Pomoc s výběrem HT - karbon do 50.000,-Kč do kopců

32 nepřečtených
  • malamala

Přátelé,

poprosil bych zkušené matadory ohledně kol o tip na vhodné kolo. Můj kopcoplaz už pomalu končí svojí pouť. Teď dostane ještě velký servis, kde se vymění vše co se dá ještě na kolo sehnat. Rád s ním budu jezdit i nadále, ale možná nastává čas na nějaký nový „kopcoplaz II.“

Váha 76 – 78 kg, výška 188 cm, věk se blíží k 60, nájezd věkem klesá a poslední roky jsem rád za 8 – 10.000 km.

Vzhledem k oblasti kde žiji, tak většinou kopce, dlouhé kopce a krpály :-) Původně jsem se pídil po rámu 26", ale každý na mne kouká divně a myslí si, že si z nich dělám „kozy“.

Rád bych:

• karbonový rám
    • vidlice 100 mm
    • lehké převody 30/51, nebo 32/51
    • nezáleží na roku výroby

Jsem omezen cca 50.000,–Kč. Není problém i nákup např. z Německa, většinou posílají do Rakouska bez problémů.

Velmi děkuji za případné tipy a názory.

0 0
    • Tomas_82  

.

0 0
      • Markony  

procaliber 9.5 gen 2 zde a za zbytek peněz dat lepši vidlí a brzdy .

0 0
    • Azmir  

Ti to trvalo :P

Vzhledem k tomu, co jezdíš a jak dnešní kola fungujou, bych šel cestou levnějšího kola a k tomu koupit lehké záplety. Jestli budeš mít XT řazení nebo deore je šumák. Takže klidně něco takového kola hned sundat a prodat jako nová.

1 0
      • Cyklofanatic  

Naprostej souhlas, dobrá rada.

Jinak Ty kola nejsou úplně špatný – pokud nehoní gramy, tak poslouží v pohodě, vnitřní šířka 26 mm. Navíc jsou tam náboje, kde lze jednoduše měnit XD a microspline ořech, což ale není nutný pohon gx je zcela funkční.

0 0
        • vn25  

Hele dotazující měří 188 a ty kola z TSBohemia jsou max L. Já měřím též 188 a vloni jsem koupil kvůli parádní ceně též kolo v L u kterého výrobce doporučoval výšku max 185cm s tím že kdyby to náhodou nesedlo tak se pohraju s posedem a stálo to bohužel za ..... Připadal jsem si na tom jak žalud, letos kolo prodáno. U toho Silverbacku nevidím doporučení velikostí, bude mu to sedět?

0 0
          • adam1  

To L by mohl mít ok?

1 0
          • Cyklofanatic  

Jo pravda, výšku jsem neřešil. Záleží na proporcích. Pokud je tazatel spíš dlouhonohý, tak by to mělo sedět. Pokud má spíš “americké” proporce (krátké nohy, delší trup), tak by to mohlo být krátké.

0 0
      • squalo  

STA 73,4° na ježdění do kopců bych osobně chtěl úhel strmější a šlapat více pod sebe

https://silverbackbikes.de/…rspeed-cf-gx

Zadání tazatele je tak obecné, že těžko něco radit, splní ho každé kolo s karbonových rá­mem.

Takže třeba Canyon je fajn https://www.canyon.com/…-5/3986.html?…

0 0
    • PéJé  

Soused pořídil tuhle Meridu a velká spokojenost.

https://www.nubuk-bikes.de/…y/a-21411387

5 0
    • Tomcat  

Popis je vlastně chrtí HT XC pevné kolo.

• spíš nebude problém tolik vidlice
      • pro kopce lehké výplety
      • na roku výroby záleží protože ovlivňuje chování ve výjezdech i sjezdech.

50 je hezká suma za kterou by šel ve slevě nějaký karbon. Tedy asi bych se pohlédl po něčem s opravdu dlouhou zárukou.

Trek Procaliber ?

Komponenty člověk vymění s rámem je to komplikovanější

0 1
    • David 76  

mrkni na toto

https://www.bike-discount.de/…ro-blackline

dnes mi přišlo v krabici

0 0
    • malamala  

Kolegové, velmi děkuji za Vaše rady a názory. Měl jsem poslední dobou si vyzkoušet některá kola. A nejvíce mi vyhovuje tento bicykl

Musím jen vyměnit kazetu za 11–51T, převodník za 30T. a dát tam nějaká jiná kola, která snad něco vydrží.

Trochu jsem přečerpal rozpočet, ale kolo mi musí vydržet alespoň do důchodu ;-)

1 3
      • Azmir  

Tak záleží asi hlavně na ceně, za 30k, jako ho měli třeba tady a všechno upgradovat tak fajn. 60k bych za to teda nedal, je to holátko a vidle s 30 mm nohama taky není pro chlapa ideální. Pak dej vědět jak po nějaké době fungují brzdy a řazení, měl bych z toho strach. Za mě dost rozpačitá volba. Já vím že máš v nohách, ale já bych s 50t kazetou a 34t převodníkem tam u Vás v kopcích asi umřel.

3 1
        • Markony  

Nekaz mu radost, má to doma tak už nic nenadělá,snažili jsem se mu poradit a on šel svou cestou,za 60 000 kč se dá koupit lepší kolo s lepší výbavou ale co už . Kazeta 11–51 taky není ideální .

0 0
      • pocestny  

Jestli hodláš koupit tyhle kola a kazetu, tak bys mohl rovnou koupit 10–51, ne?

0 0
    • pocestny  

Chlapi, já poněkud mentálně nedávám ty rady výše. Borec chce bajk za 50k max. A vy mu pošlete Silverback za 75k ještě s radou na výměnu zápletů (což může být dejme tomu dalších 17–25k).

Pozn. Sám jsem nedal tip žádný, chtěl jsem si zde jen rozšířit přehled.

0 3
      • Tuplak  

Šohaju, ale ten doporučovaný Silverback teď mají v „akci“ za 38 :)

Za 75 to snad nikdo nekupuje :)

2 0
      • Azmir  

A nejhůř mentálně jdou zvládat lidi, kteří ani neumí číst, ale za to umí kopat kolem sebe a nakonec nedají radu žádnou. Pro takové přikládáme obrázek, z kterého to možná bude jasnější ;-)

0 0
        • pocestny  

Ja kolem sebe nepotrebuju kopat. Studiu Silverbacku jsem věnoval nanejvýš 1s.

zajímavá strategie, slevu jsem neviděl a stránky jsem okamžitě zavřel…

0 2
      • mazafaka  

ty seš dobrej tard

0 0
    • malamala  

Mnou vybrané kolo se již pohybuje v jiné cenové relaci, než je doporučená cena ofociálním dealerem.

https://www.skibikecentrum.cz/…2857437.html

Za původní cenu bych si ho nekoupil.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.