• baltazarek

    Ahoj vsem. Moc se v tom nevyznam ale potrebuji radu. Nutne potrebuji koupit podsedlovou brasnu na naradi a nahradni dusi. Koukal jsem v obchodech v Brne. Maji tam kde co a vubec nevim co vybrat aby mi to drzelo pod sedlem. Docela se mi libylo specialized mini wedgie ale nevim. Muzete neco vhodneho doporucit. Na dusi a nejnutnejsi naradi ? Dale jsem chtel koupit nejakej malinkatej batuzek na zada. Aby mi tam vesla mapa, nejaka tatranka atd. Jinak vozim PDA s mapama v dresu. Dnes jsem koukal na nejakej camelbak. Muzete mi napsat jakou ma vlastne vyhodu oproti klasicke lahvy kterou vozim v kosiku ? Da se do toho dat i ta mapa ? pokud ano, jaky vybrat ? Potrebuji to vse koupit nejpozdeji v sobotu. Poradte prosim co vzit. Dekuji. TOM

    0 0
    • Lister  

      doporučuji vzít tak velký batoh abys podsedlovku nepotřeboval :-)

      Tady je to ale otázka vkusu o osobních preferencí. Někteří baťůžkáři upřednostňují kombinaci s podsedlovkou, protože jim se vším nářadím a vodou připadá batoh těžký – mě nepřipadá a proto to moje doporučení :-)

      0 0
      • baltazarek  

        no abych pravdu rekl tak batoh na zadech moc nemusim. Vzdy vozim jenom Ledvinku a v ni mobil, PDA a penize. Kdyz se neco stane s kolem, pocasim atd. sednu na vlak a jednu domu. Bohuzel tet ta moznost nebude a potrebuji nekam dat naradi, nejakou tatranku atd. Tak nevim jestli koupit batoh za cca 800,– a brasnu pod sedlo na naradi. a nebo vyvalit 1500 za camelbak kdyz se tak blbe cisti atd.

        0 0
        • oupi  

          Camelbak se blbě čistí? Zase jeden mýtus. Vždyť do něj strčíš ruku jako do lahve. Vozím ho už pátým rokem a tohle je největší hloupost jakou na adresu velbloudů slýchám.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ono na tom ale něco je. Samozřejmě vyčistit se dá celkem ok, ale proti flašce je to výrazně horší. Vak meju po každé vyjížďce a tak 2 minuty mi to trvá a nebaví mě to a je to jediná věc, která mě na camelu štve.

            Flašky jsem jen jednou vypláchnul, tedy 5s a občas hodil do myčky, takže vždy byla jak nová a bez práce.

            Ale i tak nedám na camel dopustit.

            0 0
            • treatt  

              Tak vzhledem k tomu, ze vozim v kejmlu jen vodu, jenom vyplachuju, stejne jako flasku a necham vzhuru nohama vyschnout…obcas pres noc do mrazaku a nikdy zadny problem..

              0 0
          • HockeyBiker  

            Tak jestli strcis ruku do flasky tak ses borec:-D

            0 0
        • Barak  

          Záleží jaký vak máš. Ten originál od Camelbaku, který jsem dostal s batohem se vymýval opravdu docela špatně, protože měl zátku, kterou nešla prostrčit ruka dovnitř a kterou navíc po čase začala protékat voda ven díky špatnému těsnění. Koupil jsem tedy nový vak od Hydrapacku, a od té doby naprostá pohoda. Bez problému prostrčíš ruku dovnitř a pohodlně vymyješ, zavírání je taky na lepší systém. Taky dost záleží na tom, co v něm vozíš, já jen čistou vodu. Budeš-li vozit něco sladkýho, budeš muset stejně řešit i čištění hadice a to je pak celkem vopruz.

          0 0
          • MlokCZ  

            Není ruka jako ruka :-)

            Já do vaku od camelbaku ruku v pohodě strčím.

            S uzávěrem a těsněním jsem nikdy problém neměl (doma používám vaky dva a jeden má už přes 2 roky používání).

            Trvale vozím Reg-ge, takže sladké pití a nemám problém. Vždy jen vypláchnu horkou vodou a běžně vůbec ruku do vaku nestrkám i když ji tam nacpu. Jen čas od času dám do mrazáku.

