Počasí - radarový snímek v mobilu

11 nepřečtených
  • m4rkus

    Ahoj všem. Na stránkách www.chmi.cz jsem našel aktuální radarový snímek přímo pro mobily v rozlišení 160×120px ZDE

    Nahodil jsem tuhle adresu do mobilu, připojil se pomocí gprs a snímek byl na světě. V terénu je to dost užitečná věc..

    Jen mě pak zarazil výpis.. Obrázek má cca 16kB a zobrazení takovéhle hračičky mě stálo cca 13kč.. To jsem si myslel, že to bude otázka max 2kč. Jinak se připojuju k wapu pomocí toho gprs. Ale jak to tak vidím, asi to hodím přes vytáčené spojení..

    Využíváte někdo taky aktuální snímky z radaru přímo na mobilu? Jakým způsobem obrázek získáte? Děkuji za odpověď

    0 0
    • MiXeR  

      Zdar

      využívám .. u o2 to je zadarmo na tom jejich wapu .. O2 active (je toho tam hafo – zprávy idnes, předpovědi atd…)

      0 0
      • george.n  

        On ma O2 neco zadarmo? Zkousel jsem uz jednou prave to z chmi a taky me to stalo docela dost myslim. Bohuzel uz nevim, pres co jsem se pripojoval, mam N6230i. Spise asi myslis, ze za ty stranky neplatis, ale prenos platis vzdy, chmi taky neni placena stranka podle me, ale ty obrazky maj celkem dost. Kdyztak poradte jak nastavit telefon na nejlevnejsi verzi. Zrovna v patek me chytla ta mega bourka v Reporyjich a volal jsem kamosovi at se mi koukne na radar, jestli ma cenu cekat, nebo jet, protoze jsem spechal.:-) Cesta pres prokopak pak byla zazivna.:-)

        0 0
        • MiXeR  

          neplati se fakt fakt nic .. ani za cas ani za data .. uz to vyuzivam asi 3 mesice a nestalo to ani korunu :) .. je to asi taky castecne placeny reklamnim bannerem nad kazdou strankou ..

          prisel jsem na to nahodou .. byla na to reklama na dobijeci karte … nikdo o tom nevi koho jsem na to upozornil, tak to uz vesele pouziva :-) jdou tam i mapy, vyhledavat mesta… i cesty odnekud nekam, idos, mhd atd… taky jsem tomu zezacatku neveril …

          nasel jsem odkaz .. http://www.zdarmavmobilu.o2active.cz/

          0 0
          • george.n  

            No tak to je vice nez luxusni!!! To ale nemuze trvat dlouho, ze jsem si toho doted nevsiml. To budu hojne vyuzivat idos, mapy a radar na pocasi. Diky moc, sirim to dal. :-)

             

            Stejne tomu nemuzu uverit, ze by bylo konecne neco zadarmo a to jeste od Telefonicy. :-)

            0 0
    • kolečko  

      Nemáš blbě nastavené připojení? 1kB přes gprs normálně stojí pár halířů, u T-Mo je to 0,07hal.

      0 0
      • m4rkus  

        Mám vodafone a podle tarifu na jejich stránkách by cena odpovídala (1kB za 0.5kč). Akorát nevím co je teda u nich ten internet.

        0 0
        • brantec  

          Tohle by me taky zajimalo…kdyz zkousim nastavit pripojeni pres gprs, tak to nefunguje (vodafone site je nepodporuji?) a pres wap je to sakra drahy.

          0 0
          • kolečko  

            Vytáčené připojení je drahé, stálo to snad 2Kč za minutu a rychlost mizerná. Přes gprs je to rychlejší a levnější, ale v mobilu se musí správně nastavit profil. A taky samozřejmě záleží na tarifu. Vodafone nemám, tak nevím jak to mají oni, ale tady je nastavení. U toho na skok ještě rozlišují wapové stránky a normální. Jinak „podporují“ samozřejmě všechno.

            0 0
    • mosquito  

      mam vodafone a nevsiml sem si na fakture nejakeho vyraznejsiho vykyvu „v datech“, tak ted jestli ti to opravdu slo nejak blbe pres WAP ci co :(

      0 0
    • The_Trooper  

      Já využívam službu radarové snímky na mobilu hojně, mam T-Mobile přes GPRS (XHTML) to stojí 0,07Kč ale přes GPRS (WAP) je to potom 0,60Kč což je docela rozdíl.

      tzn.

      proto používat XHTML odkaz…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.