky peknou prihodu :) po zavode sme si pujcili testovaci kola. 3. behem pulhodinky sme si je povymenovali a jeden z nas, zvyklej na snadny vycvakavani, byl na zemi s kazdym z nich :) to posledni melo naslapy nejutazenejsi, a nemohl vycvaknout ani na ty zemi :D okorenila to jeste mala particka 10 letych, okolo projizdejich a nic nechapajich, kluku :D

        0 0
    • kudlanka32  

      drzka snad ani ne…ale ja sem se neumel ani nacvaknout…:) dodnes lezu na kolo nejak dost divne :))

      0 0
      • Sandrushe  

        tak to bude asi muj pripad ja mam naslapy ted ponovu uplne poprve jsem si to zkousela jen ve stoje na zahrade nez jsem vubec pochopila jak se to s tim pacha a asi po stu naslapnutich a vyslapnutich na kazdou nohu jsem se odvazila vyjet za barak na pole jela jsem tak pomalu ze jsem 100m jela asi 15min :D a zkousela co chvili vyslapnout a zabrzdit jenze pak jsem si rekla ze to teda zkusim na ostro a rozjela se a rychle zabrzdila no a… to ostatni uz asi znate :D a pak jsem si rekla ze by me zajimalo jaky to je vyslapnout ve stoje a u toho jak jsem trhla nohou nejak nespravym smerem jsem si pekelne narazila koleno o vidli a domu se jen dobelhala :)

        0 0
    • Lenka.05  

      No jasně, párkrát jsem se složila v nulové rychlosti:-) Buď jsem nevyrvala nohu dost rychle, nebo jsem sebou sekla na opačnou stranu, než jsem měla vycvaknuto. Teď mi nějak blbne pravej pedál (jsem zvyklá vystupovat vpravo) a na podzim se mi to šeredně vymstilo. Kroutila jsem nohou jak blázen, trhala sebou jak v posledním tažení, ale málo platný – řítila jsem se k zemi přímo na silnici. Ještě že nic nejelo:) Válela jsem se tam pěknou chvíli, protože ani když jsem ležela, nedařilo se mi nohu z pedálu dostat. Už jsem myslela, že se budu muset zout:) Ale jinak na SPD nedám dopustit. Ovšem uvažuju o změně, SH 505 možná vyměním za SH 520.

      0 0
      • Blabas  

        to rozhodně udělej, ten nový mechanismus chodí o poznání líp. Máme doma oboje ( manželka )

        0 0
      • pelhrimov  

        Moje zkušenost: pedál nepustí resp. jezdec nedokáže tolik otočit nohou, aby pustil, když se se uvolní a pootáčí kufr v podrážce tretry. Rozdíl 505 mezi 520 není takový, aby mělo smysl je měnit kvůli jednomu nepodařenému slézání z kola.

        0 0
      • MirkoCarver  

        Výměnu vřele doporučuji, nedávno jsem koupil nové kolo, na kterém byly namontovány pedály SH 505. Protože jsem je nezvládl sundat a nasadit své Ritchey, vyrazil jsem na nich. Přestože jsem je hodně povolil, vycvykávaly špatně. Někdy vycvykly v pohodě, jindy pustit nechtěly za žádnou cenu. Opravdu chodí špatně…

        0 0
        • Blabas  

          A 600 Kč za 520ky je ve srovnání s jiným často viděným tuningem docela opodstatněné.

          0 0
      • Mirek1  

        Ano vyměnit! Taky jsem je kdysi (cca 5 let zpátky) měl. Problemy s vycvakáváním byly hrozný hlavně v blátě. Kvuli tomu jsem se třeba i zkácel na podzim do celkem hluboký kaluže. 520 si s blátem poraděj mnohem líp.

        0 0
    • Luciper  

      No poprvé to bylo dobrý.Takový nezvyk!!Pořád jsem si zkoušel vycvakávat a nacvakávat.Ještě ten den jsem to zkoušel a opřel se o zábradlí a nacvakl pustil jsem to po chodníku k brance,která byla zavřená.Než jsem vycvakl ležel jsem na zahrádce:-D.Nejlepší bylo že jsem jel druhý den s SPDčkama závod.Ale tedkom už bych je zanic nevyměnil!

      0 0
      • cepi  

        Poprvé s nášlapama jsem jel kolem Mar.Lazní a v jedné pravotočivé zatáčce za Sklářema jsem na stromu spatřil oběšence. V té chvíli jsem zapoměl na nášlapy a při zastavení u policejniho auta, které stálo za zatáčkou jsem padal na policajta, který otvíral dveře od auta. Zeptal se mě jestli jsem ok? Pak jsem se sebral a mastil jsem pryč. Od té doby jsem s nášlapama neupad.

        0 0
    • indoorajn  

      už si nevzpominam, ale známý lehnul v Praglu na nějaký hodně frekventovaný křižovatce a jak to měl hodně utažený tak se z toho nemoh vycvaknout ani když ležel, mrskal s kolem nad hlavou, za ním kolona aut, lidi se bavili

      0 0
    • jiri1975  

      Taky jsem spadl i když ne hned poprvé a pak ještě asi 2* Ale teď už je to v pohodě Jinak mám šlehače a maximální spokojenost

      0 0
    • luci liu  

      Tak chcete vedet a videt moje prvni zkusenosti s naslapama? Staci se podivat, jsou zcela cerstve, jeste ted mam narazeny bok a spaleny krk od voditka, kterym me priskrtil nejlepsi pritel cloveka radosti, ze jsem na zemi :o))) A pritel to jeste s vetsi radosti fotil :o))

      0 0
      • Bafoon  

        ten přítel…to je teda gauner…takhle tam sebou bacíš…a on to fotí místo aby ruku podal…co ruku…prst by stačil… :-DDD

        0 0
    • slavekRM  

      Kdyby jízda… Já se s něma vymastil doma na chodbě asi třicet sekumd po montáži. Prostě jsem je zkoušel :-).

      0 0
    • BlickM  

      ne, vlasně si ani nepamatuju že bych někdy hodil tlamu kvůli nášlapům. Párkrát bylo namále ale ždycky jsem nějak vystoupil :-)

      0 0
    • tonda.bavorak1  

      Ja si zase nedovedu predstavit jak nekdo muze spadnout kvuli tomu ze mas naslapy… mam je teda jen prvni sezonu cca 5000 km ale ani jedinkrat (kvuli naslapum) proste jsem je obul a pripadalo me ze jsem se s nema narodil.. hodne rkat jsem musel zastavit i kdy jsem to vubec necekal ale vzdy jsem automticky vycvaknul az jsem se sam sobe divil… jednou v amokku jsem nohu z pedalu dokonce vytrhl :

      Ale jinak naslapy jsou bomba.. jedine minus vic se s nema bojim z kopce… bojim se ze kdyz hodim hubu tak s naslapama to bude o to horsi…:)

      0 0
      • KAPLIS  

        Já mám strach padat všeobecně a tak to nedělám! Prý to občas bolí. Jednou po závodech přijel k našemu stolu (s pivem) jeden s těch co si ty závody užívají (pomalejších) a ukázkově se složil příjmo vedle nás. Chvíly se snažil vycvaknout, ale po cestě ztratil jeden šroubek s kufru. Tak to moc nešlo. Když už neměl sílu si nohu více kloubit, přiložil pomocnou ruku jeho parťák. Zkoušeli to různě, ale pořád nic. Když už se pomalu smiřovaly s tím, že půjde domů s kolem na botě, tak jsem mu poradil, at si tu botu sundá…

        0 0
    • elbi  

      Na první jízdě ne, neb jsem se vždy preventivně vycvaknul s předstihem. Ale asi na třetí při zastávce v osvěžovně jsem přijel ke stolům na letní zahrádce, zabrzdil a před početným obecenstvem se zřítil mezi stoly. Krom odřené nohy jsem získal soucitné pohledy všech přítomných dívek a dam, ostatní posměšné jsem ignoroval. :)

      0 0
    • Volf  

      poprvé ne, ale když už jsem si myslel jak jsem dobrej, tak jsem se vyválel na Jěštědu před velmi početným cyklistickým i necyklistickým publikem. A dodneška si pamatuji na takového staršího bikera, který říká, proč z toho neslezeš normálně jako všichni ostatní. Jinak si myslím, že u pádů z větší rychlosti se vypneš automaticky, ale ty nulový rychlosti můžou ze začátku dělat problémy. No a kdo jezdil ještě jako já s klipsnama, ten nášlapy může jen blahořečit…

      0 0
      • Meduza  

        Presne tak. V maly rychlosti uz jsem mel parkrat namale, ale uz jsem sel 2× pres riditka a vzdycky jsem z tech naslapu vyletå podvedome, ze ani nevim jak. Oni kdyz se ochodi, tak se fakt pustej do kazdyho smeru krome primo nahoru…

        0 0
        • pitos  

          přesně tak „krome primo nahoru…“,tak pozor při jízdě po zadním,je to zrádné:)

          0 0
    • Nanny  

      Tak diky, jste mi nahnali takovej strach,ze jsem si nasplapy hned rozmyslela.skoda jen,ze uz je mam ve skrini prichystany na kolo :DD

      0 0
      • Bafoon  

        ve skříni zůstanou pěkně čistý… :-D

        0 0
        • Nanny  

          a ja zustanu celá bez odřenin nebo zlomenin :DD

          0 0
          • Bafoon  

            ale nebudeš se moct tady chlubit „to já nespadla“ :-D

            0 0
            • Nanny  

              To já snad nespadla z kola nikdy.Akorat tohle leto do kopriv :D Ale to se nepocita,Takze se muzu chlubit,ze sem ,,nespadla,, :DD

              0 0
            • Nanny  

              To já snad nespadla z kola nikdy.Akorat tohle leto do kopriv :D Ale to se nepocita,Takze se muzu chlubit,ze sem ,,nespadla,, :DD

              0 0
              • Bafoon  

                kopřivy nekopřivy spadla a hotovo! :-D

                0 0
                • Nanny  

                  ty mi teda fandis :D Nespadla, ne a nee :DD se pochlub ty :P

                  0 0
                  • Bafoon  

                    TAK píšeš „spadla do kopřiv ale to se nepočítá“ a počítá a počítá a počítá aby jsi věděla! :-D

                    ehm já?! to nestojí za řeč…:-)…mno koupil jsem si válce nášlapy a boty, poprvé na válcích mě přemohlo ego, přeci umím jezdit na kole ne? no a tak jsem nalezl na kolo na válcích opřený o stěnu jsem se poprvé v životě zacvakl a rozjel.....na těch 50cm plochy válců to bylo levá-prává-levá-prává-levá-levá-že by?-pravá-levá- a to sem ti pochopil že slítnu člověče, sjel předek sjel zadek panika že nemůžu vytáhnout nohu z pedálu a pád na krabici od těch válců, ramenem do zdi :-)

                    ps. ted už na válcích válím! :-D

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      To byla ale odvážná kombinace poprvé v životě na válcích i nášlapech najednou.

                      0 0
                      • Bafoon  

                        odvážná=blbá? jo jo rozumíme si :-) kdybych šel aspoň na začátek mezi futra nebylo by to tak divoky, stejně jsem mezi nima skončil, hmmm mistr světa no

                        0 0
                        • Nanny  

                          to se nepocita :D V tom pripade sme si kvit :D To uz mas natrenovany jak padat vid :D

                          0 0
                          • Bafoon  

                            ty jo! tak jaaak nepočítá?! spadnul a hotovo :-D ty jo ty si bud právnička nebo provokatér

                            0 0
                            • Nanny  

                              nepocita proste :D bych byla v nevyhode :D Ja bych rekla neco mezi,protoze provokujes ty me :P

                              0 0
                              • Bafoon  

                                joo? tak já popsal jak jsem poprvé spadnul s nášlapama z válců, popsal jsem to dost :-) a co víme o tvém pádu do kopřiv ? jen to že se nepočítá tak to popiš ať vím proč se to nepočítá, vytáhni tu špínu! :-D

                                0 0
                          • mr.nobody  

                            teda mít trenažér i na pády, tomu říkám preciznost :DDD

                            0 0
                            • Nanny  

                              kdyz to tak moc chces vedet tak dobre :D ale pššš :D Jsem zkousela zkřížit ruce na riditkach a jaksi jsem nevedela,ze sem to radsi nemela delat :D A zahucela sem do kopriv hned vedle.Uz ses spokojenej?:D Stejne se to nepocita :P

                              0 0
                              • Bafoon  

                                hmmmm teda takovejch cavyků … :-D to tě musely dost popálit že si to tak pamatuješ :-) každopádně proč člověka asi tak napadne na řidítkách křížit ruce hmmmm to je hamletovská otázka :-D

                                0 0
                                • HockeyBiker  

                                  Noto je mi taky záhadou…ale poté co se kámoš vymlel po pokusu dát si nohy na řídítka tak už se tomu ani tak moc nedivim.