            Zatím jsem měl jen 2× náznak kvetení v hadičce, když delší dobu nebyl v mrazáku (v sezoně na mrazák většinou kašlu, ono je nepříjemné když na to zapomenu a pak 2 minuty před odjezdem vytáhnu z mrazáku, je třeba tak 10 minut na rozmrznutí vaku než je použitelný i když se mu pomůže teplou vodou).

            A hadička – ta se čistí naopak úplně nejsnáz a to tou speciální štětkou. Jen to projedu štětkou s jarem, pak ještě jednou čistou a pak proleju vodou (otázka 2 minut) a je jako nová.

            Ale je fakt, že do vaku od hydrapaku se může lépe.

            0 0
            • oupi  

              Hydrapak jsem v ruce neměl, takže nemůžu srovnávat. Ale ho velblouda ruku strčím krásně a na hadičku mám tu štětku. Sladké vozím a fakt to není problém.

              0 0
            • krokus  

              Nějak to nechápu s tím mrazákem. K čemu to?

              0 0
        • krokus  

          Koupil jsem asi 3,5 litrový baťoh s 2l vakem od Hydrapacku, stálo mě to dohromady asi 700 (nějaká sleva). Když je vak úplně plný, narvu do baťohu ještě i pumpičku, nářadí, mobil a pár tyčinek. Podle mě nejlepší řešení.

          0 0
    • reidy  

      Ahoj, mám podsedlovku typ specialized koupen v Brně, koukni do profilu a vleze se tam – duše, nářadí, nožík, papírové ubrousky. A do batohu je to opravdu dost těžké.

       
      0 0
      • reidy  

        Jěště jsem zapoměl – uchycení bez problémů, ani se nehne a batoh mám camel MULE

        0 0
      • baltazarek  

        Ahoj a je to ta specialized mini wedgie ? zapina se k sedlu pasky na suchy zip ? TOM

        0 0
        • MlokCZ  

          Teď jsem přešl na tu samou (tedy mini wedgie). Je na suchý zip a drží perfektně a hlavně je hezky malinká. Plus materiál je vodě odolný ze spodu (nevím, jestli zcela nepromokavý ale zatím mi nepromočil), což je dobré, když se jede v bordelu, že od zadního kola brašnička se nenamočí zevnitř. A jak je i celkem úzká, tak nemůže ani překážet při šlapání.

          Ale zase jak je malá, tak se do ní moc nevejde. Dřív jsem vozil o trošku větší GT právě proto, že se mi to do té Specialized nevešlo. A teď se mi to vejde bez problémů proto, že jsem před časem přešel na 120g duše, které zaberou skoro jen půlku co klasické pořádné. Pořádná neultralightka se do té brašničky sice akorát vešla a multiklíč jsem tam ještě silou narval, ale lepení se tam už vejít nechtělo a hlavně pak nešla pořádně zapnout už, protože byl krátký stahovací pásek (ale je možné že u těch nových, teď mám 08 model ten stahovací pásek lehce protáhly).

          Teď tam vozím duši (tu mírnou ultralightku), Parktool multiklíč (který je včetně nýtovačky a montpáky) + lepení a to se tam akorát v klidu vejde a je plná.

          0 0
          • Genarito  

            ty jo jestli mluvíme o stejným typu… 08 asi bude velikostí stejná jako starší typ od spešlu do týhle brašny http://eshop.skiservis.cz/…8_g5471.html dám v klidu bez rvaní „normální“ těžkou duši :o), nářadí http://www.bikesportul.cz/…uct_info.php?… , náhradní patku, lepení a uršitě by se mi tam vešla ještě montpáka navíc :o) tu brašnu mám 3 roky a to že vydržela je známka toho, že to tam mám srovnaný v pohodě a fakt jí nemorduju

            0 0
            • MlokCZ  

              Záleží co je to normální těžká duše, i tam jsou dost rozdíly ve velikosti. Já ji tam dříve také nacpal, problém ale byl, že pak nestačily ty sucháče. Ale třeba prostě jen některý ročník ten brašny byl nepatrně jiný. Teď mi ty sucháče přijdou dlouhé dost (teď mám s menší duší rezervu u těch sucháčů docela velkou, takže by se to vešlo asi i s klasickou­ duší).

