• Pedro404

    Hoj,

    jedu v únoru na 4–7 měsíců do Kanady a potřebuju si zařídit zdravotní pojištění. Máte někdo zkušenost s nějakym konkrétnim, který je dobrý/levný apod.?

    A musim zvlášť nahlásit, že budu jezdit na kole? Cyklistika je prej braná jako rizikovej sport, což sice sjezdy určitě jsou, ale tady v Čechách sem ve zprávě při úraze vždycky měl „spadl z kola“ a nikoho asi nenapadlo, že sem skákal nebo jezdil v terénu.

    Dík za reakce.

    0 0
    • Jenda  

      tak pokud jses schopnej se sam dopravit do nemocnice tak je to jedno, jenze kdyz se rozsekas tak ze pro tebe musej prijet tak to muze vyjit ***** draho

      0 0
    • Mastr  

      Dobrý /levný pojištění neexistuje. Existuje pouze drahý/špatný. Já osobně bych ti doporučil zajít přímo na pobočku, vysvětlit jim kam jedeš a jak se tam budeš chovat oni ti hned otevřou oči :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      pracovně nebo studijně?

      za dobrou cenu je pro studenty pojištění přes isic (myslím, že je to unica)

      0 0
      • Jenda  

        jo ale to je max tusim na mesic nebo dva v cizine v kuse. Ale Uniqua mivala celkem pouzitelny i normalni cestovni pojisteni kde slo kolo pripojistit

        Otazka je jestli by neslo si zaplatit nejaky pojisteni primo v Kanade?

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          To bude o hodne drazsi nez tady. Ale zkus se prohrabat webama, jestli bys treba nemoh byt po par mesicich eligible pro mistni zdravotni pojisteni (provincial), treba v Ontariu se to jmenuje OHIP- Ontario Health Insurance Plan. Zalezi na provincii a jakej tam mas statut.

          Nekdy se da cestovni pojisteni poridit ke kreditce- kterou tam budes stejne potrebovat (rezervace cehokoliv, pujceni auta) i kdyz nakonec muzes zaplatit jinak.

          Kazda pojistovna to ma jinak, nekde je bike jako rizikovy sport za priplatek, nekde neni, je proste treba cist pojistne podminky. V Kanade bych si jeste dal pozor na pojisteni zachranne akce, je to tam vsude daleko.

          Dalsi moznost je zkusit nejaky pojistovaci brokery, co nabidnou, zastupujou vic pojistoven najednou.

          0 0
          • Jenda  

            u vetsiny tech pojisteni ke kreditkam a pod je problem ze je to omezeny na na jeden nebo 2 mesice pobytu v cizine v kuse :-( Jinak bych mu doporucil Alpenverein ale zase ten je max na 6 tejdnu v kuse :-(

            Ja resil v USA prvni 2 mesice prave ISICem a pak jsem si zaplatil normalne cestovni pojisteni – zadna lace to nebyla ale zase ani nic co by se nedalo (zalezi jakej tam ma clovek plat:-)

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Ja to mel 90 dnu na kartu a po 3 mesicich jsem mel narok na mistni. Takze mi tam chybel 1 den, na kterej jsem uzavrel cestovni.

              Pozor pokud bys chtel prerusit pojisteni v CR, musis pak dolozit nepretrzite pojisteni v zahranici, kde nesmi chybet ani den, jinak to po tobe mohou zpetne vyzadovat. Ale zalezi, jestli jsi student, pak za tebe plati pojistne stat a nemusis ho prerusovat.

              Proste neni to jednoduchy, cist pojistny podminky.

              0 0
              • Jenda  

                no s tim je celkem prdel, kdyz jsem odjel do Italie tak jsem zrusil cesky pojisteni a ocekaval ze automaticky s kontraktem budu mit Italsky. Hovno hovno rybko zlata, tady to trva min 5 tejdnu nez se to zadari. Takze mam asi 6 tydnu bez pojisteni.

                0 0
        • Pedro404  

          Musim to zařídit už tady, bez pojištění mě nepustěj do země na imigračnim.

          0 0
      • Pedro404  

        Je to pracovně.

        0 0
        • Mr.Duck  

          I ty kecko!

          0 0
          • Pedro404  

            No študovat tam nejedu, a za něco žrát musim, a jmenuje se to „Working Holiday“, takže se s tim musim smířit. Prostě budu makat!

            0 0
            • jeffino  

              hlavně pokud jedeš déle jak na půl roku, tak se odhlaš od své zdravotní pojištovny, po návratu stačí pouze prokázat, že jsi byl na tu dobu pojištěn pro cestu do zahraničí.

              V kanadě obecně nějaký cestovní pojištění z evropy neuznávaj, za ošetření v nemocnici chtějí vždy cash, možná ti to potom doma pojištovna proplatí:-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.