Podpořte vznik pumptracku Zbraslav (3.-16.2.2020)

5 nepřečtených
  • Celtic

    Chtěl bych se na všechny čtenáře bikefora obrátit s neobvyklou žádostí, která se týká zamýšleného pumptracku na Zbraslavi.

    Kdo se nechcete zdržovat čtením detailů a chtěli byste nás bez dalšího podpořit v probíhajícím internetovém hlasování, můžete tak učinit na: https://www.participativni-rozpocet.cz/…asujte-2020/

    Po ostatní pár vysvětlujících poznámek a komentářů o tom co, proč a jak.

    Naše městská část jednou ročně pořádá akci zvanou participativní rozpočet. Občané v jejím rámci mohou podávat návrhy na to, co by se jim v obci líbilo vylepšit, opravit či postavit a to až do rozpočtového limitu, který je na letošek stanoven na 400 000 Kč na projekt. Vzhledem k tomu, že máme na Zbraslavi nový skatepark, přišel jsem v letošním ročníku s myšlenkou doplnit ho na nedalekém pozemku pumptrackem.

    Které návrhy projdou k realizaci a které nikoli rozhoduje internetové hlasování, které je letos uspořádáno mezi 3. a 16. únorem 2020. Hlasování je primárně určené pro „místní“, fakticky však není žádný mechanismus, který by ověřil, kdo je místní a kdo není, krom doplňujících otázek samotného hlasovacího dotazníku (otázky 2–5), jejichž vyplnění je ovšem nepovinné. A proto vždy otázkou, kdo by měl či neměl být považován za relevantní subjekt hlasování i s ohledem na charakter projektu, které v některých případech (jako v případě pumptracku) mohou mít i nemalý místní přesah. Nyní je formálně vypsáno pro „občany zde žijící, studující či pracující,“ ale i to může být poněkud vágní, protože mohu mít dítě studující na Zbraslavi, ale rodiče bydlící jinde, kteří by ovšem po škole dítě rádi vzali na pumptrack. Nebo někdo může být formálně „místní“, ale ve městě se vyskytovat minimálně. A naproti tomu někdo může každý den jezdit na Zbraslav na kole a posedět v místní restauraci a může být tedy relevantní zájmovou skupinou.

    Tedy sečteno podtrženo: Pokud znáte někoho ze Zbraslavi a okolí, kdo jezdí na kole nebo by mohl myšlenku na pumptrack podpořit, dejte mu prosím o hlasování vědět. Nebo pokud sami Zbraslav znáte a pravidelně jezdíte sem a na okolní traily nebo někoho takového znáte, budeme rádi, když nám projekt pumptracku podpoříte a přijdete na něm někdy potrénovat (pokud se ho podaří prohlasovat). Popř. pokud by vás myšlenka na pumptrack v kombinaci s okolními traily zaujala natolik, že byste hypoteticky mohli zvažovat přestěhování, tak nám to určitě hoďte taky :-)

    Hlasovat můžete na uvedené adrese:

    https://www.participativni-rozpocet.cz/…asujte-2020/

    Projekt najdete snadno jako Pumptrack – terénní tréninkový okruh nejen pro malé cyklisty.

    Pokud byste chtěli vyžít všechny hlasy, když už budete mít hlasovací formulář otevřený (každý z hlasujících má 2 hlasy pozitivní a 1 negativní), tak můžete ještě hlasovat pro:

    Sluneční město pro budoucnost – architektonická soutěž revitalizace parku v okolí oválu

    Tohle je místo, kde v současnosti děti nejčastěji řádí na odrážedlech a na kolech, a proto bychom tam chtěli do budoucna optimálně rovněž prosadit nějaké prvky pro kola. Podmínkou města ovšem je nějaký širší konsensus ohledně využití celé této lokality, proto tato forma.

    A proti (kandidát pro negativní hlas): Oáza klidu s ovocnými stromy

    Dobrý nápad, ale v naprosto v nevhodné lokalitě, kde se navíc kříží se stavbou pumptracku, takže může být buďto pumptrack, nebo sad. A z mnoha důvodů se do této lokality pumptrack hodí mnohem spíše.

    Pokud jste ze Zbraslavi a okolí, můžete ještě v průběhu příštího týdne toto hlasování zpropagovat na sociálních sítích nebo případně i fyzicky např. pomocí letáku, který jsem si za tímto účelem nechal vyrobit.

    Pokud máte se stavbou nebo projektováním podobných drah zkušenosti a chtěli byste nám pomoci s jeho realizací (v případě, že se nakonec dobrá věc podaří a pumptrack projde hlasováním), budeme rádi, když nám napíšete své zkušenosti do komentářů nebo na email pumptrack-zbraslav@seznam.cz. Všem ostatním dáme průběžně vědět, jak se věci vyvíjejí.

    Díky za případnou podporu,

    team pro Pumptrack Zbraslav

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.