              0 0
              • Genarito  

                je fakt, že tu duši si skládám podle sebe a omotám jí (a utáhnu) slabou taškou z hypermarketu :o) oblepím to izolepou a ta duše je pidi midi :o) pak fakt neni problém

                0 0
    • oupi  

      Ahoj, vozím podsedlovou brašnu (2× duše – přece nebudu lepit, ne?, multitool a nýtovač) a camelbak classic 3l. Pumpičku mám místo držáku na lahev a jsem naprosto spokojený. Tohle řešení je u mě jednak z nutnosti (mám Scotta G-zero a víc jak jednu lahev tam nedostanu) a taky z pohodlnosti (ty 3 litry jsou znát). Navíc na velbloudovi je gumička a pod ní se krásně vejde nepromokavá bunda, návleky na nohy a pláštěnka na velblouda. Největší předností camela je ta velikost (jezdím štreky okolo 100km a tam je každá kapka dobrá), potom se mi nesviní, když projedu blátem a pokud si pořídíš nějakého s odkládacím prostorem, máš další místo na cajky. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena a o trošku delší údržba. Ale opravdu jen o fous. A jaký camelbak? Napiš co jezdíš, co v něm plánuješ vozit a určitě Ti někdo poradí.

      0 0
      • oupi  

        Chybička se vloudila má tam být: „Potom se ni nesviní záda, když projedu…“.

        0 0
      • baltazarek  

        Ahoj, jezdi štreky do 100km, jen tak si vyjedu. Potřebuji tam dat nařadi nejnutnější / pití, tatranku a mozna bundu. Jinak nevim. Opravdu nevim co zvolit. Zvazoval jsem podsedlovku + malej obycejnej batuzek. Doposud mi opravdu stacila ledvinka, ale asi je to neunosne.

        0 0
        • oupi  

          Tatranku cpu zásadně do podsedlové brašny. A vejdou se k ní ještě dva carbosnacky

          0 0
          • MlokCZ  

            To ale musíš mít už nějakou velkou krávu, která někomu už vadí při šlapání (mě všechny větší vždy vadily) a pak už také tak dobře nedrží v pořádném terénu a ještě ji nemůžeš ani dotáhnou na krev, abys neměl z tatranky prášek a tedy drží ještě hůře.

            0 0
            • oupi  

              Naopak, není moc velká a drží dobře, nekývá se. Kdyby měla podobné choutky, letěla by. Až bude počasí, tak jí nafotím. Je to nějaké noname a mám jí už cca 5–6 let. Zatím jsem nenašel jinou se kterou bych byl tak spokojený.

              0 0
              • MlokCZ  

                No když se ti tam vejdou dvě duše, nářadí a ještě zbyde místo na tatranku, tak velká být musí. Do malé nedáš ani ty dvě duše.

                0 0
                • oupi  

                  Brašna má 60×80×100 (šxvxd). Složená duše má 40×23×100.  Tool (25×30×55) přijde napříč na duše dozadu k sedlovce. Rozebraný nýtovač má 35×25×60. Dávám ho vlevo, podélně na duše. Tatranka (45×20×100) přijde na pravou stranu zabírá mi těch zbývajících 20mm šířky. Carbosnacky ( nemám je teď doma, takže je nemůžu zmeřit) se mi vejdou vedle nýtovače, víčky k otvíratelné části brašničky.

                  Je ale dost dobře možné, že si každý malou brašničku představujeme ji­nak.

                  0 0
    • miki.k  

      Zacnu tim camelbackam. Koupil jsem si ho asi pred rokem a jsem moc spokojenej. je to vyborna vec. Flaska v kosiku taky neni spatna ale kdyz si bez problemu muzem kdykoli cucnout z batohu je to lepsi. navic mam lepsi pocit kdyz mam neco na zadech. Taky nevim proc mam pocit ze kdyz bych nak spadl na zada tak je mam prece jenom trochu kryty – mozna to je kravina. Dulezity je si vybrat spravnej obsah camelbacku. Myslim tim objem rezervoaru. To ale fakt zalezi na tom kolik toho vypijes. Pak taky zalezi jestli si do toho batohu budes neco davat. pokud si tam das pda a mapy tak nepotrebujes nijak velkej. Mne osobne se nelibej s kapsama tak mam jenom jednu hlavni na rezervoar a to je vse. Do ty se naky veci klidne taky vejdou.

      Co se tyce podsedlovky tak brasnu od specialized neznam ale urcite je dobry mit rozkladaci. To znamena rozsireni rozepnutim zipu. Jinak duse a naradi se ti vejde skoro do kazde. taky to zalezi na tom jka moc mas siroky sedlo aby ti brasna nevadila pri slapani. Pak se taky deli podle pripinani na sedlo. to si uz asi zjistil. jinak ja jsem si koupil brasnu arsenal sport a camelback zéfal. kdyz vygooglis arsenal sport tak ti ji urcite najde. maj jich vic. dostal jsem k tomu naradi a sadu na lepeni dusi a pak taky nepromokavej obal… to naradi je nic moc ale za tu cenu nejde cekat zazraky a funkci to snad splni.

      0 0
      • MlokCZ  

        S tím pádem (pokud máš ve sjezdu dostatečně fixované popruhy a drží ti dobře, tak to kravina není. Už jsem jeden opravdu těžký pád s camelem zažil a záda to odnesla taky, ale bez camelu bych řekl, že by to bylo výrazně horší a možná by to odnesla i páteř. Samozřejmě páteřák to není, ale lepší než nic určitě.

        0 0
    • die.catana  

      Nejlepší je rámová brašna, ale kazí vzhled kola.

      Do malé podsedlovky dáš vše na opravu kola, ale už se ti tam nevejde nic jiného.

      Velká podsedlovka vypadá blbě.

      Hrb na vodu se čistí v pohodě, dá se doněj dát vše, ale musíš dát bacha, abysis nekoupil nějakýho šmejda. Je dost blbé, když tě studí do spocených zad:)))

      • Na vyjížďky s velkým převýšením (třeba na gardě) se hodí, vody není nikdy dost.
      • Na krátké 30–50km vyjížďky bych ho nesnesl.
      0 0
      • baltazarek  

        no jo, pres tyden jezdim prave pouze 30–50 a tam take mohu potrebovat naradi = podsedlovka. O vikendu jezdim vice. Jinak sedlo mam Selle Italia XR XC Trim.

        0 0
      • MlokCZ  

        Rámová brašna nikdy nedrží tak dobře jako malé podsedlovky s dobrým mechanismem, na rám se často nevejdou (na fulla téměř nikdy). Do pořádného terénu to prostě s brašnou na rámu rozhodně není ono.

        0 0
        • Nainen  

          Osobně jsem s tou mojí obr rámovkou spokojen, narvu tam vše potřebné pro sebe i přítelku. Navíc pod batohem se mi potí záda a dost mi překáží. Musím ovšem přiznat že dost podstatně kazí vzhled kola (ale v lese je mi to většinou šumák).

          0 0
          • MARIN  

            Kdyz koukam na fotku v profilu asi by mi ta ramovka takhle narvana vadila v pohybu kolenou

            0 0
          • MlokCZ  

            Záleží co a jakým stylem jezdíš.

            0 0
    • MARIN  

      Doporucuji kombonaci podsedlovky a Camelu.

      Podsedlovku mam prave Specialized mini a mam ji na vsech 3 kolech doma. Vejde se do ni lepeni,duse, montpaky a naradi.

      Camel mam Rogue starsi model uz 6let. Mapa mobil a neco k jidlu se mi tam vejde. Ale vetsi by se mi hodil

      A kombinaci doporucuju treba proto ze nemusis vzdycky vyjizdet s Camelem. Ja treba na cestu do prace nebo kratke vyjizdky beru jen lahev a obsah podsedlovky je porad na svem miste

      0 0
      • baltazarek  

        Ahoj, prosimte jakou mas zkusenost s tou mini podsedlovou od speslu ? Drzi to dost pod sedlem tim suchym zipem ?

