Pomoc s výběrem silničního kola

12 nepřečtených
  • PinPrick

    Ahoj. Rád bych si pořídil silniční kolo. V této oblasti jsem spíše nováček, mám naježděno na silničce jen pár stovek kilometrů, ale zase na MTB to jde do tisíců za rok. Takže kolo mi není úplně cizí. Nechci si proto do začátku kupovat nějakého Tribana z Dekáču za desítku (nic proti), ale zároveň nechci ani nic „profi“ za stovku. Rád bych jezdil klasicky asfalt, žádný gravel atd., na to mám další kolo.

    Do oka mi padla tato 4 kola, tak bych vás poprosil o rady či názory k nim, případně i další alternativy. Díky moc.

    BIANCHI VIA NIRONE 7

    PELLS Aeron Pro

    CANYON Ultimate CF SL 7?

    CANYON Endurace 7 Disc

    0 0
    • MrtweyUbrus  

      Endurace je pro hobíka na české silnice dobrá volba, ale přitlačil bych a šel do karbonu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Sorry, jsem se uklikl. Kotouče nebrat

      0 0
    • 1james1  

      Doporučuji Canyon Ultimate. Karbon, lehká váha a je to super kolo a možné časem ještě vylepšit třeba lepšíma kolama. Kamarád ho má a maximálně spokojený. Někteří ti budou rozmlouvat ráfkový brzdy, ale za mě v této cenovce spíš plus. Lehký servis, nižší váha, brzdí to bez problémů a v dešti stejně většina lidí nejezdí…

      1 0
    • skaj  

      Sorry, v ankete jsem se ukliknul.

      Ani jedno a nebo vsechny… Sorry, ale jdes na to blbe (vychazim z toho, jak ruznoroda mas kola ohledne geometrie). Silnicka se vybira podle posedu. To je alfa a omega. To neni jako MTB, kde se lecos da dohnat. Vyberes blbe, na kolo se neposkladas a sebelepsi komponenty a ram ti bude k nicemu. Takze bych doporucoval zacit posedem, zjistit si co ti vyhovovalo (rikas, ze uz si na necem jezdil, zacni tam), popr. pujcit dalsi kola a neco si o geometrii nacist. A pak hledat kola podobna posedem.

      1 0
    • Fazzy  

      Asi bych se ještě díval jinde. Jinak z tohodle za mě Ultimate, pokud nemáš v plánu pravidelně drtit horší asfalty. Sám bych chtěl kotouče, ale v tomhle případě bych upřednostnil karbon. Mám totiž osobní blok vysolit víc než 40 klacků za hlínu na 105, která před dvěma lety stála zhruba o 10 tisíc míň.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.