• Bengti

    čauky chtěl jsem se vás tu zeptat, koupil jsem nové zapletené kola Fulcrum5 a dostal jsem k nim podložku pod kazetu, na kolech ke ořech 11sp a já používám kazetu 10sp, mám dat na ořech podložku tu co mám ke kolům nebo tu co mám ke kazetě?

    0 0
    • blaf  

      podlozka cos dostal ke kolum se dava za kazetu, podlozky co byvaji u kazety patri mezi pastorky, takze bys tam mel vlastne dat vsechny podlozky co mas

      0 0
    • georgio  

      Nemate prosim nekdo doma navic podlozku pod 10s kazetu na 11s orech? Mela by mit 1.8mm. Pripadne tip kde by se dala v Praze sehnat?

      0 0
      • tromboonen  

        http://www.kupkolo.cz/…zeta_z90853/

        není to teda v Praze, ale lepší kšefty v Praze by ji taky mohly mít.. Googli nebo Heurekuj

        0 0
        • Singlespeed  

          To není ona. Podložka z odkazu se dávala na běžný 8–9–10 rychlostní ořech pod určité typy Shimano desetirychlostních silničních kazet – obvykle to byly kazety určené pro speciální 10-speed ořech Shimano s hlubšími drážkami.

          0 0
          • tromboonen  

            No ja nevim, mam tyhle na vsech nabojich a s 10sp pastorky, je fakt ze na nejakem Mavic Ksyrium Equipe (z doby kdy jeste 11sp asi nebylo) musim mit dve podlozky aby se to dalo dotahnout, ale jinak je pouzivam..

            Takze na 11ssp orech pro 10 sp kazetu je potreba tlustsi? Byl by odkaz?

            0 0
            • Singlespeed  

              Georgio psal 1,8mm. Já to neměřil. Mám doma krabici podložek různých tlouštěk, ze které si potřebnou vyberu.

              0 0
              • tromboonen  

                Jasno, tak ty moje 2×1mm by asi fungovaly taky, dulezite je to vychytat aby na vsech kolech byl posledni pastorek ve stejne vzdalenosti od priruby RU aby clovek nemusel stelovat po kazdem prehozeni..

                0 0
    • Cray  

      Nerad vytahuji staré vlákno ale mám následující dotaz ohledně podložek.

      Na starých kolech s nábami Shimano FHRM35 jsem používal 9sp kazetu HG-20 bez podložky. Po upgradu na 10sp jsem používal HG-50 také bez jakékoliv podložky. S kazetami nikdy nebyl problém, s ořechy taky ne. Teď mám Novatec D042SB a na něm opět HG-50 bez podložky.

      No a můj dotaz je, jestli je to správně a nebo jsem ,,guma". K žádné kazetě jsem podložku nikdy nedostal (všechny kupované jako nové) a nepoužil. Během brouzdání po webu jsem došel k závěru, že 10sp kazeta má mít pod sebou 1mm podložku, 9sp ne. Ořech Novatecu je 8/9/10 a nevím, jestli se zmínka od Singlespeeda výše nevztahuje i na mtb kazety. Ptám se proto, že na novou sezónu plánuji výměnu kazety, jinak by mě to nenapadlo.

      Dík ;)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pod mtb kazety na mtb nabojich podlozky nepatri. Na Novatec mtb orech nasadis bez podlozky 9/10/11sp kazety. Podlozky se pouzivaji u novejsich silnicnich naboju, kde je orech pro 11 sp kazetu o nejaky ten milimetrik sirsi. Poznas to jednoduse tak, ze na silnicnim orechu jsou spodni pastorky u 10sp i po utazeni zaverne matice volne a kdyz s nimi zakyvas, citis to.

        0 0
      • Raf  

        Podložku část výrobců nábojů přidává k náboji, pokud tam je ořech, na který je podložka potřebná. Dost nábojů má ořech na širší 11speed shimano kompatibilní silniční kazetu – takže s 9 a 10speed silniční a MTB kazetou (9,10,11) se tam dává podložka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.