        0 0
        • MlokCZ  

          Drží perfektně, ty na sucháč právě drží mnohem lépe (dotáhneš je na krev a opírají se celou horní stranou o sedlo a tím lépe fixují, jakékoliv upínací mechanismy jsou téměř vždy výrazně horší). Já jsem strašně háklivý na cokoliv, co by i jen nepatrně špatně drželo.

          0 0
        • MARIN  

          Jak pise MlokCZ suchace jsou na podsedlovku nejlepsi – dotahnes a brasnicka se ani nehne a nema sanci ani upadnout.

          Za tech asi 15let na kole jsem podsedlovek vystridal urcite vic jak 10 a hadej proc jsem skoncil u te Specialized a jeste na vsech 3 kolech co doma mam :)

          0 0
          • MARIN  

            0 0
            • Genarito  

              co v té brašně vozíš? tohle je přesně ten typ co mám já… jsem s ní maximálně spokojenej :o) s touhle podsedlovkou se nechci loučit jako s pedály od CrankBrothers :o)

              0 0
              • baltazarek  

                TAKY BY ME ZAJIMALO SO V NI VOZIS ? taky budu muset dokoupit obsah.

                0 0
                • Genarito  

                  jsem to psal vejš… :o)

                  dám tam v klidu bez rvaní duši, nářadí http://www.bikesportul.cz/…uct_info.php?…, náhradní patku, lepení a uršitě by se mi tam vešla ještě montpáka navíc :o) tu brašnu mám 3 roky a to že vydržela je známka toho, že to tam mám srovnaný v pohodě a fakt jí nemorduju

                  0 0
                  • baltazarek  

                    ten Merida multiklíč vypadá docela dobře, a je to levné. Nevíte kde ho koupit v Brně ? Nebo něco podobného ?

                    0 0
              • MARIN  

                Duse,2 montpaky, multiklic s nytovacem (nytovac teda pocitam tak mozna na 1 pouziti), malou olejnicku a samostatne imbusy 3,4,5

                0 0
    • fluider  

      Brašňa ani fľašu v ráme nepoužívam, pretože sa mi to nepáči, hàka to, aj tak by som musel najprv vypiť fľašu potom camel.

      Ja na každú jazdu beriem 30l ruksak Treksport NetBack (teraz sa volá Biker alebo tak nejak), ktorý má vlastný plášť, sieťku na prilbu a hlavne vystuženú zadnú stranu. Vojde sa tam 3l camel, nohavice, ľahká bunda, tričko, kopec svačina a úplne na spodku mám núdzovku: duša, lepenie, multikľúč, obväz a leukoplast, a samozrejme v prednom vrecku peňaženka apod.

      Robím to takto preto, že na jazdu idem takmer vždy rovno z práce, v prechodnom období potrebujem viac oblečenia ktoré zase treba zložiť/obliecť, nemám rád milion desať serepetičiek na ktoré treba dávať pozor a starať sa o ne.

      0 0
      • fluider  

        Píšem ako tatar, sorry, ešte som nemal rannú kávu :-). Potom sa mi ale frajerka smeje, že si tým verzeichom, duša, kľuče, lepenie … , chodím aj do krčmy, do kina, že som ako inštalatér v pohotovosti :-).

        0 0
      • MlokCZ  

        Každému vyhovuje něco jiného. Ale malá vycpaná a na krev dotažená brašnička (jako třeba ta Specialized Mini Wedgie) drží jak přibitá a ani se nehne a ani náznak chrastění. A 0,5–0,65l flaška v dobrém košíku také v pohodě.

        A moc nechápu proč bys měl vypít flašku jako první? Já na kratší vyjížďky flašku nevozím, na delší pak beru ke camelu navíc, abych měl trošku pití navíc a měl i čistou vodu (v camelu vozím Reg-ge).

        0 0
        • MlokCZ  

          A samozřejmě nejprve vždy vypiju celý camel a tu vodu ve flašce mám jako rezervu.

          0 0
        • fluider  

          Pamätám si, ako si popisoval ako máš vytesnenú tú brašňu, určite to máš urobené dobre ku svojej spokojnosti, nehàka vnútri a netrasie sa pod sedlom.