                                  0 0
                                  • Bafoon  

                                    muhehe :-D tak to je jasný! měl bazarový kolo! k novejm totiž dávaj návod k použití :-D

                                    0 0
                                    • cekanka  

                                      S tím návodem k použití mě přišla na mysl jedna věc. Zeměpisář nám říkal, že jeho kámoš si kupoval v USA Lapierra a že na něm byly piktogramy „neprat v pračce“ a „nežehlit“. Kvůli těm aférám s psem v mikrovlnce a podobně.

                                      0 0
                                      • HockeyBiker  

                                        No jo no zapráskaný amíci…kdyz tam ale davaj takovyhle hovadiny:-D museli by jich tam dat este o milion vic:-D Treba zrovna nesusit v mikrovlnce…

                                        0 0
                                      • Meduza  

                                        Ja si spis myslim, ze ze ty napisy jsou legrace, protoze na sedlech v Cesku jsem videl napis- Life vest is not under you seat… Me to prijde docela ftipny..

                                        0 0
                                        • cekanka  

                                          Tak to už chybí jenom: WARNING: If cause of accident you should know, that your oxygen mask is not a part of your stem.:DD

                                          0 0
                                    • HockeyBiker  

                                      Jestli bylo bazarovy nevim, ale co vim tak to prehnal s obcerstvením:-D

                                      0 0
                                • qwerty  

                                  Hamletovská ani ne, spíš pro psychiatra. Nanny je blbá, prostě.

                                  Mě ten samý trik stál páku od Recordu. Tenkrát na to šel sehnat jen Lepox Metal. Ale chvíli to drželo… Jak říkám, blbá.

                                  0 0
    • lysergine  

      Poprve s nášlapy mi zkřížil cestu nerozhodný syn a abych do něj nenajel tak jsem hodil tlamu. O to větší, že jsem neměl nacvičený způsob jak ty „ku.va klumpy“ rychle rozhodit :) No, pak následovala škola rychlého rozepínání nášlapů, než se to stalo rutinou v případě potřeby.

      0 0
    • DAWE25  

      Jasně že jo a přímo na asfalt:-) Docela jsem si ten pád zapamatoval tak už nepadám:-D

      0 0
      • xentar  

        první jízda na na kole s nášlapama v pohodě, myslel jsem na to, ale první jízda na novym kole s nášlapama, to byl docela *******, i když problém nebyl ani tak v nášlapech, jako v technice, sklouzlo mi kolo po obrubníku a na boku mám pěknou jizvu, na kole utržil šrám jen rychloupínák zadního kola a roh…

        potom ještě asi dvakrát jsem se taky rozhodl vystupovat na jinou stranu, než jsem měl vycvaknuto, ale bez spd už fakt ne. Žena viděla moje jizvy, a chce je taky, SPD a tretry, jizvy ani modřiny jí nelákají :)

        0 0
    • MattsSpeed  

      a ja zasa padam stale, s naslapama ci bez… ale to bude asi o inom ze… :-))))

      0 0
    • Zizliin  

      s spdckama jsem nevycvaknul jen jednou pri dojezdu…dobrzdil jsem, uvolnil levou nohu, ale kolo jsem naklonil na pravou stranu :D … pak jsem to jednou pujcil kamosovi a ten se na tom paradne rozsekal…

      0 0
    • fairy  

      jasně, že jsem spadla, a padám pořád :( se to asi nikdy nenaučim.....

      0 0
      • reidy  

        Krásné nedělní odpoledně, malé lázeňské letovisto, plná zahrádka, plno korzujících lidí před restaurací. Pomalu se zvedám k odjezdu, mírný kopeček, sjezd z chodníku, patník cca 10cm. Trhnu řidítkama, chci předvést maličký jumpík s dopadem na obě kola a elegantně odfrčet.., ale trh se nepoved dle očekávání a jedna strana řidítek prostě… Co následovalo bylo ja z filmu s Ch. Chaplinem. Přelet s hladkým přistáním na asfaltu v podání jak Rychlonožka z Rachlých šípů. Špatně zaplý Camel MULEe mi srazil přilbu do čela a brýle uvázly pod nosem. Bilance: odřená brada, odřené ruce, kolena, zničené rukavice, roškublý dres, prorvané kraťasy. Světla a jiné komponety v okruhu asi 20m2. 2× ponižující rozhovor zda jsem v pořádku. Značná část lidí se svíjelo , či brečelo smíchy. Takovou ostudu jsem v životě nezažil. A to vše bez nášlapů.

        0 0
    • vlkouš  

      Spadnul na jedné z prvních vyjížděk na silničce ještě se starými LOOKy. Vesnička u Řičan, jedu z vedlejší, přibrzdím na stopce, kouknu vlevo, vpravo a začnu se rozjíždět. Po hlavní vylítlo ze zatáčky poliš auto bez houkačky, jen s majákem. Tak jsem zaflekoval, ale už nestačil vycvaknout. Následoval pomalej pád pěkně do strany na asfalt. Kamarád co jel za mnou se mohl uchechtat. On měl ještě klipsny. No a když jsme dojeli do oblíbený hospůdky „U Zdenky“ (Nechanice), tak jsem pořád ještě rozklepanej uklouznul v těch kopytech na pochcaný podlaze na WC a byl to druhej pád ten den. Myslím, že ale poslední. Na biku jsem pak už nepadl nikdy, snad i proto že Ritchey pedály vycvakávaj celkem ochotně. V.

      0 0
      • Bafoon  

        …přibrzdím na stopce… :-D dooobrý

        (ne že bych já zastavoval)

        0 0
        • hribik A1  

          zastavi policajt vodica co vysiel z vedlajsej kde bola stopka a hovori mu: „zaplatite dvetisic pokuty, nezastavili ste na stopke“ „sak som spomalil“ policajt vytiahne pendrek a zacne mlatit vodica hlava-hlava „tak co, mam zastavit, alebo len spomalit?“

          0 0
    • capis  

      Slyšel jsem o člověku, který dostal nášlapy na vánoce, tak je ještě večer doma namontoval, opřel kolo o dveře a nasedl. Otec se šel podívat, co kluk dělá a ten propadl skleněhou výplní dveří, přeťal si tepny na krku a vykrvácel, ale jak říkám, jen jsem to slyšel.

      0 0
    • Schoscha  

      poprvé a dlouho potom celkem pohoda.Jen jednou ve městě na přechodu sem poctivě vedl kolo.V polovině přechodu mě napadlo si to aspoň trochu ulehčit a použít kolo jako koloběžku.Tzn.pravá noha levej pedála tradá .pak to cvaklo,na konci přechodu sem měl v plánu seskočit ,ale ono moc nešlo a následovala tlama jak z kreslenýho filmu.

      0 0
    • krhac1  

      Jak vás tak čtu a jak se znám,tak si je raději ani nekoupím.Klidně spadnu kvůli něčemu jinýmu:-)

      0 0
    • chico*  

      krátké období, kdy mě štvalo,že to nejde vycvaknout vystřídalo mnohem delší, kdy mě pro změnu štvalo, že to nejde nacvaknout :))))

      0 0
    • alaks  

      Poprvé to bylo pěkně na asfalt pár metrů od baráku.Prostě jsem nemohl vycvaknout ať jsem dělal co jsem mohl.Koleno pěkně odřené. Pak jsem ještě párkrát hodil hubu, než jsem přišel na to, že je lepší v nebezpečných místech radši jet z jednou nohou vycvaknutou.

      0 0
      • capis  

        Jo, v začátcích jsem to taky dělal, že jsem jezdil nebezpečné úseky s jednou nohou volnou, ale pak jsem se naučil spoléhat na pedály a je to bezpečnější, tedy jezdit třeba sešupy zapnutý.

        0 0
    • pegas  

      tuk tuk..ja zatim jeste nespadl z duvodu nevycvaknuti:-P

      0 0
    • ferko11-XC  

      Tak včera jsem jel poprvé na nášlapech a naštěstí jsem se nevymlel,i když moc tomu nezbývalo:D

      0 0
    • Jiha  

      Dnes ráno jsem si namontoval moje první nášlapy a vyzkoušel nacvakávat a vycvakávat doma na balkoně. Ven jsem ještě nevyjel a po přečtení všech odpovědí můžu říci, že to asi bude ze začátku zážitek. Jelikož ale na kole nepadám, budu se snažit to dodržet i s nášlapy,…

      0 0
      • Bafoon  

        na válcích sem si sice rozbil ústa ale venku je to luxusní zvykneš si rychle neboj :-D

        0 0
      • prvniodkonce  

        Na balkóně bych to nedělal, ono se dá spadnout i přes zábradlí :-)

        0 0
    • cekanka  

      Spadl jsem, ale ne nezvykem. Spíš blbostí → nedotáhl jsem kufr do boty a ten se jenom pohnul v podrážce, ale z pedálu už ne. Ale před pádem jsem předvedl docela dobrý trackstand :D

      0 0
    • Eilyn  

      Tak jsem předevčírem taky poprvé vyjela s těmi nášlapy, před barákem jsem tam ty botky zacvakla ujela jsem asi 5 m a byla na zemi :D Nešlo mi nějak vycvaknout. Po deseti metrech jsem spadla zase :D Dneska jsem vyjela zase a už jsem nespadla .. ale moc k tomu nechybělo :D

      0 0
    • m4jK  

      Tak dnes sa mi podarilo prvykrat po asi 400km bikovania s naslapmi padnut, rovno pred autobusom plneho ludi. Na moje stastie som si vsak nevsimol, ci sa smiali alebo nie, resp. ci si to vobec vsimli :))

      0 0
    • jan_hrusa  

      Tak jsem koupil klukovi nášlapy a během první jízdy lehnul 4×, aler pokaždé to bylo při zastavování takže se nic závažného nestalo. Lehnul do trávy, do křoví a pak dvakrát do listí. No prostě do měkkého…:-))

      0 0
    • Snipp  

      poprve ne ale doma v predsini jo :D:D jinak s naslapama jsem spadnul asi tak 3 nejhorsi je se to naucit vypinat kdyz se neco stane :)

      0 0
    • doonio  

      A MÁM TO ZASE BOU,HÉJ. taky se přidávám do lajny těch nešťastníku co hodili z kola masku směřem k jádru země,u mě je to oto horší že na asfaltu(au to bolí ještě teď).A to bych to nebyl já kdybych si to tak po 40 min nezopakoval.Na tu stejnou stranuMmoje koleno je na odpis.Ale nejvíc mě ser.....:1)podřený kolo(podotýkám že bylo nový) 2)podřený kolenou
      3)proč zrovna já?

      Ale všechno je jednou porví,snad už se to nestane,a všem kdo ještě neokusili tu vnitřní pohodu při pádu z kola na zem přeji hodně zdaru a síly.

      0 0
    • Vymi  

      spadnes :-) kazdej spadne at uz drive ci pozdeji :-DD

      0 0
    • PjSky  

      :) narazene kosti zapestni – nutna fixace prorazene kuze na kotniku a dira v ponozce [na asfaltu byl kaminek a primo proti kontiku]

      ale to uz je minulost – kamaradka mi zastavila v kopci tesne pred cumakem kdyz sem to necekal.

      0 0
    • kolečko  

      Po půl roce s SPD se přidávám do počtu. Včera při zastavování jsem škubl nějak málo a už to pokládal na bok do hluboké škarpy kotrmelcem přímo na vzrostlý bodlák. Výsledek je naražená ruka, rukavice plná bodlin a urvaný tah hodinek. Takže jdu kupovat nové.

      0 0
    • l-e-t-o  

      No přímo na první vyjížďce, ale ze začátku se mi stávalo, že při zastavení jsem vyrval jenom jednu nohu a samozřejmě jsem se začal převažovat na druhou stranu. Takže jsem si párkrát nabil :P No a loni v létě jsem udělal osudovou chybu. Jel jsem od kámoša domů s pár promilema v krvi. nedoporučuju mít SPD v takový okamžik na 3 kilometrech jsem se dvakrát vymlel :D

      0 0
    • jan_hrusa  

      Nedávno synátor zkoušel nášlapy a za 30km lehnul 4×. No naštěstí vždy do měkkého…:-)) Nesmál jsem se mu......:-))))

      0 0
    • Majkrosoft  

      naštěstí jenom do trávy při zastavování takže pohoda :)

      0 0
    • bagr84  

      Dvakrat sem si dal na drzku s klipsnama, a to kdyz jsem se snazil otacet na malym prostoru, pokazde na stranu"slabsi" no­hy.

