• Ruprt2

    Na jaře jsem koupil závěs od Bareše pro malého synka. Závěs je připevněn k sedlovce skrze pohyblivý adaptér. viz můj thread o polokole.

    Včera při vyjížce mě vypekl zámek sedlovky. Adaptér na sedlovce je pohyblivý a největší záhul dává sedlovce v zatáčkách. Při jedné ostřejší se mi protočilo sedlo a po srovnání nešla utáhnout podlsedlová objímka.

    Teď mám stržený závit v „matičce“ objímky. šroub vypadá OK, objímka samotná je naprosto v pořádku. Pokud by se mi něco takového stalo za normálních okolností, tak prostě vyměním objímku a neřeším. Ale teď se bojím, aby to zase, vzhledem k většímu zatížení kvůli závěsu, za nějaký týden neprdlo :(,

    Prosím proto o radu jak věc vyřešit. Napadá mě nějaká speciální pevnostní objímka KCNC, Hope nebo něco podobného (na netu jsem pro svůj průměr sedlovky nenašel. Průměr sedlovky 27,2mm ) Author má objímku na dva šrouby. Má něco takového význam? Titanový šroub. Ale šroub vypadá je OK, problém je v „matičce“ tu asi zvlášť nekoupím. Vyměnit šroub a matičku za nové byla to jenom náhoda, nebo špatný kus, ale raději nemazat sedlovku vazelínou (hliník) ale spíš ji zdrsnit nějakou pastou. Existuje i na hliník něco takového jako na karbonové sedlovky?

    Taky po prohledání internetu jsem zjistil, že přestože mám jeden z nejběžnějších průměrů sedlovek ( 27,2mm ) tak to není nejoblíbenější průměr pro výrobce objímek.

    0 0
    • Alibaba  

      Nějak si nejsem jistej, zda tomu elaborátu úplně rozumím, ale to podstatné co mi z toho padá je, že sháníš bytelnější objímku pro sedlovku 27,2mm a poohlížíš se po průměru objímky 27,2mm – TO NEDĚLÁŠ DOBŘE VÁCLAVE ! Změř si vnější průměr sedlové trubky, potažmo vnitřní u původní objímky !

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce