Pomoc s výběrem kola - rychlý HT XC

13 nepřečtených
  • tomasprokop

    Ahoj,

    vybírám nové kolo a rád bych vás poprosil o pomoc. Budu jezdit převážně v terénu (lesní a horské cesty, později možná méně náročné flow traily), občas ale i na silnici (přejezdy, výlety). Rozhodl jsem se proto pro nějaké rychlejší HT XC kolo, které by mělo být rychlé v terénu a příliš mě nezpomalovat ani na silnici. Nemám žádné závodní ambice, ale mám rád, když jízda utíká. Chci karbonový tuhý rám, 29 kola, jednoplacku a stačí mi 100 mm zdvih. Rozpočet mám nějakých 50 až 70 tisíc. Pročetl jsem nejrůznější diskuze a nyní se rozhoduji mezi těmito třemi koly.

    Canyon Exceed CF SL 6.0: https://www.canyon.com/….0/2426.html?…

    Trek Procaliber 9.7: https://www.trekbikes.com/…9-7/p/23361/?…<br />

    Superior XP 979: https://superiorbikes.eu/…-dark-silver

    Superior jsem si už vyzkoušel a seděl mi, ale četl jesm na něj rozporuplné názory. Máte s ním někdo zkušenosti? Co byste mi z těchto tří kol doporučili? A napadá vás případně ještě nějaké jiné kolo?

    Moc děkuju,

    Tomáš

    0 0
    • Speedster1944  

      Trek má karbonové ráfky pokud vidím dobře. Canyon a SUP mají X1900 jinak všechny jsou krásné…Canyon si od někoho zde půjč a projeď si ho, Treka také seženeš na půjčení na nějaké prodejně =)

      Canyon je na XT+SLX kazetě, SUP má podobné osazení – funkčně na stejné úrovni, Trek má NX bohužel

      – vidlice máš tři různé – RS Reba, Fox32 a DT Swiss OPM, myslím, že všechny budou fungovat perfektně, jen FOX a DT možná líp ? nejvýhodnější na servis za nějakou dobu vyjde určitě RS, FOX32 jen na pár místech a DT to samé + náhradní díly nebudou to pravé ořechové, ale asi to jsou dobré vidlice :)

      Asi bych si vzal Canyon pokud bych měl možnost si ho vyzkoušet a nebo Trek 9.6 (o 0.1 nižší specifikace) v té krásné kombinaci žlutá/oranžová https://www.trekbikes.com/…9-6/p/29524/?… ( ale to je jenom preference na základě barvy :D ) jinak SUP je taky moc hezký :)

      0 0
    • MartinKun  

      Sám mám Canyon v karbonu na XT a jede to fakt pěkné. Ja bych ho klidně koupil znovu. A v té výbavě za stejně peníze asi nic lepšího nenajdes.

      0 0
      • tomasprokop  

        Jo, vypada dobre, u Canyonu je blby jen to, ze si ho nemuze clovek nikde zkusit…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.