       

      Z SPDcek sem mel strach, ale prechod z klipsen bez problemu. Dodnes sem si na drzku nedal…

      0 0
    • Tomcat  

      Ne až na třetí

      0 0
    • Tomcat  

      Ne až na třetí

      0 0
    • obda  

      Až na druhé.

      0 0
    • royal  

      No, bal jsem se toho (jako prvni jsem porizoval silnicni looky) a proto jsem na to sel „pojaponsky“ – sednout doma na kolo, a 10 minut nacvakavat a vycvakavat. A dalsi dny zase… Proste je potreba aby se to ta noha naucila vycvakavat sama. Japonec si taky stoupne na pul hodky do koutku a zkousi jeden chvat porad dokola, az ho umi dokonale (tak mi to nekdo rikal, a je to dobra vec…)

      Hlavne se nenaucit vycvakavat jen na jednu stranu, hezky trenovat obe.

      Az dam SPD pritelkyni, tak ji taky budu nutit dlouho na tom doma sedet :-)

      0 0
    • vinnca  

      z SPD mam respekt, ani jsem tak nespadl pri jizde, ale kdyz jsem jel pri kamosce, ktera sla pesky, zastavili jsme a ja jsem pomalicku padal, vedel jsem ze proste musim nohu vycvaknout a proste to neslo, dodnes si lamu hlavu s tim, proc jsem tou nohou neudelal vycvakavaci ukon, kdyz jsem na to myslel, jak kdyby moje nozky meli na sobe 150kg betonu a neslo s nima hnout:)

      0 0
    • yeseteer  

      Hej no to nee … tak takhle už sem se dlouho nepobavil jako u čtení tohoto vlákna, řezal jsem se jak magor, slzy mi tekly. Kolik hlášek a situací je možno vyprodukovat na téma spoutaný nohy je až neuvěřitelný.

      No každopádně já se na SPD letos taky chystám poprvé, takže úsměvných historek přibyde :)

      0 0
    • camillio  

      Ne, ale moje milá hned 4×. Z toho jednou zastavovala a jak nemohla ven tak padala na mě a já jen tak tak vycvaknul abych nás udržel :-D

      jedinej podobnej trapas jsem zažil s vidlí – jako správnej silničář jsem v jednom kritickým okamžiku, chtě zastavit před klučinou který mi zkřížil cestu, hamtnul po přední kotoučovce (nečekaje jako čerstvý biker takovou účinnost), načež se událo něco co jsem do té doby neznal – přeci jen silnička má pevnou vidli :-D Tož ta vidla propružila, nohy zajely dolu a já elegantním obloukem opustil stanoviště pilota jak Gagarin zemi. Mrcha gravitace mě ale vrátila zpět, takže dva parakotouly a už jsem zase nasedal prakticky nepošramocen, jen s malinkou odřeninou jediného prstu. Jo, kosmonauti musejí umět padat :-D

      0 0
    • Trainman  

      V pátek poprvé v nášlapech a kupodivu bez pádu. Je to parádní věc, ve sjezdu i v kopci má člověk mnohem větší jistotu. Dobrá investice :-)

      0 0
      • bagr84  

        za sebe musim rict ze jsem si pri sjezdech pripadal jisteji bez SPDcek… :(

        0 0
    • dannii  

      …při vzpomínce :)…mě ještě teď  s úsměvem zabolí koleno :). Obvzlášť, když hned druhý den jsem měla stejný pád a na stejné koleno :)…respektive těch pádů v SPDčkách bylo více, ale postupem času jsem si na ně zvykla a nemohla si je vynachválit :)…co bych jen za to dala, kdybych je opět mohla nazout a už konečně bike oprášit…jednou tomu tak opět bude :)

      0 0
    • Wojtek  

      tak já spad,jednnou,a to bylo kuli pedálům,dostal sem po někom tamové staré,trochu rozbyté,a ty šly vycvaknout,jenom když se jim chtělo

      0 0
    • R-B-2  

      Výborný počtení, fakt výborný :-), mám teď nový stroj, kde jsou i nášlapy a hned se člověku líp dýchá, když ví s jistotou, že na 100 % hodí tlamu, domlátí se, odře se, jak se bude učit jezdit :-) … uff, je třeba si dodat odvahu :-)

      0 0
      • blatofilka  

        Taky jsem si koupila noveho bajka i s spdckama takze jsem hned poresila botky a vcera hura do terenu…vyklopila jsem se celkem trikrat…jednou do travy pak do blative louze plne komarich miminek a nakonec na sutry, a to me kolo zavalilo a nozka zustala viset na pedalu…nic moc…to by se dit nemelo, neee? Pravda ze jsem jela vcelku hardcore teren, rozbite lesni cesty a preventivne jsem se nevycvakavala, spis jsem testovala, co ustojim a co to udela…nastesti zadne ujmy na zdravi, jen dresik se v noci musel macet v kyblu, aby zas vypadal „jako novy“ hehe…

        0 0
        • tapo  

          no ten bajk s toho asi velku radost nemal:D

          0 0
        • Lenka.05  

          Nemáš pedály moc utažený? Trochu je povol. Já když koupila kolo s pedály a poprvé se zacvakla (doma v kuchyni) tak jsem myslela, že už tak zůstanu navěky:)))

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Pokud to byly pády vyloženě typu, že se jenom vyvrátíš, tak zapnutá většinou zůstaneš. Až poletíš vzduchem, potom povolí, ale to už ti bude jedno … :D

          0 0
        • StuntJ  

          Chi, chi, naštěstí jsem po 1500km zatím bez pádu :o) sílu mám na nastavení z výroby

          0 0
        • Wojtek  

          pokud padáš v malé rychlosti, tak zustaneš na 90%zacvaklá, když to valíš 60km(h a padáš na se to vycvakne na 100%

          0 0
          • Blade  

            Hádám, že z tebe opět mluví tvá vlastní zkušenost :)

            0 0
            • Wojtek  

              boužel ano

              0 0
              • jIrI___  

                Jak dlouho sis po tom pádu pobyl v nemocnici?

