Pomoc s výběrem trekového (crossového) elektro kola.

9 nepřečtených
  • jaho007

    Zdravím komunitu cyklistů. Mám prosbu, potřebuji poradit ohledně výběru trekového elektrokola. Vím, že elektro kolo není to úplně top řešení, ale bohužel můj zdravotní stav a věk mi již nedovoluje pokračovat na mém starém MTB Giant, proto jsem se rozhodl pro elektro kolo. Použití kola bude vesměs na cyklostezkách a jím podobných komunikacích (již ne těžký terén). Tak trochu upřednostňuji i design kola, proto si momentálně vybírám z kol BH bike Evo Cross 2016 a Haibike SDURO Cross SL. Obojí jsou ve stejné cenové relaci. BH má zadní motor, Haibike středový Yamaha. Nedokáži posoudit co pro mě bude lepší varianta. Ještě podotýkám, že měřím 183cm a momentálně vážím 105kg (před zdravotními problémy jsem měl pod 95kg).

    Děkuji všem za rady a pomoc při výběru.

    0 0
    • natureman42  

      Za me rozhodne HAIBIKE – zadní motory jsou minulost, kdežto střední budoucnost.. Nehlede na vetsi dojezd, coz se svymi 105kg urcite ocenis zejmena v kopcovitem terenu..

      Jeste bych ti doporucil zvazit, jestli nesahnout rovnou po 29", která ti nabídne co samé co cross + pohodlí širších plášťů a lepší vidlice navíc.. (širší pláště kompenzuje elektromotor) tj. např. http://jizdni-kola.heureka.cz/…ine-sl-2016/

      0 0
    • Ondra Pozořice  

      Elektrokolo BH s označením EVO má zadní japonský motor Dapu, 350 W s frekvenčním snímačem. K tomu má na zadní ose torzní snímač, který snímá torzi přes kazetu a řetěz – výhoda obou motorizací, jak středového motoru s torzní tak zadního s frekvencí. Cena je zajímavější než u Yamahy a Brose. Skrytá baterka je už jen bonbónek navíc.

      0 0
    • jaho007  

      Ještě mě padlo do výběru kolo Superior aXP 909 STePS, středový pohon Shimano. Jak vypadá dle vašeho názoru srovnání s Haibike SDURO HardNine SL, které má středový pohon Yamaha? Cena je u obou stejná.

      Díky za reakce.

      0 0
    • Jirka63  

      Vzhledem ke zdravotním problémům bych šel do horáka 29" se středovým pohonem. Kolo je daleko stabilnější. S vhodnými plášti to jede po asfaltu úplně stejně. Protože jsem měl možnost vyzkoušet všechny motory, tak pro turistické ježdění bych se vůbec nebránil motoru Bafang. Navíc se dá dost ušetřit. A navíc jediný motor, který jde s jistotou případně opravit.

      0 0
    • Jirka63  

      To jsem vůl, staré vlákno sorry

      0 0
    • PhoenixKarel  

      Testoval jsem jak zadní tak středový motor , vítězně pro mne vyšel středový. Středový lépe vyvažuje kolo a s torzním snímačem lépe využije svou sílu. Mám Bafang , rozhodoval jsem se mezi Crusiss a MTF , nakonec MTF Hill 7,1 horské, neměl jsem tolik peněz , abych si koupil dražšší . Mám tam tu největší baterii s dojezdem až 200km (realně max 150) mám 186cm a 110kg jsem po úraze , proto e-kolo.

      Jsem spokojen , dostanu se tam kam bych se nikdy nedostal, kolo jsem si vybavil odpruženou sedlovkou Suntour , aby netrpěla záda. Jezdím cyklostezky, nezpevněné cesty a lesní pěšiny. Měj se

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.