          Lenže 0,75kg vody v ráme je cítiť na obratnosti biku, na niektorých výletoch by mi to nemuselo vadiť, ale obľubujem také, kde by mi to vadilo.Ale uznávam, že na veľmi dlhé jazdy za neistých podmienok je rezervný fľaša vody veľmi dobrá vec.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tu menší Specialized už vycpávat ani nemusím, to jen předtím tu malinko větší GT, co jsem vozdil.

            0 0
          • Genarito  

            v létě vozím camel pořád, protože asi hodně sosám a nechci pořád někde stavět a doplňovat vodu. Když málo piju, tak 1l za hodinu :o) asi mám divný spalování :o)))

            0 0
            • MlokCZ  

              To je jasné. Taky se bavíme o tom, že 3l v létě jsou málo a že ještě láhev navíc (vozím pak 0,5 nebo 0,65, větší už perfektně nedrží) se může hodit (a tím myslím, že občas vypiju 3 + 0,5l a mezi tím není ani kde doplnit – to se nestává často, ale stane se).

              0 0
    • jIrI___  

      Na kratsi vyjizdky a zavody vozim normalne v kosiku lahev 0,75l a podsedlovku. Podsedlovku mam nejakou uplne obycejnou, ale je uchycena pod sedlem pomoci plastoveho drzaku a oproti upevneni suchymi zipy drzi hodne pevne. Na delsi vyjizdky vozim batoh Author A-B Turbo s camelem. Na zadech sedi kvalitne, pod popruhy se nepoti ramena a vubec si myslim, ze za tu cenu to byla dobra koupe. Vleze se do neho naradi, nejake to obcerstveni, navleky na nohy, mobil, penezenka,atd., takze pro me idealni velikost. Pokud bys chtel nejaky jeste mensi batoh, jenom na camel, tak za dobrou cenu je Pells Waterbag Marathon.

      0 0
      • baltazarek  

        tak jsem se tedy rozhodl pro podsedlovku na kratke vyjizdky v kombinaci s ledvinkou, a na delsi podsedlovka + camelbak. Muzete mi tet doporucit nejaky camelbak co bych mohl dnes, nejpozdeji zitra v Brne koupit ? Ne moc velky ale tak aby tam veslo piti, mapa, mobil a nejnutnejsi veci. Dik TOM

        0 0
        • jIrI___  

          Tak chce to projit obchody a vybrat si. Na tvoje potreby by mohl byt dobry treba tenhle Exustar, v Pellsu by ho meli mit. Jinak z brnenskych obchodu doporucuju Velo Hanak a Bike Zone. Ale v ochodech maji vetsinou vetsi vyber nez v e-shopu ;-)

          0 0
    • Oakey  

      čau vozim kombinaci podsedlovky, kde má místo veškerý nářadí a ještě tam musim přikoupit duši. Tušim že je to model s rozšiřitelnym objemem od EXU. No a jako bágl mám napodobeninu Camelbaku M.U.L.E. od Axonu a v něm origo Camel o objemu 3 litry, což mi vystačí tak max. na 3 hodiny jízdy, takže na delší si tam dávám ještě 1,5 litrovou PET flašku. Jinak v tom báglu vždycky vozim pláštěnku, lékarničku, mapy, klíče, mobil, ale je to už tak, tak, takže bych klidně uvítal i větší objem toho báglu.

      Jo a hlavně bych si pří výběru dával bacha na zpracování zad, protože ty se hodně podílej na pocitu z báglu, teda spolu s kvalitníma popruhama. A k těm popruhům, vyber si plný, nejlíp polstrovaný na větší bágl, protože síťovaný sou na prd, akorát se mačkaj a při větší zátěži v ruksaku nejsou zrovna pohodlný, taková aspoň moje zkušenost.

      0 0
      • Schoscha  

        zdar,nic proti nikomu a ničemu, ale ty opravdu vypiješ 3 litry za tři hodiny? I při vysoké zátěži si myslím, že to tělo nedokáže efektivně zužitkovat. Já spotřebuju o dost míň a to často jen „vypláchnu hubu“. Ale jak říkám nic proti :-)

        0 0
        • Gad  

          Taky mi to přijde hrozně moc, za 4–5 hodin vypiju necelé 2 litry, kdybych vypil 3 l za 3 hod tak budu spíš pořád stát někde u stromu než jezdit :-)

           
          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud máš vhodné pití, tedy nějaký hypotonický nápoj pro co nejrychlejší vstřebávání, tak tělo dokáže zpracovat až 1l tekutin za hodinu.

            Mám rekord při parných letních vedrech, kdy jsem za celý den vypil 14l tekutiny a na záchodě byl jednou (tedy jednozančný důkaz, že tělo stihlo 95% tekutin využít).

            Včera jsem za 2,5h vypil 2l, co jsem měl v camelu. Ale to už jsem pil lehce víc, než bylo nutné. Při tomhle počasí by to stačilo tak na 3–3,5hodiny, kdybych tolik nechlemtal :-) A na záchodě jsem včera při té vyjížďce nebyl, až doma.

            Prostě někdo se potí hodně a potřebuje tekutin více.

            Ale nesmím pít čistou vodu, tu zpracovávám výrazně pomaleji.

            0 0
        • Krys  

          Každy to má trochu inak. Ja sa napríklad dosť potím a rýchlo sa dehydrujem, takže to musím dopåňať. V lete nemám problém vypiť 3l aj za menej ako 3 hodiny. Je to veselé, ako na mňa ľudia pozeraju, keď potom sedím pred nejakým dedinským obchodíkom a lejem si vodu z petky do „batohu“.

          0 0
          • Schoscha  

            tak tohle mi nedělej .  :-)  Vyprskl sem kafe na monitor když sem si to představil.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              S kejmlem je vůbec sranda.

              „A paní, tu hadičku máte na dýchání?“ :-)

              0 0
            • Krys  

              :))

              Najviac som si to užil minulý rok na Slovensku. Som sa v najväčšej horúčave motal po krajine a raz za cca 3 hodiny vbehol v nejakej dedine do krčmoobchodu, kúpil si polliter nejakej čapovanej sladkej vody a dve 1,5l petky neperlivej vody. Potom som si sadol pred krčmoobchod (niektoré mali aj stoly s lavicami) a kým som vypil polliter tak som nalial tie dve fľaše do kejmlu. Neviem prečo, ale redneci čumeli dosť divne. Zrejme tam zapôsonilo aj to, že v nietkorých dierach ešte nevideli ani cyklohelmu a  „tote oné pokazené pedaly“ už vôbec nie. :)

              0 0
      • baltazarek  

        Tak vezmu tu specialized mini. Ten camelbak vemu taky ale fakt nevím jakej. Za kolik penez se to prodává. Za kolik se da koupit nejaky rozumný ?

        0 0
        • MARIN  

          Ber opravdu primo Camelback

          0 0
        • Schoscha  

          zkus se podívat do Velo Hanák na Křenovou,tam i dobře poradí ohledně kejmlu.

          Nedávno sem tak kupoval podsedlovku viz foto.Za 195 kč. a zatím OK.

          Když už budeš u Hanáka, můžeš zkusit i Svoradovo XCR to je skoro za rohem.

           
          0 0
        • treatt  

          Mne prijde ideal ten, co mam… Origos Camelback MULE – idealni pomer toho, ze batoh neni moc velky, pritom 3 litry vody, k tomu treba 2 moira trika, plastenku, vepredu pumpicka, naradi, klice, penezenka, jidlo…

          V plnym stavu takhle docela narvany, ale jeste se da…

          0 0
          • MlokCZ  

            K MULE doplním. Vozil jsem ho dva roky a byl spokojený. Vozím podobně věcí jako ty, jen nářadí a pumpu mám jinde (z hadrů v horách v létě ale klidně návleky teplé na ruce i nohy, vestičku a ještě dlouhý dres). A ve chvíli kdy se vezme plný vak u MULE, tak to prostě není ono a je přecpaný (i když jsem tam vždy narval co jsem potřebobval).