                0 0
                • Wojtek  

                  zas tak hrozný pád sem ještě neměl, já dycky jen sedřený na kost :-)

                  0 0
                  • Wojtek  

                    ikdyž jednou sem si dal pořádnou ránu do palice, tak sem musel asi 5minut sedět, ale pak v poho

                    0 0
                  • jIrI___  

                    A já si představoval, že v 60 km/h existují jen hrozné pády a jejich následky :)

                    0 0
                    • Wojtek  

                      a kdo říkal že sem v 60kmh spadl ?:-)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Wojtek (16.08.2009 12:51:38) 89.235.12.xxx      pokud padáš v malé rychlosti, tak zustaneš na 90%zacvaklá, když to valíš 60km(h a padáš na se to vycvakne na 100%

                        Blade (16.08.2009 13:07:48) 93.99.81.xxx     Hádám, že z tebe opět mluví tvá vlastní zkušenost :)

                        Wojtek (16.08.2009 13:08:22) 89.235.12.xxx     boužel ano

                        A z toho jsem usoudil, že jsi v 60 km/h spadl a ne jednou. Ale asi jsi se jen špatně vyjádřil :)

                        0 0
                        • Blade  

                          To je asi ztráta krátkodobé paměti, v důsledku té „pořádné rány do palice“ :D

                          0 0
                        • Wojtek  

                          jj, špatně vyjádřil, samožřejmě že sem padal z dost velkých rychlostí, ale 60km/h asi ne, nebo si to nepamatuju:-)

                          0 0
                • pepek  

                  Po kterém? „na 90% zacvaklá“ – z toho vyplývá, že Wojtek spadl min: 10× a z toho se jednou vycvakl.

                  0 0
    • yeseteer  

      hehe, tak se musím taky pochlubit. Prvních 20km s nášlapama. Netuším jak jsem to dokázal, ale nevymaskoval sem se ani jednou. Pravda, jednou jsem měl solidně namále, zastavím u kámoše a najednou hrůza v očích: „Moje nohy! Mě ochrnuly nohy!! Já nemůžu postavit nohu na zem!“ Naposlední chvíli jsem nohu nějak vyrval, takže sem se ještě jakž-takž zachytil, ale kamarád se mohl utlouct smíchy :-\

      0 0
      • JakeF  

        Jo, já to taky na začátku držel ;-). Pak jsem s tim projel i celou školní akci (asi 450km za 4 dny) a co myslíš, 5km od domova při dojezdu domů z tý akce jsme se jeli schovat do budky před přeháňkou, zastavil jsem u obrubníku a plesk na chodník :-).

        0 0
      • ulda  

        Taky s e podělím o zážitky. Před dvěma týdny jsem si koupil nové kolo GT Avalanche 1,0 disk (chystám se ho dát do profilu). Na kole byly už v základu PDM 520 a tak jsem se rozhodl koupit tretry. Na první vyjíždce jsem byl až překvapený, jaký je to rozdíl, když člověk může tahat i nahoru. Největší rozdíl jsem pozoroval při jízde do kopce. První dvě vyjíždky jsem přežil bez pádů, na nášlapy jsem myslel a v krizovkách jsem tretry vždy stihnul vytrhnout. Při třetí vyjíždce jsem si hned u domu uvědomil, že jsem zapoměl na helmu a tak jsem prudce zabrzdil, ale jaksi zapoměl na nášlapy – šel jsem dolů jak pecka, naštěstí jsem přistál na záhonku mrkve, jen jsem si lehce odřel sedlo a pedál :)

        0 0
        • milosh_T  

          Jak jsi spokojený s novým bikem? Řeším aktuálně nákup a právě favorit je to co jsi koupil, ale ještě váhám mezi Meridou TFS 500.

          0 0
          • ulda  

            GT má kratší posez, je určeno spíše do terénu, díky širokým řídítkům se dobře ovládá. Osobně mi vyhovuje, komponenty kvalitní a ani tektro brzdy bych nepodcenoval, už je mám zajeté na rok starém kole a brzdí jak drak.

             
            0 0
      • Featherbed  

        Já co si pamatuju, tak první pád až asi po čtvrt roce… čekal jsem na pomalejšího spolubikera s jednou nohou vycvaknutou a typicky jsem se převážil na druhou stranu a plesknul sebou do kopřiv :-) Jinak mám občas spíš problém když nasednu a přichází drsnější sjezd nacvaknout… s nezacvaklýma nohama to je dost nepříijemný…

        0 0
    • novcze  

      kvůli SPD jsem ještě nikdy držku nehodil . . . ze začátku, jsem je povolil aby šli lehce vycvaknout/vy­trhnout, po čase jsem je přitáhl, ale i tak jde v krizovce noha vytáhnout ještě dřív než se položím 

      0 0
    • Endurix  

      První jízda byla v pujčených tretrách i pedálech. Skončilo to dvěma pády během cca 5km. První byl klasickej při zastavení, ale parádně sem si natrhnul jizvu kterou mám po operaci vazů. Druhej byl při návratu s rozdrbanym kolenem. V kopci kdy jsem jel ze sedla a liboval si jak je to supr že můžu za pedály zabrat i nahoru, jsme nohu z pedálu vytrhl a šel jsem celkem kvalitně na hubu. Takže napoprvé sem si to vybral a od tý doby kuli SPD skoro 3 roky žádnej pád. :-)

      0 0
      • Uwe Ampler  

        Já jsem samozřejmě spadnul, nohu jsem vycvakl ale nakonec se převážil na druhou stranu, no sranda náramná. Ještěže jsem se učil vykopávat hnedka pravačku a tudíž jsem hned nedodrbal přehazku…

        0 0
        • jIrI___  

          Klasika. Tohle byl můj jediný pád kvůli SPD, hned 50 m po nasednutí :)

          0 0
    • R-B-2  

      Tak už jsem taky pokřtěněj :-), zadařilo se mi při třetí vyjížďce s nášlapy, a to hned 2×… Destinace : Olomouc – Sv. Kopeček; Popis situace : Tuna lidi, rodiny s kočárky, práce na silnici, zúžená vozovka, provoz aut … myslel jsem si, že prostě mezi tím vším projedu, jenže na poslední chvíli se vždycky lidi zhustili tak, že to byla prostě neprostupná zeď, takže rychle zastavit a … a už jsem byl na zemi .:-), obě kolena odřený a navíc solidní trapas :-)

      0 0
      • bagr84  

        Very najs, aj lajk :)

        0 0
      • Roxyman  

        Jak to tady tak čtu…existuje vůbec možnost, že člověk s SPD nepadne ? :-) Píšu to proto, že jsem určitě žhavej kandidát do klubu… SPD a tretry jsou už na poště a čekaj na vyzvednutí… :-) Určitě si je povolím co to půjde no a pak se budu modlit abych nespadl na levé rameno, které mám sotva zrehabilitované po fraktuře rameního kloubu…a taky se mi nechce hned oprejskat docela nový kolo :-/

