• obda

    Ahoj, co byste mi doporučili za pohodový maraton u Brna? Přes deset let jsem nejezdil a letos mám na kole ani ne 200km :( Celkovou fyzičku jakž takž rozumnou, chtěl bych teď trochu začít jezdit. Díval jsem se na Starobrno, ale tam na „dlouhé“ trati je už celkem brutální převýšení. (Možná bych to někdy zkusil, ale nejdříve rozhodně mimo závod :). Podobně předpokládám že chrti na dnešní vyjížďce na Šmelc by mne roztrhali na kusy.) Ta krátká je zase krátká až moc a hodně asfaltová. Moje ideální představy jsou kolem 50km, max. polovina po asfaltu, převýšení kolem 500m Nějaký tip? Předem dík.

    0 0
    • sfinga  

      Tak to budeš zklamaný, v Brně a okolí jsou nějaký závody, ale když už, tak to stojí zato a vypustíš tam duši :-) Takhle lehký závody v Bně nehledej, to spíš třeba Vinařskou 50 v Šatově u Znojma koncem června nebo 50 Český ráj teď v sobotu, ale to už je plno

      0 0
    • Paja  

      Takovejch zavodu s vyjimkou „leteckych akci“ typu Vinarske 50 moc nebude, zavody kolem 50 km mivaji vetsinou prevyseni 1000–1500m.

      Asi si budes muset vybrat bud jet 50 km svym tempem tak, aby ses uplne neznicil nebo trate s prevysenim kolem 500 m, ktery ale zase budou 20–35 km – kolem Brna krome kratkyho Starobrna jeste na podzim nejkratsi Hosek – 20 km a Blanensky Golem – 33 km.

      Byt tebou, jezdil bych radsi pomaleji ty 50, protoze nejkratsi trasa byva volena pro „rodice s detmi“ nenarocnym terenem, vyjimka je leda ten Golem, kde jsou obe trasy na stejnym okruhu – jedes bud 1 nebo 2 kola.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      http://www.axiomorbitt.cz/?…

      Horem Dolem Vysočinou. Převýšení malé, asfaltu je ale dost – ale 50% to ani nedá. Mě právě kvůli asfaltu vůbec nebavil. A kvůli vedru. Někdo nečekaně zapl topení a během hodiny z dopoledního chladu přeskočila teplota na třicítku (oproti předchozímu dnu +15°C) - za moje přehřátí a polovinu předloktí bílou (návleky staženy k zápěstí) a zbytku předloktí a paží sytě červenou ale Horem Dolem nemůže. :-) Jen mně to zkazilo náladu a tak asi hodnotím trasu mnohem hůře, než kdybych byla v pohodě. Málo lidí ⇒ přátelská atmosféra. Startovný za hubičku. Výborný těstoviny. Značení  – dvakrát jsem čekala na lesní křižovatce až pojede někdo místní, dost mě to naštvalo, protože za mnou moc lidí už nejezdívá, takže jsem čekala dlouho. Ale jak píšu, ten den mně nepadl a viděla jsem všechno hůř, než možná bylo.

      0 0
      • Howgh  

        to vypadá sympaticky, jenže já už bych měl být kdesi na jihu za hranicemi všedních dnů…a i kdyby ne – jel bych Brno – Černou horu. Někdy člověk fakt těžko vybírá čemu dát přednost.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          To mně pověz. Blízko Chrudimi se moc padesátek a maratonů nejede. Klasika je Manitou, blízko jsou i Maštale. Pak se něco jede na pardubické Kuňce – a ve stejný den v Nasavrkách, obojí je z Chrudimi do dvaceti kilometrů. O trochu dál startuje Horem Dolem – ale to se zase kryje (respektivě koná se jen o den dřív) s novým půlmaratonem v ÚO. Poslední dvojka se dá ještě pochopit, Orlickoústecko je od Žďárských už dál, to jen já bydlím mezi. Ale Kuňka versus Nasavrky je na zabití. Vlastně jsem ráda, že nebydlím v maratónsky příznivější oblasti, to bych měla po celý rok dilema, který místní závod jet a který vynechat. :-)

          0 0
    • zbartos  

      Vipet Bartoš má letos ujeto 130 km na MTB (to se počítá), 200 km na silničce do práce po 2 × 6 km (to se nepočítá). Mimo to má cca 450 km do práce uběhnuto. Takze se nerozpakuj a klidne přijd dnes v 17:00 na lávku přes k OBI. BTW Ty jsi Honza z konf. Montana ?

      P.S. Levnější starovné na Starobrno placené v hotovosti končí zítra ! Tak se přihlaš, ať mám  s kým po cestě pokecat......

      0 0
      • obda  

        S tím dneškem ještě uvidím. Jinak ano, jsem ten Honza z Montany (a ten samý člověk, který byl v úterý na cyklojízdě).

        0 0
        • zbartos  

          Díky za upřesnění. V úterý jsem přeslechl Tvoje jméno a bylo mně hloupé se znovu ptát…

          0 0
    • Howgh  

      http://www.cezmtbmaraton.cz/

      je to už tuhle neděli – 27.4. – v Třebíči jsou prej zrovna hody ! To se budem mít !

      0 0
      • zbartos  

        Podle mapy a podle toho, jak to tam znám, to vypadá na krásnou trať. Tak si to užijte !

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.