            Těď jsem přešel na Blowfish a je to lepší. Má o cca 1,5cm větší rozměry (šířka, výška) a tím se tam i lépe dává vak a malinko lépe sedí na zádech. Ale pořád je celkem malý a kompaktní jako MULE. Vozím Blowfish tedy trvale ve složeném stavu, zvětšit objem jsem ještě nepotřeboval. A do Blowfishe ve složeném tvaru se vejde nepatrně více než do MULE.

            A pak má výhodu ale současně to může být pro někoho i nevýhoda, že nemá ten meziprostor mezi malou a hlavní kapsou. Ten je výhodný pokud někdo vozí něco co často vyndavá, třeba na mapu. Já nic takového ale nevozim a štvalo mi, že když se vozí více věcí a pak dojde pití, tak, že je třeba stahovat ty popruhy, které přitahují tu malou kapsu nebo to tam zbytečně plandá. A těch popruhů už má skoro moc.

            Tedy i když jsem byl s MULE dva roky spokojený, tak dnes bych vzal určitě jedině Blowfish.

            0 0
    • vysmátej bajker  

      Když jsem začal jezdit tak s podsedlovkou a rámovou brašničkou a flašku,pumpu na rámu,pak při potřebě vzít taky něco na sebe(větrovku,su­šenku atd) taky flaška začala být malá,koupil camel no a postupně jsem vše z kola sundal a vozím v batohu.Kolo bez brašniček je hezčí a lehčí,bágl má jedinou nevýhodu a to potící se záda.Takže doporučuji koupit takový do kterého se vejde vše.Ale jestli chceš jezdit i bez batohu tak brašnička na nářadí bude nutnáJ.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jsou ale lidi, kteřím těžší camel vadí a jiným zase ne. V camelu nevozím nářadí a duši a pumpičku, což dohromady dá cca 600g. A i bez toho je pro mě camel komfortní jen do 2–2,5l pití (při 2l paráda, při 2,5l už začínám o něm vědět a začíná malinko vadit). A při plných 3l už mi vadí. V létě si stejně ty 3l dělám, protože těch prvních 0,5–1l je stejně rychle pryč, tak to nijak nevadí, ale vozit tam těch dalších 600g by mi prostě už vadilo hodně. A navíc bych potřeboval větší, což je také horší (větší plocha na zádech, kde se hodně potím).

        A sem tam vyrazím i bez camelu, i když to už čím dál méně. Na superkrátké vyjížďky (kde by mi jedna 0,5 láhev stačila) typu do 1h jezdím téměř výhradně jen v zimě, jenže tam je zase pití z láhve hned ledové. Takže už si nepamatuju ani kdy jsem naposledy jel bez camelu.

        0 0
        • toNic  

          tak ja kratkou vyjizdku resim tak, ze si do camelu napustim jen cca 0,5 litru vody :-)

          0 0
    • Honza z H  

      Tak už snad všechno víš, ale ať máš inspiraci. Já mám v rámu 2 košíky a v jednom mám ze staré flašky dno a v něm lepení, duši a montpáky. Pak mi stačí Camel´- Lobo se 2 litry (teď už se dělá na 3l) a 2 malými kapsičkami na mobil, tatranku mapu a pláštěnku. V nouzi se dá triko, nebo bunda uvázat shora. Ale jestli chceš vozit i náhradní oblečení, tak kup alespoň to Mule. Podsedlovku jsem zrušil, leda pokud mi nejde dát 2. košík do rámu. Pak preferuju malou podsedlovku (hlavně úzkou) se 2 suchými zipy. Všechny ty klipsy se časem utřepou. Tož tak

      0 0
    • ememem  

      mini wedgie je uplne ok, vojde tam ultralight dusa, multikluc zo vsetkym moznym(vcitane centovaku a nitovaku), montpaka, lepenie, nahr. patka na prehadzovac, 2 ks eskapasky, blikacka dopradu aj dozadu (miniledka na gumicku). celkova hmotnost je cca 400g. odboba je bbb aeropack velkost s. vozim to tam furt a no problem.

      p.s. v ramci opravy – som asi pekne slepy, som sa sem doklikal cez nejaky link a az teraz pozeram ze j eto trocha out, ma zmiatol ten april…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.