        0 0
        • lindas  

          Třeba z trenažéru jsem ještě nespadl ;-)

          0 0
        • R-B-2  

          No možná tě potěším :-).. V mém případě ty nárazy bezpečně zachytily obě kolena a loket, na kole jsem si žádný újmy nevšiml, třeba se ti to taky takto povede. :-) Nee, nic ve zlým, přeju Ti, ať jsi šikovnější než já.. :-)

          0 0
        • walter.n  

          No, např. já jel poprvé v nášlapech a nespadl, musel jsem jen myslet na to, že raději vycvakávat obě nohy naráz, ne jen postupně jednou, pak druhou, protože to při této premiéře málem vedlo k převážení a takřka pádu (uf). Jinak samotné pocity s nášlapy oproti běžným pedálům paráda a nádhera, liboval jsem si.

          Během 14 dní každodenního ježdění bez pádu, nadšení, říkal jsem si úspěch.

          Stalo se až třetí týden a hned dvakrát. Důvod vidím v tom, že jsem si sice zvykl na způsob vycvakávání, ale projevila se ještě stále instinktivní „nezažitost“ tohoto úkonu při únavě jiného typu, řekněme klidně jezdecká chyba. Musím zmínit, že ten den jsem byl dost unavený (unavená hlava/psychika a z toho i pocit fyzické únavy) a vyjel spíše s úmyslem vypadnout, což jsem pak olitoval, protože jak bikování tak nálada po nestála za nic… Oba pády byly prakticky z místa, tedy ne v jízdě. Prvně jsem otáčel na úzké silnici, slyšel auto, takřka zastavil, zabrzdil… zabrzdil na listí v malém kopečku, podjelo přední kolo, jen jedna noha stačila vycvaknout, převážil jsem se na druhou stranu, pád, zničený grip (objímka), poškrábaná prachovka pedálu, obtisk řidítka v žebrech, na rámu ani šrám, vlastně spadlo na mě. Druhý pád při dojížďce domů, kdy bydlím na hezkém kopci, s únavou a naštvaný jsem dojel, VE STOJE zabrzdil a rychle chtěl vystoupit jako jindy a ono nic… pád na druhou stranu, úplně stajná NEškoda na rámu, včetně naražené druhé strany žeber, ale tentokrát jsem navíc nařízl zánovní tretry o zuby na kotouči při naštvaném výcvaku na zemi, za pět minut unavený na schodech obhlížím škodu na tretrách… a padá nová drahá přilba ze schodů dolů… nepraskla, ale vypadala jak dva roky používaná, malé vrypy a podřeniny… „Na pos****ho aj haj*l spadne“

          Jinak pády v celku na dlaně, předloktí a boky nohou/kolen (pády chybou mou z místa, tedy ne v jízdě, cítil jsem jen lehce naražená žebra od řidítek).

          0 0
          • Roxyman  

            hezky jsi to popsal, tohle se mě na tuty stane taky :-).

            Ještě by mě zajímalo jak je to s pády a vycvakáváním v terénu ? Ještě nemám tolik naježdíno a u překážek u kterých si nejsem jistý vždy zastavím a slezu s kola…poponesu a jedu dál… v terénu to ale s SPD bude trošku problém jak vystoupit tak i pak v terénu nastoupit né ? Jak to je ve skutečnosti ?

            0 0
            • Wojtek  

              jako s normálníma pedálama, jen se to musíš naučit

              0 0
            • Hornet  

              Prave v tych problematickych miestach nie je dobre vycvakavat, noha nesklzne z pedalu. A ze niekedy spadnes, to patri k jazde :-) ale casom to nebudes riesit, zvyknes si.

              0 0
            • jIrI___  

              Ve skutečnosti je to v pohodě, po pár desítkách km si na nášlapy zvykneš a nebudeš nad vycvakáváním vůbec přemýšlet ;-)

              0 0
              • Roxyman  

                Tak jo díky Vám za rady… Pak sem napíšu jak sem dopadl po nějaké té zkušenosti ;-)

                0 0
                • Roxyman  

                  Tak už jsem pěkně v klubu „SPD“ :-) dva dny tesstování, 2 pády…hned první den..ten jeden sem si odbyl o samotě s spadl do krásně načechrané vysoké trávy = újma na zdraví 0. To když jsem po kamenité cestě – na hřebenech Krkonoš, nezvládnul příkop na cestě, kde jsem mimochodom ztratil brýle..Ale jeden hodný Polák mi je vrátil :-).

                  Další pád byl tzv klasiký pád „zapomění“, kdy jsem dojel k rozcestníku cca po 1 km od prvního pádu a při zastavení sem chtěl seskočit ze šlapek a řách už sem ležel…Byli tam jen dva turisti…hned prej jestli jsem v pořádku..tak sem si zanadával, že sem vůl a pak už bylo vše ok.

                  Mám je povolený co to jde. Utahovat zatím nebudu. Jinak pedály hodnotím velmi kladně, je to paráda.. určitě na nich zůstanu.

                  Takže SPD zdar :-) !

                  0 0
                  • Roxyman  

                    Další pád č.3 dnes ráno – jedu si takhle po silnici a říkám si, mohl bych si rozsvítit blikačku vzadu…je celekm pod mrakem, tak abych byl dost vidět…

                     

                    Při dobržďování jsem si vycvakl obě nohy a jak sem byl ještě do pedálů trošku opřený, tak brzda se rafla, kolo se zhouplo do tlumiče a levá noha se zacvakla zpátky – to už jsem padal na levou stranu…koleno mírně sedřený… zátka na řidítkách + zadní upínák odřený, fest..

                    No pak už jsem si dal pozor a když vycvaknu dám hnedka patu dopředu na pedálu…

                    :-)

                    0 0
                    • Wojtek  

                      ty to dělaš uplně blbě, co to je za zlozvyk vycvakávat ještě před tím, než stojíš a dávat znovu nohu na pedal, nauč se vycvakávat, až uplně zabrzdiš, a nemusiš vycvakavat obě nohy, stačí jeda, a kdybys ses převážil, tak prostě vycvakneš aji druhou, jak jenoduché:-)

                      0 0
                    • camillio  

                      Jak říká Wojtek – obě nohy fakt ne, tím úplně ztrácíš nad kolem převahu. Když budeš potřebovat urgentně zabrzdit (něco ti vběhne do cesty), tak se buď stane něco podobného co se ti stalo, nebo a to spíš, to kolo nepěkným způsobem opustíš. A naopak, pokud z nějakého důvodu budeš potřebovat pořádně dupnout do pedálů (třeba aby ses rychle uklidil ze silnice když si borečci v autech hrajou), tak ti s velkou pravděpodobností ta tretra smekne a hodíš tlamu.

                      S tím vycvakáváním až když už stojíš bych ale úplně nesouhlasil, pravidlo bych z toho nedělal. Když vím, že budu zastavovat na semaforech, tak taky sundavám ještě když dojíždím, těsně před zastavením. Ale těsně, protože viz výše.

                      0 0
    • pstasek  

      Přítelkyně se seznamovala s nášlapy. Na silnici to bylo v pohodě, ale jak jsme najeli do lesa, už se padalo. Naštěstí to brala sportovně :-D

      0 0
      • R-B-2  

        Podobně jsem vypadal v sobotu .. :-) Lidi, proč my se vlastně tak sadomasochisticky trápíme ? :-)

        0 0
    • Lucke  

      ano, před celym autobusem, to nidky nezapomenu…:D

      0 0
    • Hrosik1  

      Samozřejmě že jsem taky spadl. Již jsem jen krokem popojížděl, když na mne žena zavolala „Pozor žabička“, tak jsem tedy udělal kličku okolo žabičky a o vteřinu později jsem se válel vedle ní. Ale byla celá ráda (ta žaba) , že to přežila 8-)

      0 0
    • czekko  

      při asi fakt první jízdě jsem jel jen na pár kousků do nedaleké hospy. když kámoš šel na tramvaj, tak jsem se mu jel podívat na jízdní řád, kdy to jede. no a
      já měl takovej zvyk, že když sem zastavil, chvilí jsem zůstal na kole stát a pak seskočil oběma nohama naráz na zem. zvyk železná košile…na nějaký spd sem ani nevzdech. dodnes po letech mám důlek v holeni a dobrou historku k pobavení :D (plná zastávka lidí se pobavila i live)

      0 0
    • Teddy  

      Taky mi přijde podle toho co se tady píše že s SPD se poprvé vždycky musí spadnout. Já na nich jezdím už pár let a nikdy problém s pádem nebyl. Naopak když člověk padá třeba přes řídítka a není to v moc velké rychlosti tak se dá díky úmyslnému nevycvaknutí udělat elegantní kotrmelec a nepoškodit kolo, které tak dopadne zase na plášť (mám to odzkoušeno). Akorát jednou my zatrnulo když se mi nechtěl vycvaknout kufr, ale stejně jsem to nějak stihnul strhnout na nohu která vycvakla a pád se nekonal, pak jsem zjistil že u kufru v tretře zmizel jeden šroub a celý kufr se otočil od té doby vozím jeden šroub náhradní. Jinak samo padám taky, ale kvůli SPD ještě ne :-)

      0 0
    • ekib  

      První pád jen díky nášlapům (nebo spíše díky mě) byl v lese, když jsme s kámošem zabloudili. Najednou před náma šli pěkný holky-turistky, tak jedu k nim a zastavím u nich a spadl jsem přesně mezi ně. Nejspíš mysleli, že jsem dostal infarkt, okamžitě co se stalo. Já hrdina vyskočil jak péráček, že je vše OK. No dobrej trapas, kamarád málem spadl z kola smíchy.

      Nyní, když se dostanu do prekérní situace tak nohu vždy utrhnu.

      A ještě jeden příběh mám o tom jak se mě povolily kufry a já ať jsem kroutil nohou jak chtěl tak se nevycvakly boty. Naštěstí to bylo při dojezdu na parkoviště tak jsem tam tak 5min kroužil, až se mě podařilo vycvaknout.

      0 0
    • hradman  

      tak mě se to samozdřejmě stalo taky, a to tak že jsem jel na výlet a asi po 5ti km nic pak najednou rozcestí v lese a já nevěděl kudy pojedu, tak jsem zabrzdil a bum. Prostě jsem ani nezareagoval a nevycvakl. A taky na levo kupodivu :-)

      0 0
    • Splinter  

      První a poslední pád byl v Brně u přehrady.. Klasika, nový nášlapy (520ky). Člověk si říká jak je to super, že to drží, po 40ti km získá falešný pocit, že už na to nemůže zapomenout, přijde rozcestník, tak se chce podívat kampak to má jet zastaví před ním.. A pak si říká, rozcestník se vyvrátil a padá na bok, vzápětí mu dojde, že to není rozcestník…

      Pády v prudkým kopci, kdy to člověk položí na bok nepočítám, těch bylo mraky…


      Známej mi povídal jak s novýma spd zastavil za nějakým náklaďákem ve Slatině, spadl a zůstal nacvaknutej, když tan náklaďák začal couvat, tak se stihl jenom odplazit s nacvaknutým kolem do příkopy…

      Jinak za mě jsou nej pedály na bajka Timy… Ještě se mi nestalo že bych nevycvakl a naopak, že bych je vyrval nechtěně…

      0 0
  • Tyboo

    ze dvou složek by si dokázal vypočítat akorát 0 50 a 100% žádné 0,2

    0 0
  • JakeF

    Jasně. Takže pokud vycvakneš nohu na správný straně, tak se to počítá jako půlvycvaknutí, pokud na tý míň vhodný straně, tak je to 0.2vycvaknutí (z důvodu větší pravděpodobnosti pádu). Jenže tady bys musel zase podložit, proč je to číslo „horší“ nohy 2.5 krát menší a protože to není obecně známej fakt, tak bys ho musel podložit přinejmenším rozsáhlým zkoumání mnoha lidí různého věku, pohlaví, rasy a náboženského vyznání.

    0 0
    • hribik A1  

      no vidis, mozeme zaviest novu jednotku, tzv. jednotkove vycvaknutie, bude to nieco na sposob tzv. jednotkoveho vozidla, ktore pouzivaju pri scitani intenzity dopravy

      Osobné auto – 1,0
      Motocykel – 0,5
      Nákladné auto - 2,0
      Bus – 2,0
      Bus- článok – 3,0
      Traktor - 3,0
      Nákladné auto + náves - 3,0
      Nákladné auto + príves 4,0
      Bicykel 0,3

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.