Pomoc při výběru nového kola Canyon vs Ghost

11 nepřečtených
  • WAR10K

    Ahojte, doufám, že jsem hledal dostatečně a toto téma se zde nebude opakovat. Chtěl bych se na Vás obrátit s dotazem ohledně výběru nového kola. Rozhoduji se mezi těmito modely:

    https://www.canyon.com/…-8/2619.html?…

    https://www.ghost-bikes.cz/…ark-red/5889

    Zajímaly by mě Vaše postřehy k oběma kolům. Do dnes jsem jezdil GT Avalanche 3.0 se základním pohonem od Shimana 3×8 a rád bych se posunul dál. Jezdím převážně běžné vyjížďky do 50 km lehčí a až střední terén, občas delší výlet a chtěl bych se občas podívat i na lehčí trail. Roční nájezd cca 3 tis. km.

    U obou kol je podobná výbava, kdy ke Canyonu mě táhne více značková vidlice od Foxu a pár kvalitnějších komponent, ale i přes to nevím zda se vyplatí si za Canyon připlatit. S teleskopickou sedlovkou nemám zkušenost, takže nevím zda ji dokáží využít a zda ji k životu potřebuji.

    Dále řeším velikost u obou kol, jelikož jak jsem zjistil, mám krátký nohy a při výšce 184 cm mám délku nohou 81 cm a dle velikostní tabulky mi Canyon doporučuje ve. M a u Ghostu se klaním k vel. L.

    Budu rád za každou cenou radu a přínosnou informaci, jelikož jsem člověk nerozhodný a třeba mi nějaká informace od Vás pomůže. Tímto bych chtěl předem poděkovat. 

    Anketa: Canyon vs Ghost

    0 0
    • novas752  

      Už jen kvůli té vidlici se vyplatí připlatit za Canyon, Ghost tu X-Fusion navíc ani nemá na obrázku, tam mají taky Foxku, akorát přelepenou vlastní grafikou. I rám samotný má Canyon kvalitnější, už jen provedení svárů. Navíc trošku lepší brzdy, pravděpodobně i náboje a v neposlední řadě teleskop – jakmile tě aspoň trochu baví jezdit v terénu tak je teleskop jednoznačný přínos a kdo to zkusí nemá cestu zpět. :-) Navíc počítej, že tě to na novém kole zatáhne do terénu víc, protože to na něm půjde nejspíš o dost lépe.

      Co se týče velikosti, ideálně si oměř staré kolo, rozmysli se jak se ti na něm sedí a porovnej s tabulkou geometrie Canyonu. Nejdůležitější je Reach a délka horní rámový trubky, to se dá snadno změřit jako horizontální vzdálenost sedlovky a vršku hlavový trubky, tak jak to mají na obrázku. A k tomu započítat délky představců (dá se vyměnit, na ten Canyon bych nedával kratší než 50 a delší než 80–90). Se 184cm máš hodně krátké nohy (pokud si měřil až po tříslo) a asi bych tě viděl na L. Já bych se 178/87cm taky bral L.

      0 0
    • scota  

      No pokud se nepletu Canyon nyní slibuje dodání v červnu, ale ještě nedávno slibovali pro tento model dodání v dubnu. Na druhou stranu nejsou sami.

      0 0
    • adam1  

      Koukni na ts bohemia mají tam akci na mmr které nejsou špatné .Na kola které vůbec nevíš jestli budou bych se …….:))

      0 0
      • WAR10K  

        Koukal jsem, ale vzhledem k tomu, že mám v plánu si kolo nechávat, nejsem člověk co to neustále mění, tak chci aby se mi kolo i libilo a to se mi bohužel MMR nelíbí, byť jsou hezký vybavený.. Na kolo úplně nechvátám, takže i kdyby byla dostupnost až na podzim, tak to letos prostě odjezdím s GT. Každopádně děkuji za odpověď tu značku kol jsem neznal.

        0 0
        • JachymP  

          Máš recht. MMR není konkurence pro Grand Canyon. Ale záleží dost na tom, zda se vydáš do terénu, GC je víc doma v terénu. Možná bylo lepší, aby ses na podobném kole svezl někde v terénu. Jestli totiž teleskopku nechceš, tak je možná GC pro tebe zbytečně masivní.

          0 0
    • dada  

      Hele ač ortodoxní kaňonista, gc 8 mi přijde jako nesmysl. Prostě těžký hliník s relativně dost vysokou cenou. Považuj o základních exceedech. A určitě Lko.

      1 0
      • novas752  

        Akorát že hmotnost neni zdaleka vše. Mě to docela smysl davá. Takový vstupní kolo do toho zábavnějšího mtb, kde gramy a rychlost na polní cestě neni vše.

        0 0
    • Baf13  

      GC8 jde objednat s dodáním 6. – 17.6..

      0 0
    • WAR10K  

      Tak tedy přidávám poznatek, že jsem rozměr kola u Canyonu řešil přes chat přímo u nich a vzhledem ke kratším nohám by nešlo dostatečně vysoko vysunout sedlo, zřejmě kvůli teleskopu a musel bych tedy volit vel. M. Co z toho pro mě vyplývá? Přijde mi to velký skok, jelikož jsem měřil rozměry starého kola a ty vychází obdobně jako vel L u Canyonu. Včera jsem se svezl na kole Kona mahuna ve vel. L , na kterém se mi jeli skvěle a rozměry geometrie opět sedí na vel L u Canyonu, tak teď nevím. Děkuji za případné odpovědi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.